lauantai 5. huhtikuuta 2008

Lauantai lopuillaan, arpa onni suosi lapsia

Kello on jo 22.30 ja laitoin lapset just sänkyyn, tai patjat levitettiin poikien huoneen lattialle ja siellä ne on nyt "kiltisti" :) Tänään maalattiin tuo poikien huone, aika iso urakka se kuitenkin oli, hiki virtasi maalatessa :) Viikolla lupailtiin jo lapsille että kun ei tiedetty että pystyykö hajun takia poikien huoneessa nukkumaan, niin levitettäis kaikille patjat olkkarin lattialle. Mutta onneksi nykyajan maalit on hyviä ja sielä ei juurikaan hajua ole, joten sinne poikien huoneen lattialle ne nyt meni.

Isäkin piipahti pikaisesti aamupäivällä, kun laitoin viestiä että pannari kohta valmis, tule käymään.

Lotta kyläili taas kavereilla ja leikki pihalla niiden kanssa, kyläluuta siitä tullut :) Ei vaan, kiva että on saanut monta ystävää tästä talosta.
Riku vietiin humputtelemaan, viettämään kaverin kolmikymppisiä ja me mentiin isälle illaksi. Siellä meno oli hurjaa taas, isä neljäs mokoma lapsi :) Isä antoi Aleksille arvan jossa oli voitto 4.50e ja tottakai toiset nosti metelin kun jäivät ilman ja vaari antoi arpa rahat niille. 20.00 aikaan sain lapset autoon ja matkattiin heti R-kiskalle arpa ostoksille. Kotimatkalla käytiin mäkkäristä ostamassa vielä ISOT pirtelöt, lapsilla oli kivaa :) Tosin Miro tuskastui kun ei tikkien takia pystynyt sitä imemään kunnolla.
Kotona raaputettiin arvat ja ihan uskomatonta, Aleksi voitti 4.50e, Miro 6e ja Lotta oikein hannu hanhi voitti jokaisesta kolmesta pelistä, yhteensä 15e :D

Ne pirtelöt oli virhe, tyhmä minä olisi pitänyt tajuta. Mirolle iski kova vatsa kipu, sekin vielä suun lisäksi :( Se laktoosi se laktoosi.... No, 10.pv on lääkäri ja saadaan lähete tutkimuksiin ja virallisen paperin hoitoonkin jotta ne antaa laktoositonta sille. Ollaan kyllä sanottu että Mirolle vaan vettä ruoan kanssa ja useat ottavat asian ok, mutta siellä käy välillä sellainen "vanhollinen" hoitaja joka on minulle sanonut että kasvava lapsi tarvitsee maitoa ja meillä juodaan maitoa... hmm vai niin... totesin vaan että no Miro juo vaan vettä ruoan kanssa.

Miro ressukka on kyllä todella huonosti syönyt kahtena päivänä. Eilen se söi ihan pikkusen jäätelöä ja yhden jugurtin, tänään yksi jugurtti, yksi pieni pannarin pala ja pikkusen makaronia. Saattaapi olla poika ensi viikolla nälkäinen :) Olen juomista tuputtunut senkin edestä sitten ettei nyt ihan pökerry.
Tänään on ollut hieman hassu olo iltapäivästä lähtien. Mittasin jo kuumettakin ja näytti kyllä 37.2. Huimasi aikalailla, ääni lähti/lähtee aika ajoin ja nytkin hiki valuu vaikka istun tässä tietokoneella. Isälläkin makoilin sohvalla vaan kun en jaksanut istua, onneksi pää kipu lähti. Niin ja hirmu jano ollut koko päivän, ihan kun olisi krapula. Koko ajan ravaa juomassa ja vaikka kuinka juot, jano ei lähde :) Kumma homma :)

Ensi viikolla on taas vaikka mitä muistettavaa. Maanantaina on Lotan eskarissa keskustelu, keskiviikkona on Lotan hammastarkastus ja torstaina on Miron lääkäri aamusta ja vitsi pitää taas töistä lintsata sen takia. Torstaina on myös taas keskarit ja sinne juoksentelemaan. Sitten JOS vaikka hyvin kävisi ja ne laminaatti ukkelit ilmoittaisivat itsestään... :D Ja siitä se vasta homma lähteekin, raivata nyt puolet kamoista aina muualle kun ne laittaa lattian ja seuraavana päivänä toinen puoli!!

