lauantai 22. syyskuuta 2007

Rauhallinen lauantai

Kuultiin kun pojat heräili 7 jälkeen mutta ei jaksettu nousta ylös sängystä, nukuttiin sellaista koiran unta. 7.45 soi puhelin ja Marja soitti, vettä satoi niin paljon että ei viitsinyt pyörällä mennä asemalle ja kysyi kyytiä. Riku nousi ja minäkin menin kahvin keittoon. Riku lähti ja hetken päästä soitti, akku tyhjä autosta. Jo toinen kerta tällä viikolla. Heitin sille duuni auton avaimet ja meni sillä.

Aamupäivä oltiin kotosalla, vetta satoi aikalailla. Lapset sai pelailla. Riku kävi Miron kanssa kaupassa ja myöhemmin minä menin Lotan kanssa vielä, ostettiin yksi 9v synttäri lahja. pesin pyykkiä ja laitoin kotia taas kuntoon.
Tein meille karjalanpaistia ja se kävi kaupaksi kaikille :) Viiden aikaan vietiin Riku kaverilleen oluiden kanssa.
Me lasten kanssa touhuttiin vaikka mitä ja Aleksin hiuksetkin leikattiin.
Join 2 olutta mutta ei viitsinyt enenpää ottaa kun yksin täällä olen.

Lotta kaupasta tullessamme esitti yks kaks kysymysen: Mitäs äiti sitten kun sä kuolet, miksi haluat että sinut poltetaan? Kaikkea nuokin mielessään miettiin.

Eipä tässä päivässä ole paljon kerrottavaa. Huomenna luvassa Katjalla kyläily ja myöhemmin mennään sinne synttäreille. Niin ja Rikun krapulaa. Koskakohan minä pääsen yksinäni???!!!

perjantai 21. syyskuuta 2007

Alku järkytyksestä selvisin, sitten tuli puhelin soitto eskarista... onneksi loppu hyvin kaikki hyvin!!

Tosissaan aika sekavat fiilikset oli töissä vielä. Mietin ja pähkäilin asiaa. Eiran kanssa laiteltiin viestiä ja hieman rauhoituin. Eihän siinä mitään, lapsuusajan migreeni... ei paha. Tosin kovin inhottava ja Lotalle paha juttu. Sitten tuo astma asia nostettiin pöydälle taas... joo no senkin pystyy hoitamaan oikealla lääkityksellä... ei paha sekään. Mutta piru vie kun lääkäri ei osaa pitää suuntansa kiinni ja kertoo kaikki maailman pahimmat mahdollisuudet. Pistää se äidin pään aikas pyörälle, mitäs jos? Mitäs sitten tehdään? Mutta tosiaan itsekkin asiaa ajattelin pitkään töissä ja kotona myöhemmin niin rauhoituin ja ajattelin unohtaa kyseisen kommentin ihan kokonaan. Aika näyttää mitä tulee jos on mitään tullakseen. Nyt sitä ei kannata murehtia :) Piste!!!

Vaille 11 soi puhelin, eskarista soittivat. Lotta oksentaa, kääks :( Heti pistin kysely tunnin päälle, onko väsähtänyt? sattuuko silmään? onko pää kipeä? ei, ei ja ei oli vastaukset. Annoin sitten puhelimessa pika selvityksen aamuisesta lääkärin käynnistä. Totesin sitten että ei johdu migreenistä vaan jostain muusta. Soitin Rikulle että hakee Lottaa kun itse olin vuosaaressa asti.

Salamana ajoin kotiin ja tyttö oli ruoka pöydässä, syömässä. Pirteä kuin peipponen :) Tuoko juuri oksentanut :) Mirokin lähti samalla kotiin jo.
Aleksi jäi taas hetkeksi leikkimään kavereiden kanssa ja tuli hieman myöhemmin kotiin.

