lauantai 16. kesäkuuta 2007

mukava päivä

Tänään mentiin 10 aikaan kaikki sinne tuttava perheelle rakennuksille. Miehet taas ahkeroi ylhäällä ja me äitit, Satu ja minä kaitsettiin viittä lasta ja ruokittiin ukkoja. Lapset juoksenteli enemmän ja vähemmän ulkona koko päivän, välillä altaassa ja välillä ei. Harmiteltiin sitä kun ukot ei malttanut lopettaa niin oltais päästy veneilemään mereen, nyt ei paljon tuullut. Kyllä mekin hieman osallistuttiin miesten hommiin. Heillä oli 30 sellaista isoa n 20kg per kappale levyä jotka tulee lattiaksi. Me kannettiin ne peräkärrystä talon viereen josta Riku nosti niitä ylös. Yritettiin yhtä viedä ylös ja saatiinkin mutta... se näytti ukoista liian vaaralliselta :)

Vasta 19 jälkeen oltiin kotona. Lapset on ihan poikki, ei mikään ihme. Huomenna mennään taas sinne kymmeneksi. Minä lähden kyllä lasten kanssa n 16-17 aikaan jarille ja katjalle kylään.
Puhuttiin Satun kanssa että huomenna grillataan pihalla, pitää käydä ostamassa jotain hyvää.

Nyt käytin muksut suihkussa ja ne on syötetty, Aleksi tosin vielä tankkaa. Söi jo kaksi leipää, nyt halusi vielä lihiksen nakeilla :)
Mamma rentoutuu nyt oluella, aaah!!! Ei vaan pitää vielä pyykkiä pestä tänään.

En ole tänään varonut tavallisia maito tuotteita ja maha onkin sen oloinen, turvonnut kun ilmapallo :)

perjantai 15. kesäkuuta 2007

On se kumma

Ei vieläkään ole hobby Hallista kuulunut mitään. Yritin taas soitella sinne, ei ne ei vastaa. Kohta varmaan on haastemiehet ovella, mutta helkutti en maksa sitä turhaan kun mielestäni olen kaikki maksanut.

Töihin kuudeksi. Töitä riittikin tänään aikalailla. Piti ajella paikasta toiseen, sopia Isännöitsijöiden kanssa ensi viikon palavereista yms. Yksi siivooja ei ole viikkoon ollut töissä, ilman lupaa. Onneksi sen paikan isännöitsijä oli mies, niitä on helpompi käsitellä kun naisia :) Ja sain armon aikaa ensi viikkoon, ja loppuen lopuksi ei haitannut vaikka kyseistä paikkaa ei oltu siivottu viikkoon, hih :) En saanut lintsaria kiinni.... vielä....

Loppuen lopuksi olin kotona vasta vaille puoli neljä.

Riku tuli kotiin, jäi potemaan pääkipua ja minä menin lapsia hakemaan. Tultiin mäkkärin kautta kotiin.
Joku flunssa pöpö yrittää taas iskeä. Mirolla ja Lotalla on kurkku kipeä. Minäkin olen tänään niiskuttanut ja aivastellut. Nyt alkoi tuntumaan kurkussa. Veto on pois mutta se on kyllä oma vika. Eilen illalla siivoilin kotona myöhään ja katselin telkkaa päälle. Oli se jo 23.30 kun vasta kävin nukkumaan.

Ja taas pitää siivoilla tänään, ajattelin oluen kaksi ottaa, laitan mp3 soittimen korvaan ja siivoilen :) Herkistelen ihan itsekseni Il Divoa ja Yö:tä.

torstai 14. kesäkuuta 2007

Hyvää palvelua?

Kyllä tänään palo pinna kokonaan. Noh, sain maanantaina Hobby Hallilta maksumuistutuksen. Sen mukaan on yksi erä jäänyt maksamatta siitä Aleksin jo varastetusta pyörästä. Olemme kyllä kaikki maksaneet, no kuitenkin. Olen maanantaista lähtien yrittänyt soittaa heidän asiakaspalveluun. Sanoo joko verkko varattu tai numero varattu. Joo, eilen sitten laitoin heille sähköpostia ja pyysin ottamaan yhteyttä. Kuitenkin eilen oli eräpäivä laskussa. Mitään ei kuulunut, tänään taas olen vaikka kuinka kauan yrittänyt heille soittaa ei, ei vastata. Löysin toisenkin numeron netistä ja soittelin siihen, ei sama juttu. No sitten soitin taas kerran tänään siihen numeroon joka oli laskussa. Siinä lukee että asiakaspalvelu on avoinna 9.-20.00. Siellä oli vastaaja joka kertoi että asiakaspalvelu on avoinna 8.30-16.30 yms yms, kiitos soitosta!!!! HALOO KELLO OLI PUOLI NELJÄ!!!!!! Siinä vaiheessa kirosin kyllä kaikki kirosanat mitä osaan. Netin kautta saa laittaa heille ruusuja ja risuja. Pistin aikamoisen haukkuma kirjelmän sinne ja kerroin heidän erikois surkeasta asiakaspalvelusta ja ilmoitin että laskua en maksa ennen kuin joku heiltä soittaa minulle että voimme selvittää mistä laskusta on kyse. Katsotaan lukeeko niitä kukaan siellä.

