lauantai 26. toukokuuta 2007

Vapaa

Lotta oli eilen kotona, torstaina kun oli hieman lämpöä. Nyt se vaihtee on/off tyyliin.

Eilen illalla ennen saunaa otin yhden lääkkeen kun nenää kutitti aikas paljon. saunasta tultiin niin simahdin istuvilteen sohvalle 19 aikaan :) 20.30 menin sänkyyn ja nukahdin välittömästi :) Eli lääke hieman auttoi asiaa. Miro joskus 21 aikaan tuli viereen ja nukahti siihen.

Tänään lapset herätti minut 8 aikaan. Riku siis illalla katsoi lapsia. Aamupalan jälkeen lähdin Miron kanssa kauppoihin. Anttilasta ostettiin mirolle palkinto (kun on mennyt kiltisti nukkumaan 10 iltaa) se sellainen tamakotsci vai miten se nyt kirjoitetaan. Lotalle löytin alesta takin ja ulkohousut, aleksille shortsit ja t-paita. Sitten käytiin apteekissa ja sitten vielä ruoka kauppaan prismaan. Rahaa paloi taas... :(

Kolen jälkeen mentiin vankilalle, lapset jäi sinne yöksi.
On kyllä todella tarpeeseen vapaa ilta, hermo ollut aikas tiukilla koko viikon tai oikeastaan pidempäänkin.
Nyt pääsee miettimään ihan muita asioita kun kotia ja lapsia, tekee ihan hyvää.

Viikolla mietiskelin kun isä täyttää 60v kesällä, mitähän sille lahjaksi. ja olisi kiva jos keksisi jotain yllätystä juhliin. Mietin jo jos loirin saisi sinne laulamaan kappaleen tai kaksi, mutta ei se taida oikein onnistua. vaikka eihän sitä koskaan tiedä.

Ens viikolla töissä on aika hulina viikko, alkaa 3 uutta kohdetta ja minun pitää ne aloittaa alusta loppuun. Sitten pitää kesä tyttöjä kierrättää heidän tulevissa kohteissa. Mietin jo jos alkais lisää opiskelemaan, ihan oppisopimuksella. Se kestäisi vuoden... täytyy miettiä onko rahkeita moiseen..

perjantai 25. toukokuuta 2007

työpäivän piristy

Toimistolla nappulat kaakkoon ja jorattiin :)
Onneksi kukaan asiakas ei sattunut tulemaan silloin

www.myspace.com/teamusicfinland

Pientä terapiaa perjantain kunniaksi, nauru pidentää ikää :)

torstai 24. toukokuuta 2007

Flunssaa ja juhlia

Yö meni ihan päin seiniä. Illalla jo rumba alkoi. Lotalle tuli illalla todella kova pään särky ja sitä se itkeskeli puoli nukuksissa. Miro ja aleksi heräsi pisulle 22 aikaan ja lotta vaan jatkoi itkemistä lääkkeestä huolimatta. Avasin lopulta lotan huoneesta ikkunan ja lopulta kipu helpotti sen verran että uni tuli.
Aamulla väsytti aikas lailla...

Päivä meni taas siivillä. Töihin seitsemäksi tekemään hommat pois alta. 12.00 alkoi Kirkkonummella Majvikissä päättäjäiset. Hienoo oli, linnassa syötiin oikein alkupaloista lähtien. Kilisteltiin yhdet kuohuviini lasilliset, kahviteltiin ja kakkua syötiin. Saatiin todistukset, kukkia ja kaiken maailman rasvoja ja yms naisten tuotteita lahjaksi.
Piti jo neljältä lähtee ajamaan kotiin, Miron kevät juhla. Viideksi kotona, kahvit naamariin ja menoksi päiväkodille. Huomattiin että Lotallapa oli hieman lämpöä, 38.2 mutta silti otettiin lotta mukaan, päätä myöskin valitti hieman... taas...
Upea esitys oli miron ryhmän pojilla, Riku sai sen tallennettua kameralla :)