Meillä oli tänään vuorossa siivousta ja jo eilen illalla ilmoitin että saavat itse siivota huoneensa. Ilmoitin puoli tuntia ennen että nyt siivoatte ja puolen tunnin päästä jos ei ole siivottu, äiti tulee roska pussin kanssa siivoamaan. Pojat ei ottanut kuuleviin korviinsa, ei ollenkaan. Lotta pienen itku seremonian jälkeen siivosi reippaasti oman huoneensa. Ressukka luuli että saisi sääli pisteitä :) Tyynesti ilmoitin että äiti voi kyllä siivota, mutta tiedät miten äiti siivoaa :)
Pojat ei millään, ilmoittelin välillä paljonko aikaa jäljellä, ei auttanut. Aika loppui ja hiljaa itsekseni otin pussin ja aloitin oman "siivoamisen" olkkarista josta siirryin poikien huoneeseen. Hirvee huuto itku pääsi pojilta kun rakkaat lelut menivät pusseihin. Miro hyppi tasa jalkaa ja raivosi ettei hänen leluja saa heittää roskiin. Tyynesti vastasin että äiti oli ilmoittanut miten käy kun aika loppuu, nyt on turha nutista vastaan enään, teillä oli mahdollisuus. Aleksi tajusi sitten aloittaa siivoaminen ja reippaasti siivosikin :) Huone oli siisti ja pussi täynnä :) Ja miro huusi:)
Keskustelin poikien kanssa tapahtuneesta ja Mirokin myönsi että oma vika oli. Suru oli suuri kun lelut pilkahteli pussista :)
Tehtiin sitten kompromissi, nostelisin leluja pussista ja ne kivat lelut mitkä halusi säästää, saisivat säästää, muut menisivät roskiin. Nostelin leluja ja aika nopeaan ne meni laatikoihin :)
Lopulta sain imuroitua koko kodin ja kello oli jo yli neljä.

Vaille kuusi lähdin Lotan kanssa saunaan, pojat tulivat myöhemmin perästä. Lotta kun halusi mennä vain äidin kanssa :) Me tytöt siellä makailtiin lauteilla, Lottakin tunnusti että saunassa oli kivaa ja makoilu oli erikois kivaa :)

Illemmalla oltiin vaan saunan jälkeen. Join yhden oluen mutta totesin että hyi, onpas pahaa.

Katselin kolmoselta ohjelmaa riiviö lapsista, mutta siinä jaksossa ainakin oli kyse huonoista vanhemmista ja kuinka siinä näki että lapset ottaa mallia vanhemmistaan. Ja kuinka lapsi alkaa käyttäytymään jos sille ei anna sitä omaa aikaa, kahden keskeistä aikaa.

Luin illalla lapsille vielä sitä tarinaa mutta Miro ja Lotta nukahtivat kesken kaiken, Aleksi tykkäsi kuunnella kappaleen loppuun.

Lotta ei sitten sen enempää valittanut mahaa eikä oksentanut enään, saas nähdä mitä yöllä tai huomenna...

Lotan lääkärillä käynti

Pakko oli tulla heti kirjoittamaan tänne tuloksia yms. Eli siitepöly allergiaa ei ollut. Muita ei testattukkaan. Juttelin siitä yö yskästä joka vaivasi pahasti vaikka ei flunssaa ollutkaan ja lääkäri ihmetteli suuria annoksia mitä jouduin laittamaan. Lotta sai lähetteen allergia sairaalaan astma testeihin, hyvä juttu. Sitten se määräsi vahvempaa avaavaa kohtaus lääkettä ja eri merkkistä.
Siitä silmä/pää/väsähtämis kohtauksista puhuttiin. Ja siihenkin saatiin diagnoosi, lapsuus ajan migreeni. Siihen otetaan pronaxenia hieman enemmän. Ja jos kohtaukset pahenee ja/tai tulee uusia oireita niin lääkäriin takaisin. Silloin kenties vaihdetaan lääkitys ja oireiden perusteella katsotaan mitä tehdään jatkossa. Puhui se lääkäri aivokasvaimistakin, hui :( Mutta sanoi että särkylääkkeet ei paljon auta niihin kipuihin. Éli jos ei lääkkeet auta enään niin sitten testaillaan muuta. MUTTA lääkäri sanoi että mitä luultavimmin se ei ole muusta kun migreenistä, mutta seurataan kohtauksia. Hieman pelotti tuo lääkärin sana -aivokasvain ja se nyt kummittelee tuolla takaraivossa. Saas nähdä kuinka hysteerinen olen kun seuraava kohtaus tulee. Vaikka aivan varmasti se ei ole sitä mutta mitäs meni avaamaan suunsa...

