perjantai 3. elokuuta 2007

Sadetta, itkua ja naurua

Vaille seitsemän Miro heräsi ja huuteli, alas alas alas. Riku katsoi kelloa ja sanoi ehei, vielä nukutaan. Ja n tunnin Miro vielä nukkui meidän välissä.

Kahdeksalta Riku nousi lasten kanssa ja minä sain vielä puoli tuntia nukkua :)

Aamupäivä meni jalkapalloa pelatessa ja kaupoilla Lielahdessa, tuossa suht lähellä. Meni vaan 110e kauppaan. No, me kyllä luvattiin jokaiselle 10e loma rahaa ja ne hieman siitä käytti. Minulle ostettiin omat pelastusliivit.

Tultiin mökille yhden jälkeen ja syötiin ja lapset hieman kiukkusi. Oltiin ylhäällä vintillä kun Lotta halusi leikkiä nukkekodilla, nyt se haluaa sellaisen pukilta :) Riku ja minä torkuttiin toisella silmällä kun lapset leikki. Sitten suunnattiin ulos, uutta petangue peliä pelaamaan ja se olikin tosi mieluinen peli lapsille. Sitä ne pelaili melkein 2h. Minä ja Riku tehtiin tietä, tai levitettiin soraa tuohon tielle aikas pitkälle matkalle, lopulta autolla lanattiin se :)
Sitten kävi onnettomuus, en ymmärrä miten miro vempuili mutta se itseään heitti sillä painavalla kuulalla päähän ja aivan kamala huuto tuli, tottakai. Me pidettiin kamalat palopuheet että kuinka ne on vaarallisia ja näin kävi. Otin pojan kainaloon ja kun ei kylmää ollut otin villasukat jalastani ja painoin sillä päätä, poika huusi :( Lopulta rauhoittui, mutta huomasin että siihen tuli kuoppa, kääks. Seurattiin sitten Miroa ja ihan hyvältä vaikutti, ruoka ei maistunut hyvin kun viiden korvilla syötiin hiuko palaa.
Sen jälkeen oli vuorossa kalastusta, kuudelta mentiin laiturille. No, eihän siitä oikeesti tule mutta ajatushan se tärkein on. 19 aikaan lähdettiin veneellä aika pitkälle kalastamaan. Siinä mennessä pidin Rikun vapaa vedessä kun uistelin. Piru kun siihen kala tarttui ja huusin kun pieni lapsi. Apua apua mitä minä teen :) Aleksi otti vavasta myös kiinni ja huusi äiti älä päästä sitä ja oli tohkeissaan. Riku yritti meidän huutojen päälle huutaa että no kelaa sitä hyvä ihminen :) Kelasin mutta pääsi karkuun :) Oltiin oikein kun kiljusten herrasväki taas :) Kauhea tohina yhdestä kalasta :)
Kalassa viihdyttiin yhdeksään asti, lapset nauttivat. Särkiä saatiin, ei muuta. Mutta lapsia ei haitannut. Pää asia että kalaa tuli.

Siitä pikaisesti mökille iltapalalle. Oli lapsilla raskas päivä kun kierrokset oli aika kovilla.

Riku laittoi ne nukkumaan ja minä tiskailin sillä aikaa.
Nyt nautin oluesta :) Huomisesta en tiedä oikein mitä tehdään. Luvattiin lämmintä joten kai se pitää talvi turkki heittää pois.
Lotta reagoi noihin hyttysten pistoihin aika rajusti. Ihan kamalia paiseita tulee. Onneksi mulla on sen sitä allergialääkettä.

Lapset nukkumaan mennessä sanoi että tosi kiva päivä ollut, ja niin se kyllä onkin ollut. Ihanaa olla lomalla, JEEEEE :)

Terveisiä Antaverkasta :) LOMA LOMA LOMAAAAA

Riku ja lapset haki minut siinä puoli kahden aikaan töistä, omalla autolla. Rikun isä oli vaihtanut laturin siihen, veteli ihan viimeisiä.
Ajettiin mäkin kautta kotiin loman kunniaksi. Siinä sitten saatiin kuningas ajatus; lähdetään tänään jo mökille. Ja eikun pakkaan loppuja tavaroita, ihan kauhea härdelli päällä :) Lopulta päästiin viideltä starttaamaan auto. Heti hyvinkäällä tankattiin ja ostin lapsille puuha lehden automatkalle, tosi hienosti meni matka. Tampereella lapset muisti missä Hellä mummu asui ja siitä kuolemasta kovasti kyseli, mitäs jos mummun kaivaa ylös, miksi se poltettiin, sattuuko se yms. Parhaani mukaan vastailin.