Seiskalta kotiin, laitoin pyykkiä pesukoneeseen, laitoin kamalan tiski vuoren koneeseen ja muutenkin siivosin keittiön. Imuroin kodin ja pesin lattiat, tässä välissä tein lapsille iltapalaa ja laitoin heidän aamuiset vaatteet valmiiksi. Lotalla edelleen 38.1 lämpöä. Noh, riku on sairaslomalla muutenkin joten se jää lotan kanssa kotiin jos tarvitsee. 20.30 muksut meni sänkyyn ja minä aloin viikkaamaan telineestä vaatteita kaappiin. katsoin teho-osaston ja sitten märät vaatteet kuivumaan.
On tässä taas päivän aikana ehtinyt touhuta jo vaikka mitä.

Huomenna olisi ollut työ porukan kanssa "iltamat". Värikuula ammuntaa, syömistä ja tietenkin juomista. Lopuksi vantaan hotelliin. Mutta jää minulta väliin, riku kun on kipeä tosin on kyllä jo melkein terve ja jos tuo lottakin sairastuu.

Nyt kello on taas aika paljon, parempi kömpiä sänkyyn. Tässä se taas oli, kuuluisa oma-aika, noin puoli tuntia ;)
Lotta vieläkin ähisee sängyssä, taitaa pää vaivata.

keskiviikko 23. toukokuuta 2007

Päivä se oli taas tämäkin

Töihin menin seitsemäksi taas. Aika rento päivä oli kun pomo oli kipeänä :) olin kotona jo yhdeltä ja viimeisen kaksi tuntia töissä istuskelin koneella, join kahvia ja puhuttiin paskaa työkavereiden kanssa :)

Kävin lindexillä ostamassa paidan itselleni huomiseen päättäjäis päivään. Samalla reissulla ostin Rikulle antibiootit.
Muksut hain ja tein ruokaa. Kuuden aikaan lähdin lasten kanssa pelaamaan jalkapalloa kanniston kentälle. Tosi mukavaa meillä oli, kovat matsit. Lotta tietenkin suuttui kun ei pysynyt tahdissa ja kovat ja monet itkut pääsi. Aleksi reiluna iso veljenä antoi lotalle palloa ettei sisko huutaisi :)
Lopulta 19.20 ilmoitin että nyt kotiin, siitä seurasi kolmen lapsen raastava huuto kiukku raivo kohtaus. Muutama äiti vieressä katsoi tilannetta ja sain sääliviä katseita. Miro suuttui taas kunnolla ja alkoi lyömään minua ja huusi aivan täysiä että äiti on ihan paska, jee! Nappasin aika tiukan otteen pojasta ja sanoin kovalla äänellä että minua et lyö, lyödä ei saa. Noh, siihen Miro sitten huusi taas että äitii älä satuta, jes olipas kiva kommentti vaikka vain pidin pojasta kiinni ettei hän pääse lyömään. Kaiken tämän keskellä kaksi muuta vieläkin huusi. Ilmoitin että äiti lähtee, se kuka haluaa kotiin tulee mukaan ja lähdin kävelemään autolle. Takanani kuoro huusi että äiti älä jätä. Herranjumala...
Autossa raivostuin, ja kiitin lapsia että olipas mukavaa taas tehdä teidän kanssa jotain kun tälläisen saan palkinnoksi. Taisivat ymmärtää yskän ja loppu matka meni nyyhkyttäen. Eli varsin rentouttava ilta oli taas meikäläisellä.

Kotona käytin lapset suihkussa ja tein niille iltapalaa. Senkin tein väärin, otin meinaan pakkasesta leipää ja laitoin paahtimeen. Lotta kiukustui että hän olisi halunnut syödä jäistä leipää kun paahdettu leipä on niin kovaa, että näin meillä. Lopulta sain ne sänkyihin 21 aikaan ja nyt istahdin tähän. Mitähän sitä nyt tekisi, tulee ihan tyhmä olo jos ei tee jotain. No, pitää vielä lapsille vaatteet katsoa aamuksi ja omat vaatteet mitkä laitan päättäjäisiin. Ja jos söisi jotain..

tiistai 22. toukokuuta 2007

Lotan kevät juhla päivä

Ihan oikeassa olin eilen kun kerroin että pyykit ja tiskit odottaa, johan ne vanhat ystäväiset odotti kiltisti minua jotta olisi illalla puuhastelua.