Täytyykin jutella Lotan eskari opettajien kanssa.

Lähdin aamulla 6 aikaan töihin ja tulin takaisin kahdeksaksi Lotan lääkäriin. Nyt pääsin töihin takaisin ja kello on jo 9.35. Herran jestas, 2h enään työ aikaa, taitaa tulla hoppu :) Paranee lähteä jo liikkeelle, vuoraaseen hienosto/rikkaiden alueelle meren rannalle :) On muuten ihan komeita taloja :)

torstai 20. syyskuuta 2007

Touhuilua ja ehkä luultavasti jälkitaudin poikasta :(

Unohdin aivan kokonaan kertoa mitä eilen tapahtui. Aleksin aapista katseltiin ja katseltiin kirjaimia ja poika hieman esitteli mitä osasi. Siinä sitten Aleksi äänteli sanaa "aasi". Nykyään kun ei tavuttamalla opetella lukemaan vaan äänteillä. Se luetteli kirjaimet ja totesi lopuksi että äiti, tuossahan lukee aasi :D. Hurrasin että hyvä hyvä,sinähän luit ensimmäisen sanasi, siitä se lähtee. Oli poika NIIN ylpeä itsestään ettei ole tosi :) Mutta turhautui sitten kun ei osannut enempää, lohduttelin ettei sinun tarvitsekkaan osata vielä, aikanaan opit kyllä kuhan enemmän kirjaimia käytte läpi. Oli se itsellekkin niin jännä tunne, se osasi lukea. Vaikka oli vaan yksi sana mutta silti :)

Työ päivä lähti jotenkin rullaamaan, aivastelin jonkun verran mutta olo reipastui.

Hain Lotan ja Miron ja kun Aleksi soitti yhden aikaan niin kysyi lupaa jäädä koululle hetkeksi leikkimään kavereiden kanssa, lupasin ja se jäi hetkeksi.
Aleksi tuli kotiin ja teki äidinkielen läksyt, sellaisia tehtäviä että piti alku tavut osata laittaa oikeeseen sanaan ja hienosti osasi tehtävän, kehuja sateli taas äidin suusta :)
Sitten käytiin prismassa Aleksin kanssa ja nyt on taas kaappi täynnä, edes pari päivää. Vaille neljä mentiin marja mummun synttäri kahveille ja syötiin pizzaa myös. Viiden jälkeen oltiinkin jo kotona, pistin kamoja kassiin ja minä ja lapset lähdettiin Aleksin koululle. Siellä oli sellainen ulko tapahtuma koko koululle ja perheille. Kuudelta se alkoi. Siellä oli pari luokkaa järjestänyt arpajaiset ja puffetin. Sitten siellä oli kaiken maailman piha pelejä ja liikunnan ope piti erinlaisia leikkejä. Oli kyllä todella mukavaa. Törmäsin siellä yhteen työkaveriin, tai se on meillä kouluttajana ja samainen nainen koulutti minuakin kun olin siinä vuoden kestävässä koulutuksessa. Nyt vaan juteltiin ihan muista kun työ asioista ja oikein mukavalta vaikutti noin siviilissä, vaikka ei se kouluttajanakaan ole mikään kamala. Vaihdettiin omia priva numeroita.

vasta 20 aikaan oltiin kotona. KURKKU KIPEÄ, kääks. Nuha vaivaa taas. Riku sanoikin että no nyt se jälkitauti iskee sinuunkin, toivottavasti ei mutta siltä näyttäis :( Onneksi Riku alkaa olla paremmassa kunnossa ja huomenna se meneekin jo töihin.
Meillä oli lasten kanssa oikein mukavaa keskenämme siellä. Kotona iltapalat ja lapset heti sänkyihin.

