perjantai 8. helmikuuta 2008

Kuume jatkuu vaan, huh huh!!

Aika sairas viikko takana... Tiistaina tosiaan olin Lotan kanssa lääkärissä, päivystyksessä ARVAUS keskuksessa. Lotta oli aivan koomassa, sielläkin. Ei pystynyt istumaan edes joten päästiin tarkkailuun petille makaamaan. Lääkäri oli ulkomaalainen mies joka ei puhunut hyvin suomea, ja sitäkin huonoa suomea todella nopeasti. Kerroin oireita ja sanoin että katso nyt tätä tyttöä, ihan pihalla. Lotta kun röhnötti silmät kiinni mun sylissä. Kurkkasi kurkkuun ja totesi oi oi oi, siellä se syy on. Eikä kertonut mulle mikä, ennen kun sain asian lypsettyä lääkärin suusta pihalle. CRP oli muistaakseni 30 joten lääkäri kirjoitti antibiootit, ilman nielu näytettä???!!!! ja totesi olevan angiinaa. Kertoi sitten että välttämättä nämä ei tehoa mutta seuraile ja mene yöllä lastenklinikalle jos kurkku turpoaa, okei.... haloo mikä lääkäri.
Illalla saatiin jo aloitettua kuuri onneksi. Mirollakin jatkui vaan 39 kuume ja parhaani mukaan juoksentelin molempien välillä.
Ke meni samalla tavalla. Riku olikin aamupäivän kotona, tosin nipistin hieman töistä.. silloin hieman näytti että Lotan kuume olisi laskussa mutta ei, illalla se taas pompsahti yli 39.
Torstai meni samoissa merkeissä, ja oma olokin alkoi hieman olemaan heikko ja väsynyt. En ole nukkunut kunnolla taas koko viikkona, Lottaa kuuntelen että tukehtuuko se ja oma vatsa kenkkuilee... varmaan stressin takia... Molemmilla oli kuumetta vielä vaan koko ajan. Miro valittaa pää kipua ja vatsa kipua. Lotta valittaa kurkkua ja päätä. Nyt on Lotta alkanut yskimään, mikä ei ole oikein hyvä juttu. Siellä kurkussa on edelleen jotain paiseita.... miksiköhän antibiootti ei tehoa.
Tänään sitten Miro ja Lotta oli vankilalla 3h että pääsin töihin hetkeksi. Hain aleksin koulusta 12.00 ja sitten toiset. Kotona mitattiin taas lämmöt. Mirolla oli vaan 37.5 ja Lotalla oli se 38.4.
Riku tuli kahden aikaan jo kotiin ja lähdin kuumeisien lasten kanssa päivystykseen kun soitin aikaisemmin sinne ja kyselin niin neuvoivat tulemaan näytille.
Mentiin sinne mutta eivät ottaneetkaan vastaan, liian täyttä. Juuh... Hoitajakin ihmetteli miksi ihmeessä lääkäri oli määrännyt antibiootit ilman nielu näytettä. Neuvoi huomenna tulemaan uudelleen.
Päivällä sitten siivoilin ja tein ruokaa, taisin vaingossa torkahtaa sängyllekkin :)

Nyt illalla Lotan olo meni taas huonoksi. Kuume nousussa taas, 38.8 ja on sellainen vetelä taas, ei syö eikä juo... :( Huomenna onkin Aleksin koulupäivä ja lupasin sen viedä, samalla reissulla vien Lotan ainakin lääkäriin ja pois en lähde ennen kun se on tutkittu kunnolla.

Tämä viikko mennyt kerta kaikkiaan pipariksi tuon liikkumisen kanssa. yksin kertaisesti ei ole ollut kiinnostusta taikka jaksamista. Torstaina piti lähteä lenkille Katjan kanssa mutta ei jaksanut kertakaikkiaan. Olin pari hassua tuntia nukkunut ed. yönä ja kurkku hieman arka.

Vatsa on kenkkuillut urakalla taas, on totaali turvonnut olokin koko ajan ja sen huomaakin :( Se reagoi tähän stressiin.
Ajatukset on Eirassakin aika paljon, helkutin kurja homma sekin. Haluaisin niin olla avuksi mutta en voi sinne nyt mennä kun meillä sairastellaan :( Kuhan ei itse nyt sairastu!!

Meidän Riku imuroi tänään!!!! :D Hieno juttu, ei itse tarvinnut. On se viikolla tiskejäkin laittanut ihan oma toimisesti, on kyllä kiva juttu.
Katsotaan nyt muistaisinko huomenna kirjoitella lisää kuulumisia. Riku menee varmaan rakennuksille ja se lupaili että voisin illalla mennä lenkille jos haluan, kun joudun sitten koko päivän yksin olemaan noiden sairaiden lasten kanssa. Positiivista!!!!!

keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Flunssaa / influenssaa

JUURI kun pääsin sanomasta että meilläpä ei lapset ole ollut yhtään kipeinä niin jo se kamala tauti iski.
Ensin Aleksi sairastui viime perjataina, kuumetta, pää kipeä ja yskää. Oli vielä ma ja ti pois koulusta. Minä olin sairaslomalla sen kanssa, tosin kyllä olin aina aamusta n viidestä kahdeksaan töissä ja sitten tulin kotiin Aleksia hoitamaan. Tiistai aamuna sitten huomattiin että Mirolla oli korkea kuume ja päätä jomotti. Tulin kotiin kahdeksan aikaan töistä ja lähdin uudelleen vaille 10 pakolliseen koulutukseen. Lotta sai jäädä myös kotiin sinä aamuna. Eikös sitten Lotalle noussut aamupäivällä myöskin korkea 39.5 kuume, ja ihan kamala pää kipu, niin ja huono olo. Kun tulin kotiin vaille yksi niin Miro ja Lotta vaan olivat nukkumeet kun oli niin sairaita. Iltapäivällä Lotta alkoi oksentelemaan, huoh. Vähän väliä sitä tuli. Ja se pää kipu oli aika pahana, molemmilla.

Eilen illalla oltiin pitkästä aikaan katjan kanssa lenkillä, huomasin että ei ole tullut lenkkeiltyä hetkeen, hiki virtasi jo ihan alussa :) Kuitenkin jaksettiin se tuttu lenkki repäistä ja torstaina uudelleen.
Tänä aamuna kello soi neljän aikaan ja hitto vie kun väsytti :( Töihin menin kuitenkin. Mutta tulin jo 11jälkeen kotiin niin Riku pääsi töihin.
Lotta on tosi huonona vielä vaan, yli 39 kuume jatkuu. Nyt valittaa myös niskaa ja korva kipua. Käytiinkin äsken päivystyksessä mutta illalla vasta pääsee lääkärille. Lotta on aivan velttona, nukkuu vaan...
Itsellä tuntuu kurkussa pientä kipua, saas nähdä nytkö tämä minuun iskee. Väsymys on aivan yli voimainen. Olisin halunnut jumpata tuossa hieman mutta en tiedä, en taida kyllä jaksaa.
Tänään pitäis ehtiä ilmoittamaan Lotta kouluun 15-18 välillä kirjastolla. Ja lääkäriin pitäis mennä Lotan kanssa 17-18 aikaan, saas katsoo kuinka saan kaikki järjestettyä. Kun on Mirokin kuumeessa myöskin... vielä vaan sekin.

Ensi viikolla on sitten se Lotan magneettikuvaus...