Kaupan kautta ajettiin mökille ja mukulat juoksenteli pihalla, voi Pirjon kukka parat :)
Heti mentiin saunan lämmitykseen alas ja sielläkin piti niiden purkaa energiaa, huoh :) Ihan kivaahan meillä oli. Saunottiin, me Rikun kanssa juotiin muutama olut, ah ihanaa :) Meikäläisen hiusten pesu on kyllä täällä hankalaa, menee ämpäri tolkulla vettä eikä edes lähde. Otin siis letkun mistä tuli pirun kylmää järvivettä. Rikun kanssa taas suunniteltiin että mitäs jos tämä olisi oma, mitä voisi tehdä täällä muutoksia.
Isä tuleekin maanantaina ja niillä riittääkin hommaa. Vasta 23 oltiin mökillä takaisin, kamalan pitkään saunottiin :) Laitoin pedit ja vein lapst ylös, luin hetken niille ja ne simahti.

Huomiseksi luvattiin tänne vesi kuuroja, saas nähdä mitä tehdään. Hieman ajateltiin kalaan mennä ja lapset haluaa vaarille soittaa kun täällä on kanttarelleja ja ne haluaa mennä vaarin kanssa sieni metsään. Viikonlopuksi ja alku viikoksi lupasivat jopa +28 :) Mutta minähän tilasin helteet lomani ajaksi :)

Kyllä täällä on ihanaa :)
Nyt kello on yli 00.15 joten pitää itsekkin mennä nukkumaan.

Huomenna taas lisää kuulumisia illalla...

keskiviikko 1. elokuuta 2007

Auto hajosi, muksut riehui urakalla... eli ei niin hyvä päivä

Reippaana menin kuuteen töihin jo ja hommaa oli tajuttomasti.
Saatiin keikka yhteen häätö asuntoon ja ai kamala mikä näky. Isännöitsijä varoitti että poliisit on vielä paikalla, olin että joo mitähän sieltä tulee. Huoltomiehet oli suurin piirtein tyhjentänyt asunnon jo, poliisit tutki ja hääräsi. Vaikka en kovin kysellyt mutta sain sellaisenkuvan että vanhemmat/toinen vanhemmista oli joutunut vankilaan ja siellä asui heidän kanssaan ainakin pieni vauva. Tuttipulloja, korviketta, vaippoja löytyi kaapeista. Parit 70cm vaatteet. Karvat nousi oikeesti pystyyn, ihan hirveää. Vauva oli ilmeisesti viety pois vanhemmilta.

