lauantai 27. lokakuuta 2007

Viikonloppua mennään

Eipä tässä kyllä mitään erikoista ole tapahtunut, sitä samaa arkea. Perjantaina oli vapaa päivä. Pojat tosin oli mummulassa leipomassa ja Lotta oli minun kanssa aamupäivän.

Tänään oli piha talkoot ja pääsin haravoimaan :) Se on kyllä kivaa hommaa :) Tein ruokaa talkoo porukalle toisen naisen kanssa ja kaikki kehuivat hyvää keittoa. Riku oli koko päivän kaverillaan remontti hommissa. Lapset oli pihalla n 5h putkeen ja nyt tuntuu olevat väsynyttä sakkia :)

Kamalan vaikeaa ollut nyt ilman tupakkaa, pari kolme päivää. Tiesinhän minä kyllä että tälläisiä päiviä tulee ja vielä niitä on edessä, mutta en ole sortunut. Ja siitä on kyllä hyvä mieli. Kuitenkin jo yli 2 viikkoa olen jaksanut, tyhmää olisi nyt lipsua ja pahinhan on takana päin.

Torstaina töissä meni niska jotenkin juntturaan. Ei pää taipunut vasemmalle ollenkaan ja vielä vaan on jumissa. Vihloo ikävästi jos koettaa liikuttaa sitä vasemmalle.
Mahakin reistailee urakalla, nyt ei ole pariin päivään ollut niitä ylävatsa kipuja mutta kaikkea muuta löytyy aasta ööhön. Kuidut aloitin viikolla, katsotaan auttaako yhtään. Ja se pirun kystakin tuli TAAS ja se piti minut kippurassa koko eilisen päivän ja illan. Kyllä nyt kohta saisi tapahtua jo jotain positiivistakin.

Noh, lopettelen nyt ja alan lapsia laittamaan nukkumaan kohta.

keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Sairaala päivä, "terve" tyttö mutta ikävääkin tuli

oltiin hieman yli kahdeksan Lotan kanssa helsingissä ja isä haki meidät asemalta ja kyyditsi sinne sairaalaan. Tuollaiset sairaala päivät on kyllä rasittavia, odottelua vaan. Se astma koe kesti yllättävän kauan, melkein 1.5h. Mutta Prickit vaan n 20min yhteensä. Tuloksena oli että suoranaisesti astmaa ei ole MUTTA Lotalla on taipuvaisuutta tukkoisuuteen keuhkoissa/yö yskään/rasitus yskään yms astman vaivoihin. Joten oireiden mukaista hoitoa sitten, jos tarvitsee niin avaavia kehiin. Mutta kortisoneja ei näillä näkymin tarvitse, se on kyllä hieno homma. On se sellaista myrkkyä kuitenkin ettei turhaa halua sitä antaa. Lähete on voimassa nyt toistaiseksi sinne vielä että saadaan mennä jos tulee jotain. Mitään allergiaa ei myöskään löytynyt, tosin testasi vaan yleisimmät 10kpl. Eläimiä, siitepölyjä, huonepöly. Tenttasin sitä lastenlääkäriä kovasti ja kyselin niin paljon ettei lääkäri edes saanut vastattua edellisiin :) Puhuttiin paljon siitä Lotan migreenistä ja hän kehoitti hakemaan lähetteen lasten neurologille. Tuo sanoi että jos lapsi saa 2 tai useammin kohtauksia kuukaudessa niin se tutkitaan, koska lapsi on kyseessä. Joo, eli nyt varaamaan terkkarilääkärille aikaa, jotta hän kirjoittaa lähetteen taas lasten neurologille. Miksi nämä vaivat ei voisi olla jotain ihan pikkuisia, kamalaa kiikuttaa erikoislääkäriltä toiselle. Lääkäri oli kyllä ihmeissään näistä Lotan oireista (yskästä, urtikariasta, infektioastma oireista yms) ja kuitenkin tulokset oli negatiiviset ja ei oikein jaksanut uskoa etteikö edes piilevää astmaa ole. Sanoi että Lotalla on suuri riski kyllä sairastua ihan kunnon astmaan ja on hyvä että Lotta osaa itse tulkita omia oireita ja osaa ottaa itse lääkkeet.
Lopuksi vielä astmahoitaja opasti Lottaa turbuhalerin käytössä.
Mutta hieno homma että saatiin varmuus ettei ole astmaa :) Mutta surettaa kun tuli tuo toinen juttu, tosin pakkohan sekin on tutkia tai siis varmistaa että on sitä migreeniä ja saisi siihen migreenilääkityksen.

Jo kahden jälkeen päästiin pois ja isä haki taas meidät ja vei rautatieasemalle. Neljältä oltiin poikia hakemassa.

Nyt Riku on remontoimassa kaverillaan ja minä odottelen että pääsen lenkille. En kyllä tiedä yhtään koskahan hän saapuu kotiin.
Kohta 2 viikkoa polttamatta :) Nyt on kyllä pari päivää ollut sellainen olo että pakko olisi saada, ihan pakko. Mutta en ole polttanut.

tiistai 23. lokakuuta 2007

Tiistai iltaa!

