lauantai 7. heinäkuuta 2007

Auto kuume :) ja tulevaisuuden ajattelua

Aamulla heräsin kahdeksalta, Riku ei ollut vieressä ja muutenkin koko koti ihan hiljainen. Unen pöpperössä hätäännyin MISSÄ KAIKKI OVAT. Sinkosin eteiseen niin jo Miro tuli vastaan ja Riku nökötti koneella, kaikki kunnossa :) Lotta nukkui vielä.

Olemme jonkin aikaa katselleet uutta autoa, sellaista missä on takapenkillä kolme kolmipiste vyötä koska Mirohan ei oikein enään mahdu tuohon nykyiseen pienten lasten istuimeen. Nähtiinkin yksi ihan varteen otettava auto mutta sitäpä ei ollut Sulalla enään ja siinä muita sitten katseltiin. Tikkurilasta löydettiin yksi kiva, mutta Riku haluaa katsella vielä ja miettiä. Minä en malttaisi yhtään, olen kun pikku lapset NYT HETI VÄLITTÖMÄSTI :)
Olo oli aika kamala, päässä humisi ja oli niin flunssainen olo.
Kotiin päästyämme tein ruokaa ja syötiin, sitten lähdinkin päivystykseen. Lääkäri totesi ettei ole tulehduksia, pitää levätä ja jos maanantaina on samanlainen olo niin pitäis sairaslomaa hakea. Pitää levätä, hah missä välissä. Tai no silloin kun lapset on hoidossa mutta ei se viikonloppuna tai iltaisin onnistu sitten millään, se on fakta. Tätä se on äidin elämä :)

Myöhemmin päivällä käytiin siellä tuttava perheellä, siellä vietettiin synttäreitä. Pari tuntia taas siinäkin hurahti. Siinä yhdessä pohdittiin kun lapset kasvaa, tulee murkkuikä ja sen tuomat ongelmat. Totesin että jos minun lapset meinaa yhtään olla samanlaisia kun minä olin tai veljeni niin kahlitsen ne vähintään patteriin kiinni, no leikki leikillä mutta samaa käytöstä mitä minä tein niin todellakaan katsele yhtään. Ja mitäs sitten kun Lottakin tuo ensimmäisen poikaystävän kotiin, laittaavat huoneen oven kiinni... hiljaisuus... APUA :) Minä varmaan kortsuja sujautan oven raosta :)

Otin tuossa lääkkeitä, alkaa olo helpottaa. Ajattelin kokeilla tänään jos vaikka oluella lähtisi tuo pöpö. Ei minulla ole kun 4 olutta mutta kuitenkin :)

Kamalasti odottaa kotitöitä, en ole jaksanut tehdä niitä yhtään. Nyt pitää mennä pakertamaan. Jos laittaisi napit korviin ja herkistelisi Il Divoa :)

perjantai 6. heinäkuuta 2007

Tulehdusta pukkaa ja kiukuttaa

Yön nukuin tosi levottomasti, alvariinsa heräilin. Oli kuuma ja kylmä.
Aamulla kun heräsin oli silmä vielä vaan rähminyt kiinni :(