Lapset on alkanut miettimään elämää suurempiakin kysymyksiä. Esimerkiksi: Mistä ihminen on tullut? Vastasin apinasta piiiiitkän ajan saatossa. Ja keskusteltiin mm. häntäluusta :) No sitten kysyivät että no mistäs ne apinat sitten on tullut? Siihen vastasin että... kysykää isältänne, se on lukion käynyt :) Itse nauroin mutta lapset ei tajunnut :D Riku sitten yritti vastailla jotain.

Ja Lottaa on mietityttänyt sellaiset lapset jolla ei ole isää tai äitiä. Niiden eskari ryhmässä on yksi tyttö joka asuu lastenkodissa, ja ne on ystävystyneet. Ovat kyllä hyvä pari. Se tyttö on melkein piki musta ja Lotta tuollainen vaalea suomalais tyttö :) Mutta ei näköjään nykymaailman lapsilla ole väliä minkä värinen iho on. Ihan hyvä vaan! Lotta halusi tiedustella miksi siellä lasten kodissa on lapsia ja mitä niillä lapsilla siellä on. Yritin parhaani mukaan selittää kaiken mitä katsoin 6 vuotiaan tarpeelliseksi tietävän kyseisistä paikoista. Luulin että Lotta alkaisi suremaan kun kaikilla niillä ei ole vanhempia mutta se käänsi asian ihan toisin päin mielessään. On kuulemma kiva paikka, siellä on aina kavereita ja monta aikuista hoitamassa. Jos jollain aikuisella menee hermo niin toinen voi tulla sitten jatkamaan :) Lotta on kuulemma kysynyt tältä tytöltä jo sen vanhemmista mutta ei kuulemma muista mitä se sanoi. Minä kun yritin ettei se menisi kyselemään jos vaikka se pahoittaisi mielensä. Mutta ei kuulemma pahoittanut. Tytöt on kuulemma päättäneet että se tulisi meille yöksi joskus, sanoin että veikkaampa että se ei ihan tuosta noin vaan onnistu :)

Joopa, kello on jo puoli 12 ja minun on pakko mennä kuudeksi töihin. Pitää meinaan vaille kahdeksan tulla kotiin takaisin kun Lotalla on lääkäri 8.00. Saadaan kuulla allergia testin tulokset mm.
Aleksi aloittaa rumpu koulun huomenna koululla. On vapaa ehtoinen ja pitää mennä sitten kahdeksaksi jo perjantaisin kouluun vaikka koulu alkaisi vasta 9.00 :)

Huomenna saattaa hieman väsyttää jajos tauti iskee päälle niin hoh hoijaa...

Huomenta täältä töistä

Nukuin pommiin, auts! Kello soi 05.50 mutta Riku herätti minut 06.40. Piti suihkussa ja lasten vaatteet, kuravaatteet yms katsoa vielä. Pääsin vasta puoli kahdeksan lähtemään.
Jotenkin olen ollut aivan kummallinen koko aamun, ihan pihalla. Ei väsytä, ei. Katselen vaan mutta ei raksuta, ei yhtään. Hieman pelotti ajellakkin tänne kun kaksi kertaa meinasin ajaa kolarinkin, näkee kyllä joo mutta ei rekisteröi mitä näkee.
Nytkin tässä ihan tyhmänä että mitäs helkuttia pitää tehdä, en edes nyt löydä näitä pirun kirjaimia tästä näppiksestä :) Pitää oikein siristää silmiä :) Kädetkin vapisee hieman ja jalat on hyytelöä, kummaa.
Huomasin ilokseni että tuttu ja turvallinen lima alkaa palaamaan keuhkoihin, tupakalla kun olin niin vinkui ja rohisi hengitys.
Pitäis lähteä taas kierrokselle tuonne tikkurilaan, täytyy välttää isoja teitä.

Nyt kaatui kahvit, hittolainen....

keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Onneksi tämä päivä oli parempi :)

Tosiaan, eilen oli sellainen v**utus päällä ettei ole tosi. Huh, onneksi se on takana päin.