Muksut sängyissään, tee vieressä ja hetki aikaa istahtaa, huoh. On tämä taas ollut Lotan kanssa aika hurja päivä. Se on taas ollut sillä tuulella että minä minä minä, ei kukaan muu ja joka asiassa. Hän päättää mitä leikitään, hän päättää kuka saa puhua, hän päättää saanko minä komentaa, hän päättää kuka tekee mitäkin, hän päättää missä järjestyksessä mitäkin tehdään yms yms yms. Aah, ihana tyttö :) Ja sitten se karjunta, kun se on kiukkusella päällä niin se huutaa meille kaikille. Tänään pistinkin tytön nurkkaan vartiksi ja sen jälkeen kun oli rauhoittunut yritin taas tahkoa sitä päähän että jos kiusaa, ärsyttää, pilaa toisten leikit niin ei kukaan halua leikkiä sellaisen kanssa ja sitten jää yksin. Neuvoin että jos kiukuttaa ja saa kiukuttaa, se ei ole kiellettyä niin menee hetkeksi yksinään rauhoittumaan, äitikin tekee niin ja se auttaa. Lupasi kokeilla, katsotaan nyt :)

Nyt Aleksi on ollut 2 aamupäivää Katjalla hoidossa. Huomenna molemmat pojat menee sinne tuttava perheelle missä Rikukin on ollut rakentelemassa. Ne onkin koko päivän siellä. Sitten torstai onkin hurja päivä :) Katja ottaa nuo kaikki kolme :) Mahtaa sillä olla hulinat siellä kun on kaksi 5v, yksi 6v, kaksi 7v ja yksi n.10kk. Perjantaiksi sain itse vapaan niin ei mummua tarvitse vaivata enään :) Tosin mummu sanoi että saa tulla jos joku haluaa, leipomista olisi luvassa.

Tosiaan huomenna mennään Lotan kanssa sinne Iho- ja Allergiasairaalaan tutkimuksiin. 9.30 ensimmäinen tutkimus ja 13.45 viimeinen, huh huh eli hela päivä menee siellä. Hyvä jos ennen neljää päästää pois. Lottaa jännittää, varsinkin ne prick testit, siinä kun tökitään neuloilla reikiä ihoon :( Muistaisinpa kysyä lääkäriltä kaikki mahdolliset kysymykset mitä olen ajatellut ja ihmetellyt. No, onneksi päästään kaksi kertaa lääkärille :) Siinä esitieto lomakkeessa mitä tänään täytin niin kysyttiin aivan kaikki mahdollinen Lotan raskaus ajasta tähän päivään. piti oikein nystyröitä hieroa :) Koska oppinut sanoja entä ensimmäinen lause, Abgar pisteet, miten meni kun kiinteät aloitettiin koska ne aloitettiin yms. Niin kaukaisia kysymyksiä ja eihän kolmen lapsen asioita voi muistaa niin tarkasti, tai minä en ainakaan. Se Lotan vauva aika meni muutenkin sumussa kun Miro tulla tupsahti masuun jo :)

Vitsit kun noista lääkkeistä tulee tuota huonoa oloa, taas oksettaa :(
ja tuo vatsa muutenkin, voihan hanhenmaksa pallerot sentään!!!! Ottaisin ihan minkä muun vaivan tahansa mutta en tuota maha/suolisto ongelmaa. Se meinaan niin vaikuttaa joka asiaan muutenkin. Henkiseen vointiin myös. Olen väsyneempi, kiukkuisempi, en jaksa/en pysty, ne aivan kamalat suonen vedot uuh :( Siis jokainen kun tietää kun suonta vetää esim jalasta mutta minulla tulee aika ajoin että suomeksi sanottuna suolta vetää ja se kipu on niin kamalaa ja siihen ei auta MIKÄÄN muu kun että vatsa ja suolisto on kunnossa. Se kipu pistää itkemään, silloin ei pysty olemaan missään asennossa, seisomisesta puhumattakaan. Lopulta istun vessassa ja itken ja väntyilen ja kääntyilen, kunnes n 20-30min jälkeen helpottaa. Huh huh.. :)

Joopa, nyt voisin mennä sänkyyn, kello on jo kymmenen,,

maanantai 22. lokakuuta 2007

Jo se on maanantai taas, syysloma viikko. Viikonloppu tuli ja meni

Nyt on yhdestoista päivä menossa "uutta elämää" ja pitää kyllä myöntää että helpottaa koko ajan, päivä päivältä. Toki välillä tulee mieleen että olisi kiva mennä tupakalle mutta se vaan jää kuitenkin, se ajatus siis :)
Perjantaina oltiin tosiaan isän ja sen työ porukan kanssa siellä hyväntekeväisyys illassa kaapelilla. Noh, menihän se. Oltiin kaikki hieman pettyneitä esitykseen, puheita siellä oli enimmäkseen. Lasin viiniä ja yhden drinksun join, ei muuta. Ihan jo silläkin ettei tule houkutuksia tupakalle. Taksilla päräytettiin kotiin ja puoli yksi olin jo kotona.

Lauantaina Riku oli rakennuksilla, Aleksilla oli synttärit. Siinä se meni vaan, se päivä.
Eilinenkin meni samoin, Riku rakennuksilla ja Lotta ja Miro meni mukaan. Minä kävin isällä aleksin kanssa, vein taksi kuitin :) Hehkutin siellä iskälle kuinka hyvin on tämä lopettaminen sujunut yms, *vink, vink* :) Onnistun pikku hiljaa ;)

Tänään alkoi syysloma. Onneksi sain lapsille järjestettyä hoitajia :) Aleksihan on koko viikon, ja toiset on keskiviikosta eteenpäin.
Perjantaina minulla on vapari :)

Nyt pitää valmistautua, lenkille katjan kanssa.

Moi Moi!!!