Puoli kahden aikaan tulin kotiin, Riku lähti tunti siitä kalaan poikien kanssa. Minä innolla aloin pakkaamaan ja lapset saivat pelata hetken. Tein meille ruokaa ja syönnin jälkeen mentiin vankilalle viideksi. Siivosin auton siellä lähtö kuntoon. Lapset jotenkin siellä riehaantui ihan totaallisesti
Kun kotiin tultiin puoli seitsemän aikaan huomasin että akun valo paloi punaista vaikka auto oli käynnissä, kierrokset heitteli. Ja muksut tappeli, kiusasi, toisiaan ja pelleili. Eivät uskoneet yhtikäs mitään.
Eikun Rikun isälle soittamaan (se kun on auto korjaaja) ja se käski ajaa takaisin. Ja muksut veti omaa showta takapenkillä ja mulla kiehui....
Se sitä tutki mittareilla ja kokeili ja katseli. Sanoi että ei tällä kyllä uskalla mihinkään nyt lähteä, hän katsoo sitä huomenna. Helkutin kivaa, jes. Lapset itki kun ei päästä mökille ja hetkessä itku muuttui taas riehumiseksi, grrr. Otettiin niiden toinen auto, sellainen Mazda, iki vanha joka nitisee ja natisee, kauhuissani totesin lapsille että eihän tässä toimi jarru kunnolla :) Koko helkatin auto matkan kotiin he tappeli ja riehui, MIKÄ KUMMA VAIVAA.
Pihalla kielsin sen kymmenen kertaa... älkää juosko ja eikös miro kaatunut. Ei kuulemma kuullut kun kielsin, siis just.
Rapussa huusivat vielä ja sitten se napsahti, pinna meinaan. Sai naapuritkin kuulla että mamma oli kiukkunen :) Huusin että nyt helvetin nopeasti Aleksi omaan sänkyyn, Lotta omaan sänkyyn ja Miro nurkkaan, te olette nyt siellä häpeämässä kun ette saatana usko MITÄÄN mitä sanon. Karjuin niin kovaa että kaikki varmasti kuuli. Kiukuissani huusin olkkarista kaikille että: Onko nyt kivaa kun äiti on näin vihainen, nyt kaikki on todella hiljaa niin kauan kun MINÄ sanon, minä määrään ette TE. Te ette halua tietää mitä äiti tekee seuraavaksi jos joku sanoo SANANKIN tai päästää pienenkin äänen. Tosin sitten Mirohan se kysyi että no mitä teet? En ollut ajatellut uhkaustani niin pitkälle että mitä tosissani tekisin :) joten sanoin tiukasti, sinä et halua tietää.

Pidin heidät siellä n 10-15min, sen verran että rauhoituin. Pyysin ne olohuoneeseen, ja jokainen sai kertoa miksi niin käyttäytyi ja minä kerroin miksi minä suutuin. Sanoin lapsille että äitihän ei pienestä suutu noin eli tekin varmaan ymmärrätte että olitte todella tuhmia kun ette uskoneet, lapset oli samaa mieltä. Tilanne rauhoittui ja pyydettiin anteeksi puolin ja toisin.

Kuulin että saataisiin vissiin auto jo huomenna, yritin kyllä vihjalilla isännälle että eikös me sitten huomenna mennä autokauppaan kun kerta on aikaa :) Ei se tainnut innostua... vieläkään...

Jaa nyt menee ohjelma jo Faktalta, kertoo riskisynnytyksistä. Tosi hyvä ohjelma :)

Heippa :)

tiistai 31. heinäkuuta 2007

Koti puuhastelu päivä

Painotan vielä että en kohdistanut edellistä tekstiä kenellekkään eritoten, ihan vaan yleisesti halusin sanoa mielipiteeni :)

Kahden jälkeen lähdin töistä ja menin sinne rakennuksille suoraan, join kahvit ja neljän aikaan otin muksut mukaani ja lähdettiin ruokakauppaan. Ihan suht kivasti meni se reissu, onneksi olin sen verran viisas etten lähtenyt isoon kauppaan... muksut pisti juoksuksi siellä ja vakoilivat minua :)

Kotona sitten kävin sen tiskivuoren kimppuun ja yllätys yllätys se oli kasvanut eilisestä, ihan niin kuin ennustin :) Ja pöytä notkui likaisia aamupala astioita, kuivuneine muroineen. Pistin keittiön siistiksi ja laittelin pyykkikonetta päälle, join kahvit vielä hätäseen. Raivasin lattiat puhtaaksi ja noppasin. Sitten oli ihan hyvä taas :)
Tein ruokaa ja Riku tulikin hieman ennen kuutta, syötiin. Pyykkiä kuivumaan ja puhtaiden viikkailua. Pesin ja vaihdoin akvaarion vedet, se ei olekkaan ihan pieni homma.
Lapset olivat todella riehakkaalla tuulella, varsinkin Lotta ja Miro. Otin Miron mukaani akvaario hommiin ja oli todella hyvä apuri, maltillisesti noudatti ohjeita ja oli kiltisti. Lopuksi halittiin ja pusuteltiin :) Lotta tuli vähän väliä härnäämään Miroa, veikkasin että huomiota kaipaa. Riku valvoi kun ne kävi suihkussa ja sen jälkeen menin Lotan kanssa kahdestaan hoitamaan sen hiuksia. Laitettiin minun hoitavaa ainetta hiuksiin ja kuivailtiin niitä ja juteltiin tyttöjen juttuja, kehuin hiuksia kun ne on jo niin pitkät. Sitten valittiin yhdessä nätti yökkäri, meni Lotta Rikultakin kysymään monta kertaa onko hän kaunis :) Lopuksi vielä se istuskeli sylissä ja siihen rauhoittui pikku tinttaralla.

