lauantai 6. lokakuuta 2007

8.päivä lopuillaan. Riku lopetti tänään polttamisen

Loppu viikko meni miten meni. Laitan pillereiden syyksi, kun en muutakaan keksi. Aivan kamala väsymys oli 24/7. Piti kuitenkin jotenkin jaksaa koti työt tehdä, ainakin ne pakolliset. Puhtaita astioita ja pyykit. Siinäkin oli ihan liikaa. Lenkille en kuvitellutkaan jaksavani, vaikka iltaisin oli puuhaa joten en olisi ehtinytkään. Aleksin vanhempain ilta oli torstaina. Loppu viiko tosiaan oli jotenkin hankala. Koko ajan kotona oli tupakka mielessä, sormet syyhysi oikein. Sittenhän se meni syöpöttelyksi kun yritti keksiä jotain muuta. Tänään kauhistuin kun vaa´alla kävin, olen lihonut 2kg viikossa :( Riku yritti lohduttaa että eihän se kerro mitään. Pitää samaan aikaan aina käydä, missä välissä on kierto, koska syönyt, paljon juonut yms yms yms. No, tiedänhän minä että tuollainen parin kilon heittely ei tarkoita lihoamista.
Tosissaan loppu viikko oli tähän asti rankin aika tämän homman kanssa. Ja totaali sekavia uniakin näin, kuolemasta, vauvoista...

Toissa yönä Lotta ei juurikaan nukkunut, vatsaan sattui. Olin töissä kun Riku soittaa kahdeksan aikaan, Lotalla kuumetta 38 ja vatsaa valittaa vielä vaan.
Onneksi Marja otti Lotan hoiviinsa aamulla ja minä pika pikaa tein työt ja lintsasin yli tunnin :) 11.00 hain jo Miron hoidosta ja käväistiin kaupasta nopsaa viikonlopun ruoat ostamassa, Lottaa kun ei kauppaan uskaltanut ottaa.
Illalla ihan hetkessä Lotan kuume nousi, ensi oli 39.1 ja kohta jo 40.3 ja tyttö puoli kuollut. Ei maha kipua eikä mitään muutakaan. Tarkoituksella en lääkettä antanut kun ei sattunut ja aamulla kuume oli poissa. Nyt tuo "maha" homma on ollut jo kolme kertaa ihan lähi aikoina. Ja kerranhan se oksenti ihan hoidossa mutta sitten ei mitään. On se hyvä että sinne allergia sairaalaan päästään. Pitääkin kirjoitella näitä ylös etten unohda.

Eilen illalla menin kympiltä nukkumaan, tai simahdin oikeastaan. Nukuin kun tukki 10h, eli heräsin aamulla kahdeksalta. Tupakka ajatuksena aamulla ei houkutellut yhtään ja ilokseni poltin ensimmäisen tupakan vasta 10.00. Olin todellakin yllättynyt, ajatus polttamisesta eto ja ei tehnyt mieli mennä :) Rikuhan tänään lopetti jo kokonaan. ja todella hyvin sillä on mennyt. sanoo että yhtään ei tee mieli mennä tupakalle.
Yllätettiin lapset ja lähdettiin uimaan :) Siellä oli meillä todella hauskaa ja lapset nautti :) Lopuksi saivat mehua ja pikku namit. Ja sitten myöhemmin päivällä, 14.00 poltin vasta toisen tupakan, olin ylpeä itsestäni :) Se oli saavutus ja muutenkin kun olo on tänään ollut sen suhteen PALJON parempi mitä tuossa loppu viikolla.
Kävin lasten kanssa tänään kävelyllä keskustassa ja ostettiin viikonloppu namit, oltiin puistoissa matkalla ja pihaankin jäätiin vielä.

Tänään olen polttanut n 3-4h välein, vaikka kyllä niitäkään ei tarvitsisi. Se tapa se tapa!!!! Ajattelinkin katsoa miten huominen menee ja josko en ottaisi maanantaina tupakoita ollenkaan töihin mukaan. Vaikka tekisi mieli niin ei olisi, katsotaan nyt :)

Lapset oli aikas mukavassa sokeri humalassa kun oltiin pihalla, huh! Mutta hermo ei kuitenkaan mennyt :)