Nyt pitää mennä petiin ja ottaa piipuista hömpsyt, alkaa siltä tuntumaan että tarttis.

Heippa hei!!!

perjantai 4. huhtikuuta 2008

Täällä taas

Jooh, aikaa on taas vierähtänyt tovi viime kirjoittelusta. En kertakaikkiaan muista tänne tulla :)

Olen ollut tässä pari viikkoa jo flunssassa. On hyviä ja huonoja päiviä mutta kuume ei vaan nouse. No nyt yö yskä äityi niin pahaksi että pakko oli hakea lääkäriltä piiput taas, avaava ja kortisoni. Ja heti kun eilen aloitin ne niin viime yö oli paaaaljon helpompi jo, vaikka yskitti välillä.

Mirolla oli tänään kielijänteen poikkasu, tai oikeastaan nehän otti koko jänteen pois ja 5 tikkiä tuli kielen alapuolelle suun sisälle. Miro sai ensin rauhoittavaa joten ei saanut aamulla syödä mitään ja nyt kun suu on todella kipeä se ei pysty sen takia syömään. Jäätelöä kokeiltiin mutta ei siitä mitään tullut, kaksi pilli mehua se on saanut alas tänään. Jo pelkkä puhuminenkin sattuu. Huomenna pitää jo alkaa venytyksiä tekemään ettei arpikudosta tule. Saas nähdä kuinka onnistuu.

Päätettiin että laitetaan poikien seinät uusiksi, tapetit pois ja maalia. Me kun saadaan laminaatti kotiin niin parempi on laittaa se kuntoon ensin. Eilen kun tulin töistä ja olin muksut hakenut niin aloin hommiin, revin tapettia ja ilta seitsemältä totesin että nyt on mamma niin poikki että saa riittää. Olin siis repinyt kaikki tapetit irti (ei ole mikään pikku homma vaikka luulisi), siivoillut jälkiä, paimentanut/valvonut lapsia kun ne oli kaikki tuossa pihalla, tein ruoan, pyykkäsin, yms pikku hommaa mitä nyt kotona aina on. Käsiä ja jalkoja särki ja pelkäsin saavani jännetupintulehduksen kun sumuttelin sumutinpullolla tapetit irti :) Illalla riku kävi Miron kanssa suunnistamassa, keski-uusimaan rasteilla.
Nyt on seinät tapetti vapaat ja illalla riku laittoi pakkelia vielä koloihin ja tänään meinasi hioa ne. Sanoin että omia käsiä särkee niin että hyvä kun pystyn olla :) Joten minä EN hio!!! Huomenna sitten maalaus... lasten kanssa :) Ja odotettavissa taas käsien kipuilua.

Keitin tuossa äsken kahvit ja pitäisi riisipuuro laittaa tulemaan, jospa mirokin pystyisi sitä syömään. Mietin että piru vie kun olen koko vuoden ollut todella väsynyt, kumma homma. Noh, onhan tämä vuosi ollut rankka kaikin puolin ja nyt ole sairastellutkin, ja vatsakin ollut huonona stressistä. Ei ole yhtään ollut sellaista normaalia ajan jaksoa vielä tänä vuonna. Toivottavasti tämä jossakin vaiheessa helpottaisi. Ostin kuntopyöränkin itselleni ja viikon sillä tein, no sitten tulin kipeeksi ja se vei fyysisesti voimat joten sekin on jäänyt.

Kevät saapuu ja silmälasien osto lähenee. Lotan pitää käydä taas silmälääkärillä ja saa kuitenkin uudet lasit. No, sitten minunkin pitäisi saada uudet kun nämä on NIIN monta vuotta vanhat ja rikkikin jo. Mutta se kun tulee todella kalliiksi, lotan lasit maksaa sen noin. 200e ja mulla sen 500-700e, riippuen minkälaisen tarjouksen löydän. Joten siis pikkuinen on kynnys ostaa itselle laseja, eihän meillä ole edes tuollaista rahaa edes säästössä saatika sitten palkasta laitat rahaa. Riku saa miettiä ja sumplia, se meillä hoitaa nuo talous asiat :)

Nyt pitää rientää ruoan teki hommiin ja keittiötä raivaamaan.
Aurinko paistaa, kivaa!!