Riku sairastaa edelleen, sai kuurin varuksi jos ei ala huomenna talttumaan tauti.
Päivä meni nopealla tahdilla. Töistä pika pikaa kotiin kun minun piti olla jo kolmelta päiväkodilla, oli Miron kasvatuskeskustelu. Neljän aikaan kotona, ruokaa lapsille. Minä en ehtinyt syömään kun piti tiski juttuja laitella ja sitten jo lasten juhlavaatteiden katsominen, lasten valmiiksi laittaminen. Kun oli Lotan kevät juhla. Niin ja itsenikin piti kaunistaa jollain tavalla edes. Eiköhän siinä tohinassa Lotta saanut raivarin. Kun vaivalla hän valitsi sopivan mekon, niin sitten hän ei halunnut sukkiksia jalkaan. Intin vaan että kyllä ne laitetaan, ei ne kuulemma puristaa ja kutittaa. Perk.. noh, aika kävi vähiin ja annoin periksi ja sanoin että ota pois ja laitetaan sukat. Mitä vielä, sekään ei sopinut tyllerölle kun sitten kuulemma näkyy polvet, ja ne ovat rumat. Noh, kun sain jankattua että hänen polvet ovat erittäin kauniit niin sitten on kuulemma rumaa kun näkyy nahka yleensäkkin jaloista, KÄÄK!!!! Tässä vaiheessa olin jo laskenut sen kymmenen kertaa kymmeneen jotta en menetä malttia. Sitten sanoin neidille että ota mekko nopeasti pois jotta saadaan verkkarit laitettua kevät juhliin. Johan siitä huuto tuli... ja krokotiilin kyyneleet. Äiti taas loukkasi pahasti.
Sukkahousut saatiin kuitenkin jalkaan vaikka vaikutti siltä että vähintäänkin sata muurahaista oli niiden sisällä, sellaiselta neidin vempuilu näytti. Sitten kun piti hiukset harjata ja laittaa hiuskampa, niih... se onkin taas ihan eri juttu se. Pelkän pannan laittaminen vaati sellaisen n 10min selityksen äidiltä MIKSI sen pitää olla hiuksissa eikä otsalla.
On se oikeesti jo melkein kuuden vanhalla jo vaikeaa tuokin homma, minkäköhän lainen lotta on 10 tai 20v päästä, herranjumala :) Joo ja keskusteltiin myös tänään lotan kanssa siitä kun minä itseäni laitoin että kun kuulemma äidillä on kauniit hiukset ja hänellä on kuulemma erikois rumat hiukset. Yritä nyt siinä selittää malttamattomalle heti nyt ihmiselle että sinun täytyy odottaa 10v että voidaan hänenkin hiuksia värjätä ja että jos lotta haluaa esim. huomenna lyhyet hiukset niin miksi niitä ei voi liimata tuosta noin vaan kiinni kun hän haluaa taas pitkät hiukset. Hykkyrät sentään sanon minä!!!!!!!!!!!!!!! Kyllä tässä äidin roolissa täytyy omata mitä kummallisimpia taitoja :)

Kuitenkin juhliin päästiin, huoh :) Ne alkoi kuudelta.

Illalla sitten taas pyykin pesua, puhtaiden viikkaamista, keittiön siivous, lattioiden moppaus, muksuille iltapalaa, hammas pesut ja ne nukkumaan.
Yhdeksän aikaan kun riku kömpi sängystä tekemään ruokaa itselleen niin huomasin että perhana, olen unohtanut itse ihan kokonaan syödä tänään. Jaa no yhden appelsiinin töissä söin.