Pakko kertoa yksi juttu mikä Mirolle kävi nyt illalla- Lotta ja Miro leikki olohuoneessa innoissaan kauppa leikkiä. Olin pyykkiä viikkaamassa kun Miro tulee jotain ruskeaa kädessään ja katsoin että oli sulanut suklaa pala. sanoi minulle että nyt äiti kyllä pitää käsi pestä. Ja suuntasi vessaan. Lähdin perään katsomaan ja huomasin hajun, paska haisi :) Sanoi että äiti kun en yhtään huomannut kun oli niin kiva leikki ja sitten se kakka vaan tuli puntista lattialle! Ressukka oli ottanut sen kökön käteensä ja ajatellut että sotkut pitää siivota :) Minä nauroin, voi luoja kun nauroin :) Samalla yritin lohduttaa että ei haitannut ollenkaan, sattuuhan noita kaikille :) Miroa hävetti ja onneksi sain koottua itseni. Kehuin vielä kuinka hyvin toimi kun ei vaan jättänyt asiaa vaan tuli kertomaan siitä heti. olohuoneesta ei löytynyt enempää kikkareita, onneksi ei ollut vatsa löysällä. Mutta kyllä se oli huvittava tilanne :)

Nyt jos jotain iltapalaa ja sitten sänkyyn. Saan taas aamulla nukkua kun formulat tulee ja Riku herää ne katsomaan :)

tiistai 2. lokakuuta 2007

5.pv vieläkin, olin tuossa kokouksessa illalla

Ihan kamala päivä takana, lapset oli aika suht kivasti. Lotta jotain kitisi tapansa mukaan. Mutta tuo tupakka homma otti niin koville ettei ole tosi.
Meidän lapsukaiset siivosivat huoneensa, siinäkin yritettiin vaikka mitä :) Mutta minä annoin selvät säännöt.
1. Jos ei huonetta siivota, ei mennä ulos
2. Jos äiti joutuu siivoamaan, lelut menee roskapussiin
3. Yhdessä siivotaan, pitää osata itse sopia keskenään kuinka siivotaan yms.

Pojilla meni tunti, Lotta pienen purkauksen jälkeen siivosi todella reippaasti ja pääsi ekana pihalle :) Ja pakko oli käydä vinoilemassa pojille siitä :)

Illalla kuudelta alkoi taloyhtiön kokous ja isännöitsijä parka joutui sinne tulla. Siellä jos jonkin näköistä akkaa paasasi naama punaisena, tosin kyllä aivan asiasta. Minäkin kun pääsin vauhtiin niin huh :) Kerroin kaiken kansan kuullen siitä meidän toukka hommasta ja tuosta keittiö jutusta. Tiedustelin todella tiukasti papereita kosteus mittauksesta, mutta luin rivien välistä että sitä ei olisi tehty. Ja isännöitsijä oli pöyristynyt niiden remppa miehien hommista. Noh, lupasi isännöitsijä uuden kosteus mittauksen, hyvä homma.
Rikulle nauroinkin kotona sen jälkeen että kun koko päivän olen ollut kun perseeseen ammuttu karhu niin tuo kokous osui oikeaan koloon :)

kello on nyt vaille kymmenen, päätä särkee. Taidan nyt mennä sänkyyn odottamaan huomista, mitä se tuo tullessaan.

5. päivä NIIN vaikea päivä

Ihan just pitää Lotta ja Miro hakea mutta pitää ensin purkautua tänne :)
Tiedätkö kun tänään on ollut todella vaikea päivä. Olen ihan tarkoituksella yrittänyt etten koko ajan sauhuttelisi, kun kuitenkaan ei tee mieli. Mutta himo siihen tupakkaan on todella suuri. Koko ajan se pyörii mielessä ja haluais mennä.
Huomasin että kun olin savuttomien ihmisten kanssa niin 3h meni hurauksessa tänään töissä, enkä liioin ajatellut asiaa. En tiedä kuinka tästä selviää. Nyt tuntuu ihan kamalalta... Kai näitä päiviä tulee kun tuntuu tältä ja on vaikeaa, täytyy toivoa että niitä hyviäkin päiviä tulisi!!

Ilmoitin lapsille eilen että kukaan ei lähde ulos ennen kun huoneet on siivottu, katsotaan pääseekö kukaan ulos tänään ;)

maanantai 1. lokakuuta 2007

Pillerien 4.pv... +pihalla oloa ja Lotta sai migreenikohtauksen taas :(

AIVAN hete sillä samalla silmän räpäyksellä kun hain Lotan ja Miron, se alkoi. Siis neiti turkinpippurin huuto konsertti/toisten käskyttäminen/tuittuilu yms... Piru vie että hermoja koetteli, mutta en menettänyt niitä kun vasta n 3h päästä, niin kauan jaksoin kuunnella ja yrittää sopia/puhua järkevästi/rakentavasti yms yms yms :) Herran jumala miten tiuttu se osaa olla. Hän saa lyödä muut ei saa, hän saa kiljua kun suututtaa muut ei saa, hän saa puhua kun huvittaa muut ei saa, HÄN SAA TEHDÄ MITÄ IKINÄ HALUAA muut ei saa, hän saa laulaa muut ei saa... Tätä listaa voisin vaikka loputtomiin kirjoittaa mistä tuo tyttö vetää pulttia. Kun kiellät ->huuto/kiljuminen/raivoaminen ja tasajalka hyppely alkaa. Silloin ei sen kanssa kannata puhua, siitä ei tule mitään. Se pitää viedä rauhoittumaan ja jutella vasta sitten kun kiukku on laantunut. Mutta kun se saa raivareita ihan mitättömistä asioista, niin sitä sais koko ajan olla viemässä rauhoittumaan, HUH HUH :) Onneksi tämä ei ole ihan joka päiväistä mutta kyllä viisi seitsemästä päivästä menee tähän.

