lauantai 13. joulukuuta 2008

Joulun odotusta, hössötystä ja pientä vesivahinkoa

Kovasti lapset joulua odottaa, ja kohtahan se jo on, hieman yli viikko enään :)
Näillä näkymin olenkin 22.-23.12 lomalla joten koko viikon saan olla kotona. Tosin en tiedä lomasta vielä, kun ei ole pomo vahvistanut mutta miksikös se ei kävisi.

Tänään oli Aleksin ja Lotan koululla perinteiset joulumyyjäiset. Eilen illalla leivoin 3 kuivakakkua sinne. Aamulla menin hyvissä ajoin myyjäisiin järjestelemään ja sitten oli buffetissa myymässä. Arpajaisista voitettiin taas, Lotta ison korin missä oli pipareita, suklaata, glögiä yms yms. Aleksi ja Riku voitti kuivakakut. Toisen pistinkin pakkaseen odottamaan joulua.

Oltiin anoppilassa syömässä, haettiin Lotta samalla. Se oli yötä siellä viettämässä tyttöjen iltaa.
Tänään illalla oli myös meidän talon pikkujoulut ja joulupukkikin tuli ja toi lapsille lahjat. Miroa ihan vähän vaan jännitti ja oli niiiiiin hermostunut kun pukkia ei aluksi kuulunut :)
Olin lasten kanssa vasta 20 aikaan kotona. Huomasin sitten että hitto, allaskaappi täynnä vettä. Kuivasin sen ja kokeilin putkia niin yksi lavuaarin putkista vuotaa ja sitä vettä oli mennyt jo kaapin alle ja kaapin levyt kupruilee tosi makeasti, hittolainen!!!! Soitan siitä maanantaina isännöitsijälle ja saavat korjata ja mitata kosteudet. Tiedä sitten kuinka kauan se on vuotanut, vaikka juurihan meillä oli keväällä se keittiöremppa. Samalla kyllä sanon tuosta kylppäristä, sekin lattia kun lähtee irti hienosti lattiakaivon ympäriltä ja leviää vaan koko ajan. Näitä vanhan talon ihanuuksia!

Huomenna ei pitäisi olla mitään erikoista, paitsi joulukortit pitää kirjoittaa. Voisi vaikka isällä käydä myös.

maanantai 8. joulukuuta 2008

Pika kuulimiset

Itsenäisyyspäivä viikonloppu tuli ja meni. Lapset jäikin yllättäen lauantai iltana mummulaan, joten rauhallinen ilta oli tiedossa. Otin muutaman oluen, katselin linnan juhlat, söin hieman suklaata ja olla röhnötin vaan sohvalla :)

Sunnuntaina käytettiin aika ilman lapsia hyväksi ja suunnattiin joululahja ostoksille. Saatiinkin melkein kaikki ostettua, ihan muutama jäi vielä. Ihan HIRVEE raha määrä meni... onneksi joulu on vaan kerran vuodessa :)

Mitähän tässä muuta... jaa niin eilen illalla meikäläisen vatsa alkoi oireilemaan siihen suuntaan että vatsatautia pukkaa, poltti ja väänsi. Aamulla vielä sama juttu ja töissä vasta olo olikin "juhlava", oksetti ja huimasi, ja palelin kamalasti. Andeliinien sisulla vaan olin töissä ja periksi en antanut. Otin kylläkin roskakorin viereen, jos vaikka.... :) Ei onneksi tullut mitään ja olo hieman helpottuikin. Saattoi olla tuossa tuo tauti.

Salamana töistä kotiin ja ensin hain Miron päikkäristä, sitten koululaiset ilttiksestä. Kotiin ja ruoan teko hommiin ja keittiön siivousta. Syömisien jälkeen pitikin lähteä kiireesti apteekkiin kun Lotan migreeni lääke oli soitettu sinne. Nappasin samalla lapset mukaani ja Aleksin kirjaston kirjat. Apteekki reissun jälkeen kirjastoon kirjoja palauttamaan ja jäätiin hetkeksi lukemaan sinne.
Jo taas kiireellä kotiin ja hakemaan ilmoituksia Aleksin ja Lotan koulumyyjäisistä. Niitä lasten kanssa jakamaan rappuihin ympäri ämpäri. Kello olikin jo yli seitsemän ja kotona heti iltapalaa lapsille...

Nyt ollaan kuunneltu kun lapset lukee ja nyt menen ne peittelemään... alkaa meinaan äitin ohjelma, Täydelliset Naiset :)

Tälläistä tämä elämä on, yhtä juoksemista paikasta toiseen... Kotityöthän odottaa vielä ohjelman jälkeen.