Lapset kovasti odottavat mökki reissua ja niin kyllä minäkin :) Siellä aika menee siivillä. isän kanssa juteltiin illalla, ja se tulee maanantaina sinne kahdeksi päiväksi remontti hommiin ja Riku auttaa.
Huomenna pitää pakata kaikki tavarat, kun Riku ja lapset hakee mut torstaina töistä ja lähdetään heti ajamaan mökille.
Riku meneekin rakennuksille huomenna vasta kun tulen töistä, eli siellä se sitten on koko illan.

Nyt voisin mennä katsomaan nelosen dokkaria, heippa hei :)

Lastenhoidosta

Tätä ei tarvitse lukea jos joku meinaa ottaa itseensä, meinaan kirjoittaa OMAN näkemykseni asiasta: lapset hoidossa.

Olen tehnyt kolme lasta, ja en tehnyt niitä sen takia että, voisin niitä viedä hoitoon viikottain monta kertaa. Silloin kun ryhtyy tekemään lapsia täytyy olla valmis vähentämään omia menoja ja harrastuksia tai sitten sopia järjestelyistä isän kanssa. Toki niitä pitää olla ja mukavaahan se on. Mutta on paljon paikkoja yms mihin voi lapset aivan hyvin ottaa mukaan. Joo joo olisihan se tosi kiva ja helpompaa jos niitä ei olisi mukana mutta mitäs tekee lapsia, sitä pitää miettiä ENNEN lasten hankkimista. Eilenkin kun menin ikkunoita veljelle pesemään niin olisihan se ollut paaaaljon helpompaa jos niitä ei olisi ollut mukana, mutta mottoni on että ne kuuluu pakettiin. Jos ei jaksa katsella meidän riehuvia lapsia niin ei tarvitse minua pyytää mihinkään :) Minne minä menen, menee lapsetkin.
Todella harvoin pyydän lastenhoito apua. Otan ne jopa omaan lääkäriinkin mukaan, otan mukaan jos menen kauppoihin, asioimaan virastoissa, lenkille, joka kylään. Joulun aikaan olen pyytänyt lahjaostosten ajan hoito apua ja nyt 13.8 he menee illalla pariksi tunniksi kun meidän Rikun kanssa pitää mennä koulun vanhempain iltaan.
Mielestäni jos joku "ei niin pakollinen" paikka on sellainen mihin ei lapsia voi ottaa niin ei sinne itsekkään tarvitse mennä.... mitäs on lapsia tehnyt. Olen seitsemän vuotta ajatellut että itse olen lapseni tehnyt ja itse ne myöskin hoidan!!!!
He käyvät n kerran kuussa yö kylässä mummulassa ja silloinkin minulle tulee kamalan huono-omatunto. Se tekee kyllä ihan hyvää, puolin ja toisin, sitä en kiellä. En minäkään mikään super ihminen ole joka jaksaa 24/7 niin kauan kun lapset lentää pesästä. Mutta järki käteen.

Muistutan että tämähän on vain MINUN mielipide asiasta!!!!!!

Toiset on sitä mieltä että lapset ei saa hidastaa omaa elämistä, harrastuksia tai menoja. Kyllä ne vaan tuppaa hidastamaan, niin se vaan on. Ehtii sitä sitten mennä ja harrastaa kun hieman kasvavat ja pärjää yksinään pari tuntia. Nyt on lapset pieniä ja niiden kanssa pitää olla ja elää nyt. Joskus sujuu ja joskus ei :) Mutta elämään kuuluu niin ylämäet kun alamäet.

