lauantai 14. heinäkuuta 2007

Tänään oltiin vaan

Aamulla herättiin puoli 12 vasta :) olipa kivaa nukkua piiiitkään.

Haettiin lapset. Piti mennä maalaus hommiin Jussille mutta satoi niin silloin ei oikein voi maalata.

Kotona oltiin vaan ja möllötettiin, Riku pelaili.

Illemmalla käytiin kävelyllä yhdessä ja haettiin pari elokuvaa vuokraamosta.

Eipä ole mitään kirjoitettavaa, tai olisi vaikka kuinka paljon mutta parempi jättää nyt kirjoittamatta. Sen vaan sanon että isännällä on ollut TAAS pinna kireellä koko päivän, en tiedä miksi. Meihin sitä sitten purkaa. huoh! Jospa sitä lähtisi heti aamusta jussille käymään.

Varmaan voisi pestä pyykkiä vielä.

perjantai 13. heinäkuuta 2007

"Ostetaan laktoositon lehmä! mielellään rasvaton yksilö"

En oikeastaan muista paljoa eilis päivästä. liekkö joku puolustus mekanismi ettei turhaa murehdi vanhoja asioita :)
No, käytiin me iltasella isällä, Riku siellä laitteli isän digiboksia ja konetta kuntoon. Niin joo olin eilen mattopyykillä. Olipat mukavaa hommaa sekin :) Nyt ovat kuivumassa vankilalla.

Meidän pienet neropatit eilen keskustelivat autossa:
Miro sanoi että olisi kiva jos meillä olisi ison iso talo ja ison iso piha. Että siinä voisi olla jopa eläimillekkin tilaa. Ja lapset päättivät että lehmät olisi kivoja. Äiti kun muutenkin aina herää aikaisin niin äitihän ne vois lypsää aina aamuisin, juh yes sir :) Mutta Lotta sitten sanoi ettei montaa lehmää tarvitse, sen verran vaan mitä meillä menee maitoa. Mutta iski tenkkapoo lapsille kun meillä juodaan kolmea erinlaista maitoa. Joten he päättivät hankkia kolme lehmää. Yhdestä tulee ykkösmaitoa, toisesta rasvatonta maitoa ja kolmannesta äidille laktoositonta/rasvatonta maitoa.

Ja ihan pokkona he asiasta keskusteli :) Pitääkin alkaa kysellä mistä moisia lehmiä saisi ostettua. "Ostetaan laktoositon lehmä! mielellään rasvaton yksilö"

Niillä flunssalääkkeillä painan eteenpäin, tänään huomasin kun en aamulla ottanut niin kamala olo iski jo 10 aikaan ja piti vaan ottaa niitä taas.

Illalla äidin pikku enkelit menee mummulaan yöksi. Varmaan sitä pitäis kehittää jotain. Tai sitten siinä käy taas niin että pojat pelaa pokeria, yes sitä minä olen aina toivonut ;)

Kumma olo, tuntuu kun pitäis tehdä jotain tai mennä jonnekkin mutta kun en tiedä mitä tai minne. ihan melkein ahdistaa...
Hmm

keskiviikko 11. heinäkuuta 2007

Löysin lääkkeet tähän tautiin

Tosiaan tänäänkin menin vasta kahdeksaksi töihin, ihan kiva kun saa nukkua pidempään välillä. Eilen illalla nukahdin läppärin viereen :)

Nyt muistankin mitä piti kertoa yksi päivä.
Toissa päivänä sain puhelin soiton, kilpailevalta yritykseltä. Pyysivät töihin ja palkkaakin lupasivat korottaa nykyisestä. Pitkät tovit siitä keskusteltiin, mutta sanoin kiitos ei kuitenkin. Tokaisi vaan lopuksi että älä hävitä hänen numeroa jos tulee tarvis uusille tuulille :) Heh, hassu juttu. Oli kuulemma saanut vinkkiä/hyvää mainosta minusta ja halusi minut töihin :)

Kotiin lähdin jo puoli yksi, kurkku oli pirun kipeä ja silmät heloitti punaista, muutenkin oli aika töttöröö olo. Apteekista hain uudet silmätipat ja nappasin kokeeksi erästä flunssa lääkettä, ei posivill vaan joku naso jotain. Kamalat varoitus tekstit oli kyljessä. Nappasin kotona niitä pari. Tein siinä tiski hommia ja surffailin netissä, laitoin ruoan uuniin.
Puoli neljä taas muksut haettiin ja syötiin (sekin toimitus oli aikamoinen, vitsi kohta saa itse tehdä ruokansa). Viideltä Riku lähti taas rakennuksille. Hyvä vaan, se pelasi taas koko tunnin mitä kotona heti olla, grr.