Riku lähti Miroa viemään päiväkotiin vaille kahdeksan ja me Lotan kanssa jäätiin aamu puurolle.
Lääkärissä oltiin ja määräsi Lotalle allergialääkkeet, joka päivä otettava siitepöly kauden ajan. Kokeita ei kuulemma nyt akuutti aikana tehdä, lähete kuitenkin on olemassa ja syyskuussa mennään jos pölyt on vähentynyt.
Oma olo oli aivan kamala, päätä särki ja voimat jäi varmaankin peiton alle. Käytiin vielä apteekista hakemassa lääkkeet ja sitten vein Lotankin hoitoon. Olin töissä vähän yli 10. Menin toimistolle joka perjantaiselle aamupalalle ja istuskelin koneella hetken. Nuokuin tuolissa ja huokailin. Eräs työnjohtaja tuli siihen ja ihmetteli kun olen sitkeä sissi kun pystyn töihin tulemaan. No, lähdin liikkeelle ja hain yhden kiinteistön avaimen mutta vaille 12 päätin että ei, ei jaksa yhtään ja ajoinkin kotiin.
Kotona riisuin kenkiä, kumarruin... AI HELV.... poskionteloihin sattui pirusti. Ou jee, olisiko tulehdusta. Kuumetta ei ollut. Ilmoitin Rikulle tästä ja sanoin nyt menen sohvalle. Otin särkylääkettä ja sitä Duactia, tein teetä, otin Miron peiton ja tyynyn ja sitten vielä ristikon ja suuntasin sohvalle. Kuinkas ollakkaan, nukahdin heti vaaka asentoon päästyäni. Heräsin vasta kun Riku soitti 15.30 että haettais lapset, olin ihan tööt :)
Joo, no sitten kotimatkalla käytiin mäkistä hakemaan ruokaa. Kotona huomattiin että minun ja Rikun hampurilaiset puuttui kokonaan ja yksi juoma oli väärä. Hermostuin ja lähdin takaisin sinne. Harjoittelija parka sai tuntea nahoissaan kun sille kiukkusin (tänään ei hermo kestä yhtään) Vaadin kaikki uudet ruoat kun ne oli jo jäähtynyt ja sainkin. Sitten hän laittoi vielä meille jäätelöt kaupan päälle :) Mielessä kävi ilkeä ajatus, olisin sanonut että en minä mitään jäätelöitä halua, minulla on laktoosi-intorelanssi että mitäs minulle meinaat laittaa :) Mutta ajattelin että hän olisi varmaan ottanut lopputilin :) Hyvin se jäätelö maistui.

Käytiin saunassa ja olla möllötin siellä vaan silmät kiinni, ihan kun olisi pienessä humalassa. Sielläkin ihan turhaan lapsille kiukuttelin ja tiuskin. Nyt en vaan jaksa, en yhtään.
Päässä humisee ja noita onteloita nyt särkee ja molempia korviakin särkee. Huomenna pitää käydä hakemassa antibiootit jos tämä jatkuu.

Huomenna suunniteltiin jos tuuli saallii niin sen tuttava perheen kanssa mennään veneilemään vuosaaren edustalle merelle ja pysähdytään jollekkin saarelle ja lapset saa uida ja paistellaan makkaraa. Kyllä olisi mukavaa, mutta toisaalta jos olo on tälläinen huomennakin minä en ole hyvää seuraa :)
Nyt mukelot huutaa iltapalaa, huoh. Kuinka sitä jaksais nousta tästä ylös. Toisaalta saisin ne nopeammin nukkumaan jos nyt nousisin.
Inhottaa ja on morkkis kun olen lapsille ihan turhasta kiukutellut tänään. Teenkin taas sen mitä olen ennenkin tehnyt että makoilen hetken kunkin vieressä ja pyydän anteeksi ja kerron miksi äiti on kiukku, itsellekkin tulee parempi mieli. Vaikka ei nuo varmaan edes ajattele että äitillä on ollut pinna tiukalla.

Aleksi ei ole vastannut puhelimeen, taitaa pojalla olla hauskaa tekemistä :)

torstai 5. heinäkuuta 2007

Flunssaa vielä vaan

Aamulla kello pärähti viideltä, painoin torkku nappia.. uudestaan... uudestaan... kunnes puoli kuusi ajattelin että perhana, nousen vasta kuudelta. No, lopulta sain itseni ylös vasta 6.15 kun Riku töni että nyt ylös, sun pitäis olla jo töissä. Murahtelin mielessäni että mene itse töihin perhana ja anna mun nukkua :) Ei vaan pakko oli nousta. Tämän taudin takia en millään jaksanut nousta, ja vielä ulos lähtiessäni vaille 7 silmät painui väkisin kiinni. Aamu kahvi ei meinannut mennä alas, kurkku kivun takia :( Joka paikka räkää täys, uuh!!