Ei kannata lapsia hankkia jos ei ole valmis niiden kanssa elämään! Lapset kuuluu kotiin EIKÄ hoitopaikkoihin. Lapset on osa elämää, sen mukaan pitää itse elää :)

Siis tottakai jos toinen vanhempi on suostuvainen olemaan kotona ja hoitamaan niin mikäs siinä, menkööt minun puolesta vaikka joka päivä. Mutta tyyliin että pitää kahville lähteä niin lapset ei voi tulla mukaan ja sitten kiikutetaan naapuriin/kummeille/mummolaan.

Kiitos, nyt takaisin töiden ihmeelliseen maailmaan.... Nukuin muuten aamulla pommiin :)

maanantai 30. heinäkuuta 2007

3 pv töitä :) Nyt muuten kolottaa joka paikkaa :)

Aamulla töihin noin kuudeksi ja aivan hirvee rumba oli päällä ihan koko ajan, ajoinkin taas n 140km päivän aikana :) Kiireessä tuli aikas raskas kaasujalka ja eräs ihminen kuka ajoi perässäni niin kehui minua formula kuskiksi :) No, piru pakko oli ehtiä miljoonaan paikkaan :)

Kauhealla kiireellä kotiin kahden jälkeen ja nappasin pojat kyytiin ja suunnattiin Jussille ja Lauralle kolmeksi. Ensin siinä kahviteltiin ja sitten tartuin härkää sarvista ja kävin töihin; ikkunan pesuun. Pojat oli enemmän tai vähemmän kiltisti, joo no ymmärtäähän sen kun sisällä joutuivat olemaan suurimman osan ajasta, ei nuo meidän lapset jaksa olla sisällä. Ne vaan on sellaisia hieman villejä tapauksia :) Siinä vaiheessa hävetti kun kuulin Jussin sanovan: Pojat, eihän lampaita saa kivillä heittää....
Lopuksi saatiin vielä pannarit, ja namia oli.
Kyllä siis täytyy sanoa että ikkunan pesu käy helvetin hyvästä jalka treenistä, ja jos et koukista polvia niin selkä väsyy. Laskin tuossa että n. 130 ikkuna pintaa pesin siellä :) Ja yksi ikkuna jäi vielä ja Laurahan on yläkerran ikkunat jo pessyt että kyllä heillä ikkunoita riittää :) Kyllä näkee ulos :)
Vaille kahdeksan lähdin poikien kanssa kotiin... siivoamaan :) Pistin mukulat suihkuun ja laitoin iltapalat niille, laittelin likapyykkiä koneeseen ja kuivamaan puhtaita myöhemmin. Viikkailin edelliset eli normaali iltaa :) istumisesta ei tietoakaan....
Nyt täytyy myöntää että navasta alas päin on paikat todella kipeänä ja lihakset maitohapoilla. Ala selkää särkee aikalailla. Sitä se seisominen teettää, en saisi seisoa koko päivää sen selkä jutun takia, se nikama kun on poissa paikoiltaan. En ole tänään ehtinyt lämmintä ruokaa syömään, paitsi sen pannarin :) Jospa huominen ei olisi ihan näin kiire päivä.

Join tuossa ilta teetä äsken ja ajattelin josko menisin sänkyyn katsomaan telkkaa pikku hiljaa. Hieman pitää kyllä raivata tuota olkkaria, jos joku lapsista kävelee yöllä niin kompastelee.

Nyt ei jaksa kyllä yhen yhtä likaista mukia yms astiaa laittaa, saavat olla huomenna ilman puhtaita astioita jos ei Riku niitä huomenna laita :) Tosin Riku sanoi että menevät aamusta heti rakennuksille, joten ne taitaa odottaa minua vielä huomen illalla...isompana kekona. Eikös se ole niin että suutarin lapsillakaan ei ole kenkiä!