Töissä riitti tänään tekemistä ja 12 aikaan olin vasta kotona. Rikuhan on vielä sairaslomalla.

Iltapäivällä puuhastelin: imuroin, kunnostin kotia aikalailla, pesin 2 konetta pyykkiä ja ihan kiva fiilis oli :)
Ruoaksi tein hyvää pekoni pastaa mutta ei meidän nirppa nokat sitä syönyt, siinä kun oli sellainen kerma juusto kastike :) Mutta minulle ja Rikulle maistui. Taas ehostin keittiötä, juotiin kahvia ja lähdinkin sitten viiden jälkeen lasten kanssa pihalle. Katja soitteli ettei pääse lenkille joten päätin olla menemättä sitten, huomenna sitten. Vasta 19 tultiin kotiin lasten kanssa. Naapurin rouvan kanssa juttelin, se oli löytänyt sellaisia kuoriaisia makuuhuoneesta mikä viihtyy kosteissa paikoissa ja juteltiin sitten niistä minun oireista ja hänellä on aivan samaa ollut muutaman kuukauden. Onpas kivaa jos koko talo on homeessa/kosteana. Hän kuulemma soittelee isännöitsijälle.

Illalla laitoin pannarin uuniin ja pesetin lapsoset. Herkuteltiin iltapalaksi pannaria ja Aleksi söikin 1/3 koko pellillisestä, se hoki kuinka hyvää se oli.
valitettavasti Aleksi alkoi valittamaan että huimaa ja päätäkin taas särkee, totesin että äitiäkin vaivaa pääkivut. Joka päivä viikon ajan olen joutunut ottamaan lääkettä.

Kivasti meni päivä, oli tekemistä :) Lapsetkin meni todella kiltisti nukkumaan.

Nyt vuorossa pyykin kuivumaan laittoa ja telkkarin katselua.
Aamulla jos 7 jaksaisi mennä töihin.

Huomenna olisi anopin synttäri kahvit ja illalla Aleksin koululla joku piha juhla.

tiistai 18. syyskuuta 2007

Tänään...

Mitäs tänään... Jaa no sitä tavallista. Kotona olin 11 jälkeen, hetken sai olla rauhassa ja sitten hain muksut ja Aleksi tuli koulusta 13 jälkeen. Läksy hommat, välipalat ja olemista, tiski hommaa yms.

Kolmen aikaan lähdin lasten kanssa katjalle kahveille. Ja taas vierähti melkein 1.5h siellä.
kotiin ruoan teko hommiin ja plaa plaa plaa. Samaa rataa mitä muinakin päivinä. Nyt ei ole innostusta kirjoitella, ei ollenkaan.

Ottaa päähän, v**uttaa ja on paha mieli nyt. Hieman rauhoituin kun lapsille luin puoli tuntia, en minä niille kiukkuinen ole.

Katsotaan huomenna uudelleen mikä fiilis

Eilen: Kehkokuumetta, suunnistusta ja lenkkeilyä

Eilen oli niin paljon puuhaa etten edes koneelle ehtinyt.

Eilen siis takaisin töihin sairaslomalta. Ihan kiva oli olla töissä, miettiä välillä muita asioita. Hieman otin pehmeän laskun töihin ja livahdin tuntia aikaisemmin kotiin :) Riku ei ollutkaan kotona, soitti sitten olevansa päivystyksessä. Ottivat kokeita yms ja keuhkokuvissakin kävi ja sai tujut antibiootit. Keuhkokuumetta sille nyt pukkaa päälle. No, ei ole ole ihme kun tuossa kunnossa on.