Tänään muuten tavallinen päivä, olo välillä oli hutera mutta olin töissä. Pidettiin palaveria kun pomo jää pitkälle sairaslomalle, huomenna leikataan polvi. Eli minun ja Inkan (Kollega) täytyy koko hommaa pyörittää, huoh mikä vastuu. Mutta kyllä hoituu :)

Illalla käytiin vankilalla vaikka luulin ettei se taaskaan onnistu. Riku meinaan lähti ihan yks kaks töihin ruoan jälkeen.

Löytyykö lapsista jonkinlainen on/off nappula?? Jos joku on sen löytänyt niin PLIIS kertokaa missä se sijaitsee tai mikä sen laukaisee. Minä en ole sitä reilun 7v äidin roolissa ollessani vielä löytänyt. Tai sitten poikien sängyissä on joku vika. Samalla silmän räpäytyksellä kun he koskettavat sänkyjään alkaa räkätys, kikatus, pelleily ja ilta jumpa. Vaikka huutaisin pääpunaisena vieressä ei auta, meno jatkuu ja nauru yltyy. Nyt olenkin alkanut laittamaan nurkkaa sieltä, tänäänkin Aleksi joutui nurkkaan sängystä, istui siellä 20min.

Nyt he rauhoittuivat, ei nuku mutta hiljaa ovat. Heidät pitäisi saada eri huoneisiin nukkumaan, mutta ei kyllä tässä kämpässä onnistu, eli isompaa pitäis taas saada :) No, sekään ei onnistu kun erän hyvin oleellinen puuttuu eli raha :)

Hyvää yötä, nyt alkaa tehis!

keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Viimeinen sairasloma päivä, kaappien siivousta

Aamulla töihin kuudeksi, pari tuntia töissä ja kahdeksalta olin kotona taas.

Aamupäivä meni kaappien järjestämisessä. Siirsin omia vaatteita, liinavaatteita, romuja parempiin paikkoihin. Jonkin verran meni tavaraa roskiin. Sain kaikki pienet lasten talvivaatteet pois. Nyt vaan ihmettelen mihinkäs ne laitan, roskiin en raaski heittää hyvä kuntoisia talvipukuja, talvitakkeja oli seassa muutama Lotan pieneksi jäänyt kevät takki, koko haarukka on 110-120 jos jotakuta kiinnostaa. Nyt sain hyvään järjestykseen suurimmilta osin kaapit.
Koko aamupäivä meni siinä. Syötiin vaille yksi, join kahvin ja sitten iski aivan kumma olo. Alkoi vapisuttamaan, pyörryttämään, sydän veti tuhatta ja sataa. Alkoi oksettamaan, olin jo halailemassa pönttöä mutta ei tullutkaan mitään. Heikotti todella paljon, en pystynyt istumaan edes. Lotta sitten aivan välttämättä halusi minut kahvikutsuille lastenhuoneeseen, ja meninkin mutta makasin vaan. Jalkoja alkoi särkemään, lämpö hieman nousi. Kaikki pyöri vaan, mutta olin kahvikutsuilla :)
Riku tuli kotiin jo 14.30 kun tuli helsingistä asiakkaalta, ja minä vielä siellä makasin. Se alkoi töitä tekemään, siirryin sohvalle. Perhe huusi ruokaa, ei auttanut piti nousta ylös. Yökötti kuoria perunoita ja nojailin tiskialtaaseen. Pystyin hieman syömään ruokaa. Olo hieman parani.

Lapset olisi halunnut ulos mutta en minä pystynyt lähtemään, olisin vankilalle lähtenyt mutta Riku ei ollut varma meneekö rakennuksille vai ei, ehtiikö töiltään. Loppuen lopuksi se ei mennyt sinne eli ihan hyvin olisin voinut lasten kanssa mennä vankilalle, olisin saanut hetken levätä.