Hammasta hieman jomottaa, pirun viisauden hampaat. Pakko mennä joku päivä päivystys ajalla hammaslääkäriin, kuhan nyt ehtisi joskus. Täytyy nyt vaan pärjätä särkylääkkeillä. Riku mainitsi tänään että olen kuulemma kiukkunen, jaahas vai niin... :)

kello on nyt 22.00, hieman yli. Piti suihkuun mennä vielä, ei jaksa. Silmät ei pysy auki ollenkaan, päätäkin särkee ja niskatkin jumissa... vali vali vali :) Nyt kyllä syön jotain ja menen sänkyyn...

PAISTAA SE AURINKO TOIVOTTAVASTI JOSKUS RISUKASAAN!!!!

maanantai 21. toukokuuta 2007

Suunnistus ilta

Päivä meni ihan normaalisti.

Töissä olin ja hain lapset kolmen aikaan, Riku on kotona kipeänä, flunssa. Tein ruokaa ja syötiin. Puoli kuudeksi mentiin Tuusulaan, aleksin kilpailuihin. Isä ja Eirakin tuli sinne, myöskin ville ja marja.
2.3km oli reitin pituus ja aleksi jaksoi juosta n puoli väliin, loppu käveltiin ja pieniä matkoja juostiin. N. 33min meni matkassa, saas nähdä monesko oli. Aleksi oli reissun jälkeen aivan puhki. Isä sponsoroi yhden limun aleksille ja se menikin hujauksessa alas. Sitten kaupan kautta kotiin.

Ihmeen hyvin minä jaksoin juosta, ei edes hengästyttänyt yhtään. Olin aika kummissani :) Mutta hyvä niin!

Nyt on muksut syötetty ja aleksi on para aikaa suihkussa. Sitten hammas pesut ja nukkumaan. Itsekkin olen vaihteeksi taas ihan poikki, varmaan tuo illan kuntoilu vaikuttaa jonkin verran. En kyllä jaksa tänään pyykätä enkä laittaa tiskejä, kyllä ne odottaa ihan varmasti huomiseen.

sunnuntai 20. toukokuuta 2007

Ihanaa kun on lämmintä

Heräsin aamulla seitsemältä, kaikki lapset heräsi samaan aikaan. Minua väsytti ja puoli tuntia torkuin istuvilteen sohvalla, lapset kiltisti katsoi telkkaa. Riku sairastui eilen illalla, kurkku oli yöllä tosi kipee.

11 aikaan lähdin lasten kanssa savion puistoon, mutta taas kävi niin miten autojen kanssa minulla yleensä. Akku oli loppunut kokonaan, noh onneksi Riku jaksoi tulla auttamaan ja päästiin liikkeelle. Yhden aikaan tultiin kotiin ja tein muksuille ruokaa.
Kyllä oli puistossa kivaa, arska paistoi ja muksut sai juoksennella miten halusi. Minä itseäni grillasin, eilen jo talkoissa vähän käräytin itseäni :) Ei haittaa..

Mentiin puoli kolmen aikaan Katjalle seuraa pitämään. Pihalla oltiin oikeastaan koko ajan ja minä sain Juusoa hoitaa :) Vallaton pikku mies se on!
Lisää taas poltin itseäni, hullu mikä hullu! Juoruttiin taas urakalla, naapurit ja tuttavat! Omia ukkoja haukuttiin eli sitä tuiki tavallista terapiaa. Mietittiin juhannusta myös ja antaverkkaan ajaa meidät autot silloin, jos vaan pirjolle sopii. Pitääkin soitella sille ajoissa. Siellä saa olla läskeineen päivineen ihan rauhassa, missä vaatteissa tahansa. Tänään oli ihan mukava päivä, kun ei tarvinnut kotona nyhjätä ja kiristellä hampaita.

Huomenna on Aleksin toinen sarjasuunnistus kilpailu. Vaari ja Eira mummukin tulee sinne katsomaan.
Minullakin alkaa kurkku olemaan kipeä, liekö flunssa iskemässä myös...

Nyt pitäis saada pojat rauhoittumaan, jotta pääsisi suihkuun ja iltapalaa syömään...