perjantai 29. kesäkuuta 2007

Joopa joo...

... piti aamulla herätä töihin aikaisin. Kello soi puoli viisi, Riku herätti minut 5.40 että eikös sun pitäis no nousta, APUVA. Heräsin kännykkä kädessä, nukuin siis pommiin.

Töissä menin kun aro pupu, ajelinkin taas n 130km yhteensä :) Taas tuli kehuja ovista ja ikkunoista erikois upeasta kesäkuun tuloksesta. Lupasi itse pää pomo meitä jollakin tavalla muistaa tästä, tapa ei ole selvillä vielä.

Kahdelta lähdin töistä ja menin tarjoustaloon sukka ostoksille.
Lapset haettiin kolmen aikaan. Haettiin pizzaa kun ei ollut aikaa tehdä ruokaa. Viideksi mentiin Jussille. Siellä oltiin piha hommissa. Minua pisti joku siellä, kasvi tai joku otus. Sormessa on 3 vesikellukkaa, polttaa aikas paljon ja tunnoton siitä kohdasta. Noh, rapatessa roiskuu. Sain siellä kitkeä ja istutella, IHANAA hommaa. Himoitsin niitä kaikkia puun alusia ja talon reunuksia mutta jätin ne rauhaan :) Kyllä siitä tuli nätti, navetassa on pöydät, ulkona telttoja, ihania istutuksia ja yksityis kohtia Laura sinne laittanut. Lapset, no ne oli mielestä aika kiltisti... välillä ainakin. Oli ne ihan kiltisti joo. Aleksi sai isältä matkarahaa ja se oli NIIN isoa poikaa että ja voi että kun toisia otti päähän.
Niin, huomenna se lähtee. Sanoinkin Rikulle äsken että pakko saada hillittyä itsensä hyvästely hetkellä, sillehän tulee paha mieli jos minä onneton alan pillittämään.
Kello on nyt 00.10 ja hommaa olisi vielä. Sain muksut vasta 23 nukkumaan, sitten silitin vaatteita ja siivoilin hieman kotia. Pakko oli kun en ole pariin päivään pystynyt. Harmittaa kun ei voi pyykkikonetta laittaa päälle enään.
Mutta kyllä oikeesti oli ihanaa olla siellä piha hommissa, sai itsensä töistä nollattua ihan kokonaan. HALUU KANS!!!

Lapset ihastui Menniin, ne puhua pölpötti kotimatkan Menni sitä ja Menni tätä ja Lotasta oli oikein kivaa kun Menni oppi Lotan nimen.
Huomenna olisi isän juhlat. Hieman jännittää miten ilta sujuu, tuntien miten Andeliinin miehet ottaa viinaa.

Nyt vielä aleksin tavaroita katsomaan ja sitten ZZzz Zzz

torstai 28. kesäkuuta 2007

AUTS

Nyt ei jaksa pitkiä tarinoita kirjoitella, silmät luppasee aika pahasti.

Töissä oli taas tosi hulina päivä, sinkoilua sinne tänne, ongelmien ratkomista yms. Ja tunti meni taas ylitöiksi. Ja huomenna jatkuu samaa rataa. Se on nuo kesälomat kun pyörii niin se kuormittaa niin paljon, pari ihmistä on jouduttu irtisanoa myös. No, se töistä...