Sateli mutta me sitkeät sissit laitettiin kuravaatteet päälle ja mentiin pihalle. Pojat olikin jo aikaisemminkin mutta Lotta oli kotiarestissa (eilen hieman laajensi reviiriä pihalla) ja ei saanut mennä ulos ilman minua. Kivaa oli muta leikeissä :) lotta tosin räjähteli hiekkalaatikolla...

Puoli seitsemän pika pikaa sisälle ja Riku ja Aleksi lähti Aksun harkkoihin. Ne alkoi 19.30.

Kahdeksan jälkeen Lotta alkoi oireilemaan, migreenikohtaus oli tulollaan. Pistin telkan kiinni, komensin tytön sänkyyn kirjaa katsomaan ja annoin lääkettä. Siellä ressukka tihrusteli kun näkö sumeni ja silmiin sattui :( Ei se iltapalaa edes pystynyt syömään aikaisemmin. 21 aikaan se nukahti, tosin päätä särki aikalailla ja sillä taas yksinkertaisesti meni taju kankaalle. On se kurjan näköistä :( Mietiskelin myöhemmin että voisikohan tuollainen kiukkuaminen laukaista kohtauksen, siis että lapsella on ollut tuollainen stressi päivä niin illalla se laukeaa mgreenikohtauksena. Olen aikalailla nyt lukenut aiheesta ja väittäävät että siihen on joku syy yleensä kun kohtaus tulee. Stressi, ruoka-aine, uni aika ja tuo astma. Astma ja migreenihän ilmeisesti kulkevat käsi kädessä, tai niin jotkut tutkijat kertoo.

Aleksikin saapui vaille yhdeksän, kävi suihkussa ja söi ja jo puoli kymmenen se nukkui :)

Rikulle sanoin tuossa mainostauolla että, aina kun mainoksia tulee. Tottumuksesta sitä ajattelee tupakalle. Ja nytkin ajattelin joka tauolla, (huoh niin vaikeaa tämä) vaikka ei silleen tehnyt mieli tupakkaa mutta kun aina on tehnyt niin. Pidin piru vie pintani ja enkä mennyt (söin jäätelön heh) ja enkä ole vieläkään mennyt vaikka olen ollut polttamatta nyt melkein 3h. Se on pitkä aika minulle olla polttamatta jos joku ihmettelee aikaa. Ja nyt kun tässä siitä paasaan niin arvaa tuliko se taas mieleen... tupakalle.... huoh...
Tänä illalla otettiin toinen pilleri, nyt otetaan seuraavat 4 päivää 1 aamulla ja 1 illalla.

3.pv ihan samanlainen!

Tosiaan kolmas päivä meni ihan samoissa merkeissä pillerien vaikutusten suhteen. Huomasin myös senkin että kun kolmeen mennessä olin polttanut vaan 3 tupakkaa niin hermo oli aika tiukilla, tai en vihainen ollut. Hermostunut ja levoton. Mutta ei sillälailla tupakkaa tehnyt mieli ja kun aika riensi niin ei sitä muistanut käydä tupakalla, tosin eihän se todellakaan haittaa :) Ja kun kävi tupakalla, levottomuus laski hieman mutta ei siitä saanut hyvän olon tunnetta mitä ennen.
Eilen en sitten jaksanut kirjoitella mutta nyt tässä töissä on aikaa ennen kun liikkeelle lähden. Tänään sitten tuplataan annos ja saas nähdä mitä huominen tuo tullessaan :)

Eilen oltiin isällä kylässä ja myöhemmin Katjalla. Myöskin pihalla oltiin tosi paljon eli ihan kiva päivä oli.

Illalla Lotta pelkäsi taas niin pirusti kun meni sänkyyn. Itki ja itki että pelottaa, minun piti laittaa kattolamppu päälle kun ei yövalo riittänyt enään. Ja sillälailla tyttö nukahti. Yöllä se tuli väliin. Kumma tuokin, kuinka se on nyt n. kuukauden verran noin pelännyt...

Aamulla nousin viiden jälkeen ja kauhea ukkonen oli tulossa ja kuuden jälkeen oli jo hirveä ukonilma. satoi aivan kaatamalla...

Nyt töihin :)