Lääkkeet alkoi vaikuttamaan. Ei se niinkään kurkku kipua vienyt pois mutta virtaa tuli kun duracel pupulle. Vaikka kuukautiset alkoi tänään ja silloin olen ihan kuollut mutta ei minä painoin ihan hulluna. Siivoilin, järjestelin ja enkä yhtään lapsille hermostunut vaikka leikkivät aika äänekkäästi, ehei se ei haitannut. Laitoin netti radion päälle ja siivoilin innolla. Oli ihanaa kun jaksoi tehdä, ja hyvä mieli tuli kun sai aikaiseksi vaikka kuinka paljon :) Ja nyt on koti siisti suurimmilta osin :)
Puuhastelin kahdeksaan asti ja samalla laitoin lapsille iltapalaa. Riku tuli silloin kotiin. Huomasi kyllä että koti oli siistimpi.
Jaksoin jopa lukeakkin lapsille iltasatua.
Nyt kello on puoli kymmenen ja kaikki nukkuvat kun pienet porsaat.

Lotta tänään suutus päissään heitti leikki puuterin seinään ja peili siitä irtosi. Aleksi tokaisi vakavana että no niin lotta, nyt sait seitsemän tuhannen vuoden epäonnen :) Ja siitäkös vielä Lotan kiukku yltyi :) Ja minä nauroin :)

Vieläkin on hyvä olo, otin kyllä yhden lääkkeen yöksi jos vaikka aamulla ei olisi kurja olo.
Huomenna pitääkin mennä kuudeksi töihin kun huomenna on minulla se maton pesu päivä, se alkaa 13.00 eli viim 12.00 pitää töistä lähteä.
Vielä voisin tehdä vaikka mitä, on niin energinen olo. Riku vaan hermostuu jos alan vielä puuhastelemaan :) se kun pelailee pokeria.

Kai sitä voisi mennä katsomaan telkkaria makkariin! Tai jos sitä siinä samalla viikkailisi puhtaita vaatteita :)

tiistai 10. heinäkuuta 2007

Päivä se oli taas tämäkin

Tosiaan en mennyt aamulla aikaisin töihin, vasta kahdeksaksi. Ja arvaatkos mitä se taas meikäläiseen iski... no silmätulehdus... taas ja nyt molemmat silmät. Näytin kammottavalta. Silmät oli aivan veren punaiset, ja luomet turvoksissa, kuin juoppo joka on saanut köniin :) Kiva mennä töihin.
Töitä painoinkin kun aro pupu, ajattelin että nyt painan hommia niin loppu viikon voin ottaa rennosti ja lähteä ajoissa kotiin jos siltä tuntuu.
Kävin lääkäristä hakemassa lisää tippoja silmiin.

Kotiin tulin joskus siinä kahden aikaan, laittelin hieman tiskejä ja makoilin sohvalla. Huoh, on taas niin flunssainen olo että. Äänikin oli painuksissa. Kyllä tämä tästä...

