lauantai 8. joulukuuta 2007

Kohta se joulu vaan on

Juu-u, enään parisen viikkoa. Onneksi perjantaina sain ostettua suurimman osan lahjoista. Lapsilla oli vapaa koulusta ja eskarista ja onneksi Marjalla sattui olemaan vapaa joten se otti lapset hoitoon. Pomo ilmoittikin jo puoli kymmenen että nyt Tiina lähdetään kotiin jo, ei kukaan ole töissä tänään. En laittanut vastaan ollenkaan vaan lähdin siitä joululahja ostoksille. Kahteen asti shoppailin ja kiertelin ja 300e sain menemään ja tosiaan melkein kaikki lahjat sain hankittua. Rikun vanhemmille ja Isällle ja Eiralle pitää vielä, niin ja omillekkin jotain vielä :) Jotenkin sain sen kamalan tavara määränkin ängettyä jo täpö täysiin kaappeihin piiloon. Ja nyt kun jaksais joskus paketoida niitä.... Vois vaikka valmiiksi jo niitä heitellä eri paikkoihin.

Joo ette arvaa, kauhun hetket oli viikolla. Ensinnäkin se pirun flunssa jatkui vaan no ei siinä mitään vielä. Tiistaina se alkoi, hammas särky (viisaudenhammas+reikä) ja minä otan lääkettä. pakko oli ke soittaa aika ja pääsinkin sitten jo ke aamupäivällä. Minä olen ikäni pelännyt kun ruttoa hammaslääkäreitä, teen mitä tahansa muuta kun menen sinne. Noh, ei töistäkään tullut mitään sinä päivänä kun sitä panikoin, ihan kauheeta. Mutta minkäs teet, jos on paniikissa niin on. Noh, siellä odotus huoneessa sattui olemaan sellainen kirjanen ja tajusin jo otsikosta että siellä olisi kuvia erinäköisistä hampaista ja toimenpiteistä, mutta piru vie pakko oli minun katsoa sitäkin ja ai kamala niitä kuvia, HYI HYI!!!!! Näytettiin juurihoidoista yms, YÖKS!!! ja meikäläisen pulssi nousi ja jalat tärisi ja kädet hikosi entisestään, mahdoin olla näky. Käsky kävi sisälle ja annoin selvät säännöt sille lääkärille mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Niitä hieman hymyilytti kun ihmettelin kuinka he voivat jättää sellaisia opuksia kaiken kansan nähtäväksi, ja odotushuoneeseen vieläpä. Mutta lääkäri oli oikein ymmärtäväinen ja naureskeli vaan ja antoi minun paasata ja höyrytä, kun olin niin hermostunut. Kun olin siinä niin lääkäri totesi että juu pois se on otettava, arvasin sen kyllä ja perempi niin kuitenkin. Siinä sitten sanoin että annat NIIN paljon sitä puudutus ainetta että minä en tunne huomennakaan mitään ja lupasi antaa tujut annokset.
Onneksi hammas lähti sitten ihan puolessa minuutissa ja olin senkin jälkeen ihan "shokissa" vielä. Se kirjoitti tulehduskipulääkettä ja kehoitti niitä syömään ettei tulisi tulehduksia. Enhän minä silloin ajatellut että eihän minun maha kestä niitä lääkkeitä alkuunsakkaan.
Kun lähti huomasin että hittolainen, auton avain oli jossain. Etsin sitä sisältä ja ulkoota ja joka paikasta, enhän edes muistanut tarkkaan mitä olin ennen sitä tehnyt kun jännitti niin paljon. Onneksi tajusin käydä neuvonnassa ja joku oli palauttanut sen sinne, se oli vessassa :)