Hain Lotan ja Miron, ja aleksikin yhden jälkeen tuli koulusta. Miron kanssa käytiin prismassa täyttämässä jääkaappia. Ja se osti omilla rahoillaan lelun :)
Sitten kotona tein ruokaa ja syötiin. Pesin pyykkiä ja laittelin kotia kuntoon. Kuudeksi mentiin Aleksin harjoituksiin. Alkaa innostus hiipua pojalla :( No, se olikin odotettavissa. Eikös ne tuossa iässä kokeile kaiken maailman lajeja ennen kun se oma löytyy. Hieman yli seitsemän oltiin kotona, nopsaan lapsille iltapalaa ja pyykkikone päälle vielä. Lähdin sitten vaille 20 Katjaa vastaan, mentiin lenkille. Ja oikein mukavaa oli, sai purkaa kumpainenkin itsensä :) Puhuttiin alussa ettei mennä kovaa kun just olen ollut tosi kipeä. Mutta matkan loppu vaiheessa huomattiin että oltiin kävelty nopeammin kun yleensä :) Adrenaliinin voimalla puskee eteen päin. Kuitenkin siitä tuli se 1.5h lenkki ja askelmia n 13 000kpl. Eli ihan ok ;)

Kotona syöksyin suihkuun, lihakset oli kieltämättä aika voimattomat. Taitaa se tauti sittenkin vielä verottaa voimia. Laitoin pyykit kuivumaan ja katsoin aamu vaatteet lapsille, ja pakkasin reput. Sitten vielä katsoin Taydelliset naiset, Riku otti sen levylle illalla.

Joo ja toissa yönä otti NIIN päähän ettei ole tosi!!!! Kello oli 24.00 aika tasan, heräsin... Yläkerran muksut soitti pianoa, hämä hämä häkkiä. Ei saakeli!!!! Minä jo koputtelin kattoon mutta ei ne kuullut.
Ja sama pianon pimputus kuului eilen illalla n 22.30, grrr...

Ai niin sitäkin piti sanoa, eilen aamulla kun heräsin niin olin kuin kauhu leffasta. Silmä luomet täysin turvoksissa ja silmä munat aivan kirkkaan punaiset, yöllä tuntuikin että joku on silmässä. Pesin naamani vedellä ja hetken päästä olin normaalin näköinen. Kumma reaktio, joku allergia vissiin. On minulla ollut aamuisin silmät olleet omituiset mutta ei tuollai... Niin ja tänä aamuna silmät oli hieman vaan punaiset mutta sitten oli iho oireita, nokkos ihottumaa ja ne kutisi niin pirusti. Saa nähdä mistä johtuu.

Nyt on Lotta ja Miro haettu ja aleksikin saapuu kohta skolesta.

Illalla palailen taas.

Tänä aamuna väsy oli kova ja pääsinkin töihin vasta 7 jälkeen. Onneksi oli leppoisa työpäivä.

sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Huomenna paluu arkeen, sairasloma loppui

Ihanan rauhallinen aamu oli kun pojat oli mummulassa. Lotta leikki kiltisti itsekseen :)Mutta vankilalle mentyämme totuus valkeni taas :) Mummu oli tehnyt ruokaa ja oli kyllä ihanaa pitkästä aikaa päästä valmiiseen pöytään.

12 jälkeen oltiin kotona, Rikukin tuli mukaan niin jäi vierailu lyhyeksi. Se kun vielä vaan on kipeä.
Kotona sitten pyykki hommaa, keittiön kunnostamista ja lasten kanssa kinastelua, hampaiden kiristelyä. On se perhana kun minua ei kuunnella, ei ollenkaan. Riku kun älähtää niin ne ojentuu heti.
Kolmen aikaan lähdettiin Mennin 2v synttäreille. Autossa sama käytös jatkui ja räjähdin. Suutus päissäni uhkasin että olisiko parempi jos äitiä ei olisi kun minua ei kuitenkaan kuunnella. En tiedä mikä kumma niitä vaivaa. Tai saatan tietääkkin, tämä kireä tunnelma kotona josta en nyt sen enempää tässä puhu...
Juhlissa oli paljon väkeä ja minä katsoin parhaakseni ottaa lapset ja mennä pihalle, iso piha kun niillä on. Sinne ryntäsi muitakin lapsia ja hippa leikit oli valmiina :)

Kuuden aikaan olin vasta kotona ja sitten alkoikin iltapala hommat, pyykkiä pesin yms.

Nyt pitäisi viedä lapset sänkyihin...
Huomenna varmaankin kävelylle :) Katsotaan nyt, mutta niin suunnittelin.