Noh, pelailin lasten kanssa uno -peliä yli seitsemään. Ja nyt sain ne rauhoittumaan pikku hiljaa. Olo on vieläkin tosi heikko, mahassa kääntää ja vääntää, ajatus että laitan kohta iltapalaa lapsille yököttää. Pakko se vaan on. Mutta suihkussa en jaksa niitä käyttää, enkä jaksa koti töitä tehdä mitään. Odottaa ne huomennakin.

Ai vitsi, pitää lähteä ostamaan maitoa...

tiistai 12. kesäkuuta 2007

Toinen koti päivä

Eilen illalla en saanut unta, en sitten millään. Sitten katselin telkkaa vielä puoli yhden aikaan. Kyllä aamulla väsytti vaille 7 kun kello soi. Minä vein pojat hoitoon.
Ei lotta enään ole silmäänsä valittanut. Puuhastelin enemmän ja vähemmän päivän aikana. Pyykkäsin aika kasan vaatteita ja tein suur siivousta poikien huoneessa ja niihin oleviin kaappeihin myös. Leluja lähti 2 isoa jätesäkillistä roskiin, kaapeista heitin vanhoja omia vaatteita ja rikkinäisiä tavaroita yms. Tulihan tilaa. Huomenna ajattelin jatkaa operaatiota Lotan huoneen kimpussa.
otin pienet tirsat sohvalla myöskin, n. puoli tuntia. Sanoin Lotalle että äidin on pakko levätä hetki ja Lotta kiltisti katsoi telkkaa sen aikaa. Välillä kysyi joko lopetat lepäämisen :) Kivasti piristi niinkin pikku tirsat mitä koiran unella pystyy nukkumaan.

Pojat tuli puoli neljä kotiin, tein ruokaa.

Puoli viiden jälkeen soitin Katjalle, mitä puuhaatte, mulla on tylsää! Katja siihen vaan että no tulkaa tänne, silläkin on huono päivä huimausten takia ja kun Juuso ei viihdy taas muualla kun sylissä. Sanoin että mitä tulen kantelemaan sitä ja sinne siis menin lasten kanssa, Riku jäi kotiin. Kanniskelin, syötin ja leikin Juuson kanssa, ihanaa oli :) Katja sai sen 1.5h levätä Juusosta.

Vaille seitsemän oltiin kotona, lapsille ruokaa, laitoin pyykkiä taas koneellisen pyörimään (mistä sitäkin tulee niin paljon), moppailin lattioita, komensin lapsia eli normi ilta.

Lupasin pojille että saavat huomenna pitää vapaa päivän ja olla kotona, ne tykkäsi. Minä menen kyllä jo ennen kuutta aamulla taas töihin hetkeksi, teen hieman töitä ja yritän tulla kahdeksaksi kotiin että Riku pääsee töihin.

Nyt täytyy suihkuun mennä ja tehdä iltapalaa itselle. Katsotaan meneekö pojat kiltisti nukkumaan, kun ajattelevat että annan niiden huomenna pelata :)
Vielä ne märät pyykit pitää laittaa kuivumaan kuhan kone valmistuu.

maanantai 11. kesäkuuta 2007

Koti päivä Lotan kanssa

Niinhän siinä sitten kävi että Lotta sairastui. Tosin ei pahasti, hieman lämpöä. Aavistuksen mahaansa valitteli.
Menin töihin kuuden aikaan ja Riku soitti 7.30 että Lotta jää kotiin, menin kaupan kautta kotiin. Siinä se päivä meni, pyykkiä pestessä, imuroidessa ja siivotessa muutenkin.

Pojat tuli neljän aikaan kotiin ja minulla olikin ruoka valmiina jo. Vaille kuusi lähti kaikki pojat Aleksin sarjasuunnistus kilpailuun. Rikun äitikin tuli sinne joten se otti Mironkin mukaan. Me Lotan kanssa päätettiin yllättää pieni suunnistaja, tehtiin Aleksin herkkua, mustikkapiirakkaa. Ja kyllä sain isot kiitokset pojalta. Haistoi jo ovelta mitä olin tehnyt. Aleksi halasi lujaa ja kiitteli paljon. Muuta ei aleksi syönytkään koko iltana.
Aleksi oli kisoista lähtiessään toinen omassa sarjassaan, saas nähdä kuinka lopulta kävi!!

Minä lähdin puoli kahdeksan töihin vielä, tein huomisia hommia pois ettei toisten tarvitse niitä tehdä kun olen nyt pois töistä. Keskiviikkona on vika s-lomapäivä.
No, puoli yhdeksän olin jo kotona ja pistinkin pojat heti nukkumaan. Aleksi simahti kun saunan lyhty, ei mikään ihme jo poika juoksee metsässä 1.3km.
Lotta alkoi itkemään että silmään sattuu. Olisiko alkava tulehdus tai jotain. Huomenna näkee. Miro ei saanut unta, 21 menin sen viekkuun ja sitten se nukahtikin. Nyt onkin kello jo kohta kymmenen, pitää varmaan itsekkin syödä jotain ja mennä katsomaan Las Vegasia.