Haettiin lapset puoli neljä ja aloin tekemään meille pizzaa. Puoli kuudelta mentiin vankilalle, Riku leikkasi nurmikon siellä. Jaa mutta minäkin leikkelin sitä aika paljon. Se on muuten IHANAA hommaa, hiki siinä tuli ,mutta ai että. Riku kysyi että mitä oikein hymyilet, vastasin vaan että tää on niiiiin kivaa :) Hullu se sanoi :) Himoitsin nokkosten kitkemistä varaston reunustalta mutta en kehdannut alkaa toisten pihoja nylkemään ilman lupaa :)
Siellä kahviteltiin ja sovittiin että lapset ehkä menisi sinne yö kylään viikonloppuna, katsotaan nyt. Minä ojensin itseni sohvalle vaaka asentoon ja piru vie torkahdin :) Säpsähdin siihen kun Rikun äiti sanoi lapsille että anna äitin torkahtaa:)
Kotona oltiin puoli kahdeksan aikaan, silmät on aivan omituisen tuntuiset sen tulehduksen takia, ja kun laitoin tippoja niin meni näkö, siis sumeesti näin. Lapsia harmitti kun en antanut suukotella puolin tai toisin, ettei vaan tarttuisi tämä.
Lapset kävi itse suihkussa, tosin pelkällä vedellä pesivät. Olivat polleena. Lotta tosin halusi Doven suihkusaippuuaa kun siitä tulee niin ihana iho sen jälkeen, juuh :) Pienenä ne oppii. Niin ja Miro halusi Rikun jotain Axe saippuaa kainaloihin, ettei hiki haise ja tytöt tykkää päikkärissä :)
No kun lapsien hajut ja ihot oli hoidettu pistin ne nukkumaan. Eilen illalla kun pojilla meni plörinäksi nukahtaminen he saivat peli kiellon, joka tarkoitti kaikkia vempeleitä missä on patteri, akku tai jos se yleenssäkkään toimii sähköllä (tuo oli aika paha). Nyt sanoi että JOS olette hiiren hiljaa niin saatte yhdet sellaiset lelut takaisin, mutta vaan yhdet. Muutaman sanan puhuivat ja sitten olivat hiljaa.

Nyt tässä makoilen sängyssä, läppäri sylissä. Simmut sammuu ihan väkisin, pitää kyllä jotain syödä hieman. Oli jotain mitä piti kertoa mutta ei jaksa nyt muistaa mitä se oli.

maanantai 9. heinäkuuta 2007

Aleksi kotona

Eilen tosiaan hain matkalaiset junalta. Aleksi puhui kun runeberi koko auto matkan ja kotona jatkui sama pölpötys :) Puoli kaksitoista oli poika hereillä vielä ja katseli Rikun kanssa formulaa (oli meidän välissä siis).

Aamulla kello soi viideltä, painoin torkkua, painoin, painoin... 5.50 Riku potki minut ylös. Voi elämä kun olisi väsyttänyt vielä.
Töissä meni kuten koko edellis viikko, huonosti jaksoin olla taudin takia. Paiseet alkoi taas vaivaamaan kunnolla. Jo tämä alkaa muistuttamaan vuoden vaihteen aikaista influenssaa, tosin ilman kuumetta.
Lähdin 11.30 töistä ja suuntasin tiimariin. Ostin Lotan kaveri synttäreitä varten kutsut ja samalla ideoin Lotalle kunnon prinsessa juhlat, prinsessa teemalla siis :) Koskaan minä en ole sellaisia saanut niin nyt saa oma tyttäreni :) Lottahan täyttää nyt 19.7 jo kuusi vuotta, äitin vauva :) Sen jälkeen menin mirkalle katsomaan tilaamaani risuista tehtyä koria, tosin ei ollut valmis vielä. Mutta olipa upea, jo nyt :) Ei ihan onnistuisi minun kätösistä tuollaiset luomukset. Vien sen korin ehkä karkeilla täytettynä päiväkotiin ja se on yhteiseksi heille kaikille kiitokseksi näistä vuosista. Kyllä me vielä lasten kanssa väsätään kortti.
Siellä kahviteltiin ja siinä puoli kahden aikaan menin kotiin nappailemaan erinäisiä pillereitä millä olo helpottuisi, ei erkkikään jaksaisi lapsia tässä tilassa.

Kolmen jälkeen haettiin lapset, aloin tekemään ruokaa. Isäntä pelaili vaan ja oli huonolla tuulella. Lupasi käydä kaupassa, ei mennytkään kun alkoi taas uusi peli. No, ei siinä oikeastaan mitään, ihan kiva oli päästä kotoota pois joten aleksin kanssa mentiin kauppaan. Siellä hurahtikin tunti :)

Loppu ilta meni hampaita kiristeltäessä, miksi niiden pitää olla niin vaikeita. Tosin minäkin kun hermostuin niin ärsytin lisää.
Siivoilin ja pesin pyykkiä illalla. Ei jaksa ei millään jaksa... Nyt alkaa vetämään viimeisiä tällä mammalla. Tähän kaikkeen flunssa päälle niin eih ei ei ei
Lapset laitoin 20.30 sänkyihin ja pojat aloittivat joka iltaisen pelleilynsä sängyissään. Nyt kello on himpun vaille kymmenen ja vielä vaan piti niille käydä sanomassa. ONKO PLIIS jollain kikka kolmosia jolla saan ne nukkumaan kiltisti???????????????????? Ei auta kiristys, ei lahjonta, ei huutaminen. Ja Riku pelaa... Ärsyttää, suututtaa... Jospa se kohta helpottaa :)