10 aikaan alkoi keuhkoissa tuntumaan todella ahtaalta ja tuttu infektioastmahan se sieltä antoi itsestään kuulla. Ajattelin että nyt riittää, tämä lähtee kotiin. Kotona piippua kehiin ja hyvin luisti taas hengitys.
Riku kävi syömässä. Valitin sille oloani ja se ehdotti että nuku tai katso joku leffa, joo joo :) Hetken siinä makasin (korkeintaan 10min) ja laitoin nettiradion päälle ja arvaattekos mitä sitten tein... SIIVOSIN :) No, kun kerrankin taas sai ihan rauhassa puuhastella niin mikäs siinä :) Olokin helpottui hieman, ihmettelin että kuis se nyt silleen.
Haettiin lapset hoidosta vaille neljä, tein ruoan ja syötiin. Sitten ajeltiin kaikki sinne rakennuksille. Sanoin Rikulle että varmaankin olen jo paranemaan päin. Niinpä niin, ei olisi pitänyt sanoa mitään. Siellä tuli kurkku taas kipeäksi, menin taas niin tukkeeseen kun olla voi, voimat katosi. Makoilin heidän sohvalla :) Tämä Satu ilmeisesti sääli minua tai tietäähän se sen ihan tasan tarkkaan minkälaista on hoitaa lapsia ja kotia flunssassa (hän on ollut jo 9v kotona lasten kanssa) joten hän ilmoitti täpäkästi että nyt hän tekee meidän lapsille iltapalaa ja katsoo että ne syö ja sinä saat kuumaa kahvia ja mansikoita että saat vitamiineja :) OI mitä luksusta, koskaan kukaan ei ole minulle noin tehnyt/sanonut. En laittanut vastaan ollenkaan :)
Ne söi ja miehetkin tuli ylhäältä alas kahville. Sitten lähdettiinkin kotiin, kello oli jo puoli yhdeksän.
Kotona heti soitin Aleksille, siitä kun ei ole mitään kuulunut. Miro ja Lottakin kertoili päivästään. Pesin lasten hampaat ja pistin ne nukkumaan ja just ehdin katsomaan tehistä.

Kello on taas yli 23, karsee olo mutta ei ole kuumetta. Vähintäänkin silmät pullistuu päästä, päätä särkee, kurkussa edelleen se pirun kellukka.
Aamusta olenkin kotona, Lotalla on se lääkäri 9.00 ja siitä mennään sinne verikokeeseen testeihin. Nyt on pakko mennä makuu asentoon, hei hei!

keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

Äh mikä olo

En eilen jaksanut kirjoitella, olo vaan paheni koko ajan siis flunssa. Nyt huomasin että kurkussa on mieletön rakkula. Pitää varmaan mennä huomenna otattamaan näyte.

Töissä olin kuitenkin, menin kuuteen ja vasta kolmen jälkeen pääsin. Särkylääkkeiden voimalla menin eteen päin.

Kotiin pääsin, haettiin muksut. Olo paheni vaan. Voimat meni ihan kokonaan. Kurkku niin kipeä ettei puhua kärsi eikä syödä voi, kuumaa mehua yrittänyt juoda huonoin tuloksin. Makasin kun laho lehmä, sohvalla ja välillä sängyssä. Lämpöä hieman tuli, ja nyt illalla meni nenä tukkoon.

Otin tuossa 19 aikaan lääkkeen taas, nyt se alkaa auttamaan tuohon kurkkuun. Jospa saisi syötyä tänään ekan kerran. Jos huomenna on tälläinen olo niin teen vaan töissä yhden ihan pakollisen homman ja menen kotiin.