Katja soitteli tänään illalla. Pirjo oli soitellut juhannuksesta ja kovasti meitä oli pyytänyt sinne, lapsia ikävä. Ja kertoi hän sitäkin että minun serkku Riikka joka odottaa kaksosia niin oli joutunut sairaalaan ennen aikaisen synnytyksen pelossa, laskettuun vielä kuukausi. Täytyy toivoa että vauvat vielä masussa pysyisi.
Saa nähdä nyt mitä tehdään juhannuksen kanssa, mennäänkö antaverkkaan vai ei.

Nyt ruokaa ettei pääse laihtumaan :)

Ai niin, siitä tulikin mieleeni minun kamala painajainen viime yöllä. Minulla kun muutenkin on ollut jo useamman viikon joku alemmuus kompleksi, olen läski, ruma, hiukset kamalat, finni naama ja tämä väsy on painanut vielä vaan. (olisiko alkavaa kolmen kympin kriisiä, minkälainen se on?) niin siinä minun unessa minulle tuli pienen pieniä matoja. Lähinnä niitä oli päässä ja päänahka kuhisi niitä ja niitä tippuili joka paikkaan. Niitä tunki ihosta läpi, käsistä ja jaloista. Riku siitä unessa sanoi että hyi helvetti miten ällöttävä olet ja minä en ollut oikein moksiskaan. Sanoin vaan että minkäs minä sille mahdan minkälainen minä olen. YÖK, nyt kun ajattelee niin puistattaa koko uni. Heräsin siihen yöllä kerran ja olin aivan totaali märkä hiestä vaikka nukuin pelkällä lakanalla. Sitten se uni jatkui vaikka heräsin. Vieläkin pystyn tuntemaan miltä se tuntui kun ne madot luikerteli joka paikassa, niitä oli satoja ja putkahteli ihon alta, HYI HYI HYI.... Nyt on pakko päästä suihkuun vaikka päivällä jo kävin ja aamulla kävin myös.
Mietin sitä unta tänään ja muistin että olen tässä joku aika sitten nähnyt saman kaltaisen unen. Mutta ne madot olivat meidän sängyssä silloin vaan, ja ihmeteltiin mistä ne oikein tuli. Nyt taitaa alkaa tämä täti sekoamaan aivan kokonaan...

Puistattaa... suihkuun...

sunnuntai 10. kesäkuuta 2007

Kankkusta ilmassa

Eilinen oli aika vauhdikas päivä. 10.00 mentiin kaikki sinne tuttaville kenen taloa Riku rakentaa. Muksut tykkäsi kun heillä oli allas pihalla. Syötiinkin siellä ruoka. yhden jälkeen lähdin Lotan kanssa. Satu sanoi että pojat voi hyvin jäädä kun viihtyivät, ei haitannut :) Kotona laitettiin Lotan yökylä tavarat, kävin suihkussa. Sitten käytiin kaupassa ostamassa tupari lahja ja äitille olutta. Kolmeksi vaarille ja Lotta jäi sinne.
Hain kaikki pojat kyytiin ja kotona valmistauduttiin ja viideksi sinne juhliin. Riku lähti 19 aikaan lasten kanssa kotiin, minä jäin. Päiviteltiin Mirkan kanssa että onpas omituista kun saa vaan olla ja istuskella.
Kotona olin kolmen aikaan.

Aamulla heräilin 10 aikaan, aikas mukava päänsärky oli ja Riku kiikutti lääkkeitä sänkyyn. Aamupäivä meni siinä podetessa krapulaa.
Kolmen aikaan mentiin hakemaan lottaa ja kaikki muksut lotrasivat takapihalla altaassa. Oltiin melkein 3h siellä, grillattiin makkaraa ja kahviteltiin. Kertoipa Lotta mitä oli taas vaari keksinyt. Oli ollut illalla Lotan kanssa altaassa leikkimässä ja söi pari kärpästä, voi luoja :) Tänään siinä lapset yllytti että syö etana (sellainen oli pihalla) mutta ei onneksi syönyt. Kertoipa vaari joskus syöneen koppakuoriaisenkin :)
Lotta oli viihtynyt todella hyvin.

Nyt illalla huomasin että Lotta ja Miro oli aavistuksen lämpöisiä, korvasta oli 37.7. Katsotaan nyt saanko jäädä huomenna kotiin niiden kanssa.

Nyt vasta tuli nälkä, aika isokin nälkä. Pitää hipsiä jääkaapille...