Tuli taas kerrassaan valitus teksti. Varmaan ajattelet että eikö minulla ole yhtään hyvää asiaa elämässä. Onhan noita, lapsetkin vaikka välillä haluaisin heittää heidät niska perse otteella ikkunasta pihalle :) Nyt vaan tämä flunssa verottaa voimia niin paljon että stressin sieto kyky on minimaalinen, ja samat asiat ja työt odottaa silti kotona olet kipeä tai et. Tämä arki ahdistaa nyt, taidankin mennä Jussille remontti kaveriksi viikon päästä jos minusta olisi jotain apua. Saanpahan muuta ajateltavaa ja uusia pulmia ratkottaviksi :)

Jaahas, pyykkikone valmistui, pitääkin mennä viikkailemaan puhtaita telineestä pois alta. Jospa huomenna olisi parempi päivä...

sunnuntai 8. heinäkuuta 2007

Kyläily päivä! Ja tätä kummaa virusta

Yöllä minä pyörin ja hyörin taas, katselin kelloa alvariinsa. Lottakin änkesi väliin jossakin vaiheessa ja se siitä yö unesta sitten. Kuitenkin olin nukahtanut jossain vaiheessa ja 8.30 vasta Miro heräsi. Kurkku oli kun raastin rauta, onteloita pakotti ja oli usvainen olo eli silkkaa flunssaa.
Aamu päivä meni siitä kotona ollessa ja muksut saivat pelata tunnin verran. Sitten jo lähdettiin 12 aikaan isälle käymää. Se ressukka ei ole mikään tekniikan ihmelapsi ja Rikun piti taas katsoa tietokonetta ja sitä uutta kameraa. Isä antoi Rikulle rahaa, sen pitää ostaa sille uusi modeemi ja ens kerran Riku päivittää heidän digiboksin. Eiralle näytin Mirkan blogia missä on hänen risu töitään ja eira hullaantui niistä, varmaankin meinaa tilata jotain.
Siellä oltiin itse asiassa 3h, Riku katsoi formuloiden lähdön ja siitä vietiin Riku sinne rakennuksille ja minä ja lapset mentiin katjaa piristämään. HUOH, oli siellä menoa taas :) Tällä kertaa ei hajonnut mitään, mikä on positiivista. Sanoin katjalle että sen pitää päästä ulos, pois kotoota ILMAN lapsia. Itse tunnistan itseni mikä olin silloin kun olin kotona lasten kanssa. Ja tiedän vaikka hän ei myönnäkkään että hänellä on voimat lopussa kokonaan. Sen kyllä huomaa. Kaikkensa antaa perheelle niin huonosti siinä käy kun unohtaa itsensä. Nyt pitää hoksottimet laittaa miettimään mitä sille keksisi!!!

Kumma kipu taas palasi kurkkuun, katsoin sinne niin kaksi isohkoa paisetta komeilee siellä. Toinen nielussa ja toinen kielen sivussa.

Kuudeksi mentiin Rikua hakemaan. He olivat juuri tilanneet pizzaa ja sitä sitten siellä vielä syötiin.
19 jälkeen oltiin kotona vasta, lapset käy yli kierroksilla apuva!!! :)
Riku pesi ne (mikä lie pistos siihen tullut kun itse ehdotti, heh) ja annoin vielä jugurttia ja kummasti kun puhutaan nukkumaan menosta niin ihan kamala nälkä yllättää vaikka juuri syötiin pizzaa :)
Nyt ovat sängyissään. kello on 21.10 ja pitää nyt lähteä, Aleksin ja Marjan juna tulee puolen tunnin päästä Tikkurilaan.

KYLLÄPÄ ON OLLUT POIKAA IKÄVÄ.... tänään uskalsin sen sanoa sille puhelimessa. Ennen en uskaltanut kun ajattelin jos hänelle iskee kova ikävä kun avaan suuni.