Ai niin, Laura lupasi palkkioksi kustantaa kampaajan minulle (tosin kyllä sanoin että ei ei, ei tarvitse :) ) Vihdoinkin pääsen kampaajalle, mietin että taisin käydä reilu 3v sitten viimeksi. Koskaan ei ole ollut rahaa sellaiseen tai sitten jos oli niin lapset aina jotain tarvitsi, no nyt pääsen :D

Mutta nyt kello on jo puoli yksitoista ja tämä mamma menee vaaka-asentoon justiinsa. Mutta kuitenkin kipeiden paikkojen lisäksi kaikin puolin kiva päivä, ei tarvinnut kotona nyhjöttää, sitä olen tehnyt jo 7 vuotta.

sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

normaali sunnuntai

Eilen tosiaan olin vaan illalla, muksutkin nukahti samantien kun sänkyyn menivät. Katselin telkkaa Jerry Lee Lewis leffaa, rikukin rantautui jo hieman ennen 23.00. Sinnikkästi katsoin sen elokuvan vaikka väsytti tosi paljon.

Aamulla lapset herätti vasta yhdeksältä :) Puoli kymmenen Mirka ilmoitti että tulevat kylään tunnin päästä, kääks kamala siivoaminen alkoi :)

Hieman ennen kun ne lähti minulla alkoi päätä särkeä. Ja yhden aikaan kun ne lähti niin se kipu yltyi aivan kamalaksi, nappasin Buranan ja painuin sänkyyn pimeään. Yltyi vaan se kipu ja huono olo tuli.Oli varmaan migreeni. Tunnin makaamisen jälkeen Riku kysyi joko helpottaa ja sanoin että ei todellakaan, otin uuden lääkkeen. Riku lähti hakemaan toisen merkkistä lääkettä apteekista ja kävi samalla kaupassa, lapset sai pelata jotta olisivat kunnolla. Vielä vaan sattui ja sattui, aivan kamalaa. Riku tuli ja otin toista lääkettä päälle puoli kolmen aikaan. Makasin vielä tunnin, uni ei tullut siinä kivussa. Onneksi vaille neljä kipu alkoi hellittämään ja pääsin ylös ruoan teko hommin. Tosin oli vetelä olo vielä.
Syötiin ja mentiin vankilalle kahveille. Riku asensi autoon ne kaiuttimet ja puoli kahdeksan päästiin vasta lähtemään kotiin.
Kotona oli olo energinen, ei ihme kun kolme tuntia sängyssä makasin päivällä :) Laitoin pyykkikonetta päälle, raivasin keittiötä ja siellä kaappeja, heitin roinaa roskiin. Laitoin lapsille iltapalaa ja nyt tuossa ne katselee telkkaa (21.25). Aleksilla alkaa taas tuo ruoan tankkaaminen, kasvukausi alkaa taas. Ensin vetäsi kaksi ruisleipää, puoli litraa maitoa. Sitten yhdeksän aikaan oli nälkä vielä ja söi ison lautasellisen muroja, ei kuulemma ole vieläkään kylläinen mutta pärjää kuulemma aamuun asti :)

Huomenna taas töihin, huoh. Jos menisi ajoissa niin pääsisi ajoissa pois. Menen Jussille ja Lauralle ikkunan pesu puuhiin tässä joku päivä.
Nyt tuli maha puolestaan kipeäksi niistä särkylääkkeistä. En saisi syödä ibuprofeiinia, se kun on pahaksi minun mahalle ja saattaa tulla reikä vatsaan, se ei olisi kiva. Mutta ei noi Panadolit auta yhtään, pakko se on noita syödä jos on niin kova kipu.

Lotan 6v neuvola PITÄÄ muistaa tilata huomenna, samalla mirolle 5v neuvola. Minäkin tarvitsisin omalle neuvolalle ajan siihen ehkäisy juttuun. Marraskuussa loppuu kierukka ja meinaan sitä ennen sen vaihdattaa, ettei vaan vahingossakaan tule vahinkoja.

Ai niin, kiva juttu sattui: Aleksin kanssa kun oltiin Keski-uudenmaan Rasteilla torstaina niin ALEKSI OLI SARJANSA ENSIMMÄINEN ja osallistujia oli n 20, en ole katsonut netistä vielä. Rikun isä vaan kertoi. Hieno homma!!!!

Nyt taidan mennä lapsia laittamaan sänkyihin (21.40), sitten on vielä tiskikoneen tyhjennys ja pyykkien laitto kuivumaan. Pikku puuhastelua siis riittää vielä :) Onpahan lomailijoilla huomenna puhtaita astioita...