Aleksikin soittaa kohta. Minä kun soitin sille niin soitin ihan pahaan aikaan, oli pelaamassa ukin kannettavalla :)

Nyt taidan mennä pesemään lasten hampaat, tuo ei varmaan liikahda koneelta. Ja sitten hyvät yöt lapsille!
Tuntuis että voisin jopa syödäkkin, JEE :) Katsotaan mikä on olo huomenna. Sen verran ainakin päätin vaikka huomenna olisinkin töissä koko päivän niin perjantaina teen lyhyehkön päivän, otan hieman tunteja takaisin. Pomokin on vielä ainakin 2.5vko pois, osan saikulla osan lomalla.

tiistai 3. heinäkuuta 2007

Ei saakeli Keravan terveyshuoltoa

Siis aivan pakko tulla nyt avautumaan. Pistää niin vihaksi, vaikka periksi sainkin mutta SILTI.

Ensinnäkin, tänään koko aamupäivän töissä yritin soittaa terkkariin, ne ei joko vastaa tai olen jonossa...jonossa...jonossa. No pääsin läpi puolen päivän aikaan lopulta. Sanoin hoitajalle että minun täytyy saada tyttärelleni lääkäri aika. Hän kysyi syytä ja sanoin että Lotan pitää päästä allergia testeihin. Tuli kun apteekin hyllyltä että joo ei onnistu kesällä, syys lokakuussa aikaisintaan kesälomien takia. Olin että TÄ, ja menin ihan hiljaiseksi kun en osannut odottaa tuollaista vastausta. Hän kuitekin kysyi että no miksi. Kerroin mikä Lotalle tuli ja kävimme ihan oikealla silmälääkärillä ja se totesi että allergiaa on silmissä, siksi sidekalvot on hajalla. Hoitaja tyynesti että no, meillä on tälläinen tilanne. Minulla nousi karvat pystyyn ja hermostuin. Sanoin sille että pieneltä tytöltä hajoaa allergian takia silmät ja sinä sanot mulle että, sori vasta syksyllä!!!! Meni hieman hiljaiseksi hoitaja ja sanoi että odotas vähän ja se huokaili toisessa päässä. Sitten tylysti ilmoitti että noh, perjantaina klo 9, käykö. Sanoin iloisen ivallisesti että joo tottakai.
Mutta oikeesti, ne tosiaan meinas että vaikka nyt on akuutti tilanne niin katsellaan syssymmällä. Ja siinähän on sekin että jos ei nyt ole sitä allergiaa niin se migreenin mahdollisuus on siinä vielä. Tai siinä voi olla molemmatkin, koska se oksentaminen ei sovi allergiaan...

Jooh, no illalla lisää tekstiä.

maanantai 2. heinäkuuta 2007

Tapahtuma rikas päivä

Yö meni hyvin, Lotta tosin kömpi väliin nukkumaan.

Aamulla herättiin 7 aikaan, todettiin että Miro oli niin flunssainen joten sai sekin jäädä kotiin. Riku oli siinä aamulla sen verran kotona että kävin pikaiseen kaupassa ja apteekissa hakemassa ne minun silmä tipat. Kyllä tälläinen silmätulehdus on todella inhottava. Aamulla oli luomet aivan turvoksissa ja silmä muurautunut kiinni. Sain Lotalle varattua hyvinkään lääkärikeskukseen ajan täksi päiväksi. Aamu päivällä alkoi puoli naamaa särkeä, otin Duactin (sellainen nuha lääke joka laskee limakalvojen turvotusta) ja se hieman helpotti oloa. Toinen silmä näki ihan sumeesti, hassun oloista.