Se päivä meni siinä sitten lääkkeitä syödessä ja potiessa sitä suuta kun kipeä oli. Oli torstainakin kipeä ja perjantainakin oli vielä ja nyt lauantainakin on vielä. Tai se viereinen hammas siinä on enemmän arka, Riku sanoi että kun sekin nyt liikahti kun sai tilaa että sen takia olisi. Katsotaan nyt.
Niin sain sitten tuhottua vatsani niistä lääkkeistä, tyhmä kun en tajunnut silloin pyytää muuta lääkettä. Torstai iltana otin viimeisen lääkkeen ja perjantaina se aivan karseen hirvee maha kipu alkoi, aivan tajuton. Itkua väänsin yksikseni kun sattui niin. Ajattelin itsekseni että jos olisin jatkanut vielä niitä lääkkeitä niin mahahaavan olisin varmasti saanut. Nytkin se kipu oli tosi pahaa vatsassa, rinnassa, vas. kyljessä ja yläselässä. Vaikka söin niitä vatsa lääkkeitä niin pah, ne mitään auttanut.
Tänään ei ole niin pahoja kipuja ollut, onneksi. EN meinaa niitä lääkkeitä enään syödä. vaikka sattuisi suuhun mutta sitä kipua en halua, huh huh.

Tänään oltiin kaupoilla, huonekalu kaupoilla. Etsiskeltiin meille uutta olkkarin pöytää, sellaista vanhaa arkku pöytää. Ei kyllä aivan sellaista löydetty, tai sitten oli liian vaalea. Kun haluan tumman ja käytetyn näköisen. Yksi kiva vaihtoehto oli koti-ideassa mutta se ei ollut arkku mutta saman tapainen ja vanhan näköinen. Ei tilattu vielä kun niissä oli nyt tällä hetkellä kahden kuukauden toimitus aika. Katsellaan vielä ja mietitään. Sitten tuo telkkari taso menee uusiksi joskus... Ihanan ison peilin löysin, sellaista tummaa vanhan näköistä puuta ja ajattelin sitä olkkariin. Taidan sen joku kuu ostaa :) Noh, matto me ostettiin, iso olkkarin matto 160x230 maksoi vain 100e, se on sellainen hapsu matto, vaalea :)

Tänään vaihdettiin pikkusen järjestystä, tai loppuen lopuksi ruokapöytä vaat kääntyi ja tuo vanha olkkarin pöytä lähti kokonaan pois. Kamala rotisko :) Hieman tonttuja ripustelin illalla ja löysin valojakin. Lapsille jos ostaisi vielä jotkut valo jutut ikkunoihin...

Ohhoh, kello on jo puoli kaksitoista kai se pitää mennä jo nukkumaan. Huomenna sunnuntai, mitähän sitä tekisi. Ensi viikolla pitää jotain joulukoristeita varmaan ostella lisää, salaa :) Hömppä hommaa :)

sunnuntai 2. joulukuuta 2007

Flunssaa, blaah

Pojat tosiaan sairastivat torstain ja perjantain, lämpöä yskää ja tukkoisia eli normaalia flunssaa. Ja eilen se tauti sitten isk minuun. Aivan kamala olo ja lämpöäkin oli eilen. Vieläkään olo ei ole parantunut, tosin lepo vois tehdä hyvää mutta lepää tässä nyt sitten kun on perhe huollettavana ja ruokittavana, pitää pyykit pestä ja laittaa kotia kuntoon. Ei tässä äidillä mitään sairasloma päiviä ole, ehei!! Lotan vein tänään sen vanhan tarha kaverin synttäreille ja oli ilo irti kun tytöt tapasivat toisensa pitkästä aikaa :) Sovittiinkin Sannin äidin kanssa että haen Sannin joskus eskarin jälkeen meille iltapäiväksi, niin sa Sannikin lyhyemmän hoitopäivän. Sannin äiti on töissä siellä kanniston pk:ssa. Kun Lotta oli siellä minulla oli pyykki hommaa yms tiskiä. Sitten nappasin Miron mukaani ja mentiin ruokakauppaan ja haettiin Lotta.

Kotona tein meille ruokaa ja nyt sitä istutaan tässä, huh mikä olo. Happi ei kulje, silmissä sumenee. Kun jaksaa pari tuntia niin saa lapset nukkumaan. Saas nähdä mikä olo on huomenna pystyykö sitä olemaan töissä.