Tein ruoan ja syötiin. Sitten lähdinkin kieli keskellä suuta ajamaan hyvinkäälle Lotan kanssa. Lotta oli erikois reipas vaikka siellä tehtiin kaikkea epämukavaa. Lääkäri oli todella hyvä ja osasi käsitellä lapsi potilaita. Se tutki perusteellisesti Lotan silmän, kaikki näköhermoista lähtien. Tuloksena oli että Lotalla on joku allergia ja luomessa kun on jotain nystyröitä niin ne on turvonnut ja se on tehnyt pienen pieniä haavoja sarveiskalvoon, siksi kipu. Uni auttaa aina kuulemma kun se ehtii yön aikana korjaantua. Mutta sai nyt kortisoni tippa kuurin jotta turvotus häviäisi. MUTTA toisaalta sitten taas se oksentelu kuulemma viittaisi johonkin neurologiseen juttuun. Veikkasi lapsuus ajan migreeniä. Ja seuraavan kerran kun silmäkipu ja oksentelu tulee niin välittömästi päivystykseen ja sieltä lähete silmäklinikalle että he näkisivät Lotan kun on ns kohtaus päällä. Hassua, kun juuri heidän serkullaankin veikataan lapsuus ajan migreeniä jota kyllä tutkitaan vielä ja hänellä on pahemmat oireet kylläkin.

Nyt ollaan kotona ja kello on melkein neljä. Mietin josko menisi illalla töihin pariksi tunniksi, en tiedä. Kurkku on valtavan kipeä ja nuhaa löytyy.
Miro vaikuttaa suht hyvältä ja näillä näkymin menee hoitoon huomenna Lotan kanssa.

Aleksikin soitteli, sillä on valtavan hauskaa siellä. Meni ihan sanat sekaisin kun halusi kertoa mitä on puuhannut :)
Nyt voisin pyykki hommia tehdä hieman...
Tulen myöhemmin illalla lisää kirjoittelemaan!

Myöhemmin:

Päivä on mennyt tässä vaan oleillen, vähän siivoilin, moppailin, pyykki hommaa.
Miro ja Lotta syö nyt iltapalaa ja laitan ne sitten nukkumaan. Riku on väsännyt koko päivän jotain tietokone juttua, grrr.

Kurkku tulee vaan kipeemmäksi koko ajan, välillä lähtee ääni. Saas nähdä mikä on olo aamulla.
Kuhan saan lapset nukkumaan, käyn suihkussa ja teen iltapalaa ja keitän teetä. Ja olen vaan tekemättä mitään enään :)

sunnuntai 1. heinäkuuta 2007

No vitsit

Kirjoitin pitkän tekstin eilisestä mutta minne lie hävisi koko juttu. En jaksa samaa kirjoittaa enään...

Juhlat oli eilen, kivaa oli. Ruoka oli hyvää. Jäin illalla sinne, Riku meni kotiin lasten kanssa, blaa blaa blaa :)

Nyt illalla minulle iski silmätulehdus, kääks että on inhottava.
Eikä siinä vielä kaikki. N. kahdeksan aikaan illalla lotalle iski se mystinen silmä kipu ja se sitä itki. Lähdin sitten yhdeksäksi päivystykseen. Lääkäri ei osannut auttaa, ei olut kunnon vehkeitä. Hyvä keravan terkkari!!! Soitti kyllä meilahteen ja kysyi konsultaatiota, hekään ei suoranaisesti osannut mitään sanoa. Lääkäri suositteli että kun silmäklinikalle on pitkät jonot niin mentäis yksityiselle käymään. Nyt riku katseleekin netistä aikoja. Eikä siinä vielä kaikki. Autossa jo Lotta sanoi että huono olo, jooh. Päästiin kotiin niin eikös tyttö oksentanut eteiseen ja loput vessaan. Meni ihan veltoksi ja halusi nukkumaan. Sitten se nukahti aivan sekunnissa. Saas nähdä miten yö menee. Lääkäri mainitsi että lasten migreeni voi olla sellaista ja tuo oksentaminen kyllä vahvistaisi sen, mutta seurataan nyt.

Kello on jo puoli 11. Nyt pyykkiä kuivumaan ja sitten nukkumaan. Sainkin huomisen sairaslomaa tämän tulehduksen takia. Ja pidän lapset kotona, parempi niin pystyy seurata Lotan vointia.

heippa hei, ensi kerralla pidempi kirjoitus :)