Kotona hulina jatkui! Lotta oli taas ihana oma itsensä, Neiti Tinttaralla, pikku ärsyttäjä ja toisten yllyttäjä, pikkuinen pippuri :) Se on kyllä sellainen inttäjä ja vastaan laittaja ja se tietää mistä naruista pitää vetää että minut saa ärsytettyä :)
Miro sitten menee Lotan pelleilyyn mukaan, se hyppäisi kaivoonkin jos Lotta hyppäisi aivan varmasti. Töistä tullessani on valmiiksi jo pää kipeä sitten nämä kaksi sankaria siihen päälle. Aleksi olikin taas kiltillä päällä, tuli minua informoimaan mitä pahaa ne kaksi tuhoa saa aikaan. Se on äitin iso poika!!! Toisaalta päiväkodissa mainitsivat että aleksi on siellä ollut aika riehakkaalla tuulella koko viikon, liekö koti kiltteys johtuvan siitä kun lupasin yllätyksen matkalle (toivottavasti ei). No kuitenkin, lapset oli mitä oli meni miten meni. Mutta sitten tämä neljäs sankari. Kurkku on kipeä ollut jo monta päivää ja sitäkös pitää mulle kiukutella, ihan kun olisi mun vika, grrr. Se kiukkusi kun lähdettiin vankilalle (minäkin hermostuin), se kiukkusi kaupassa illemmalla (minäkin hermostuin mutta ärsytin vaan lisää, heh), se kiukkusi kotona sen jälkeen. No, minäkin kiukkusin kyllä takaisin ja ärsytin vielä lisää (pirullinen akka). Perhana meille tarvitse kiukutella jos on kipeä, en minäkään niin tee. Eilenkin kun oli niitä kamalia vatsa kramppeja ja sattui pirusti, valitinko ja kiukkusinko... NO EN koska mitä se auttaa ja ei se ole toisten vika. Tänäänkin on ollut ylävatsa ja ylä selkä aika kipeenä (nyt kyllä hermostuneisuus ja stressikin vaikuttaa) ja olenko valittanut NO EN, mainitsin kyllä kerran että pakko ottaa lääkettä kun sattuu niin ja sain vastauksen, jaa. On tää kiva paikka kun saa valittaa eikä kukaan sano vastaan.
Apteekista hain mahaan lääkkeitä, meni vaan vaivaiset 50e kahteen eri lääkkeeseen josta toinen maksoi 13e. Mutta niistä maksaisin vaikka toiset 50 euroa jos pitäisi, on ne niin elintärkeitä.

Mitähän tänään tehtiin, niin vankilalla käytiin kahvilla ja sen jälkeen kaupassa. Sain lapset sänkyyn ennen 21 joten tehiksen katsoin. Koti hommat nyt jää, taas. En pysty nyt kun tuo vatsa...Huomenna pitää kiirettä, pitää muistaa miljoona erinlaista asiaa ja tehdäkkin ne siis ihan kotiin ja perheeseen liittyvää pelkästään. Aleksille hakea rahaa, Aleksille ostaa sukkia, Isän kortti ostaa, katsoa että aleksi tekee vaarille kortin, metsästää Miron radio-ohjattavaan sitä antennia yms yms yms. Aleksin laukku pakata loppuun, mennä auttamaan jussia ja isää laittamaan juhlia valmiiksi yms yms yms. Ja KÄÄKS omat vaatteet pitää valkata..

Nyt tästä tulikin pitkä teksti vaikka muuta väitin. nyt sänkyyn, suunnittelin meneväni töihin jo puoli kuudeksi että pääsis hieman aikaisemmin kotiina.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

tytöt tykkää pojista ja pojat tykkää tytöistä

Miro tänään illalla sanoi että haluaa kyseistä kappaletta kuunnella. Etsin sen netistä sitä kuunneltiin ja kuunneltiin ja kuunneltiin.... Ne pirulaiset kun osaa jo Media Playeria käyttää. Oli volyymit kaakossa, varmasti yläkerran ählämitkin kuuli miten tytöt tykkää pojista ja pojat tykkää tytöistä.
Miro keksi ihan oman version:

"miro tykkää äitistä ja äiti tykkää mirosta. Välil miro esittää et ei se tykkää äitistä mut, miro tykkää äitistä ja äiti tykkää mirosta... etc."

Jooh, hain Lotan tänään kahdelta jo hoidosta. olivat välipalalla kun menin ovelle ja kysyin lähdetäänkö shoppailemaan :) Lotta veti letut naamariin ja mentiin, toiset tytöt jäivät hieman kateellisina pöydän ääreen.

Lindexiltä Lotta valitsi vaalean punaisen lyhyehkön hameen ja 3 t-paitaa, yksi oli hihaton malli. Sai vielä kaupan päälle sellaisen setin missä oli kahta eri makua huuli kiillettä, purkki glitteriä ja hiusharja. Mäkin sain koklata sitä glitteriä autossa :) Minä etsiskelin Isän juhliin uusia vaatteita mutta eipä siellä ollut sellaista. Tai olihan siellä miljoona eri ihanaa hametta ja mekkoa, mutta kuten Lottakin sanoi että "äiti muista sulla on se maha", oikein totuuden torvi taas. Voisi hieman miettiä mitä suustansa päästää :)
Loppuen lopuksi löysin yhden hameen, mutta ihan koti ja työ käyttöön. Kuhan tulee taas lämpimämmät ilmat.

Päivä meni kuten kaikki muutkin. Ruoan tekoa, pyykin pesua, tiskien laittoa. Toisaalta meni aika leppoisasti kun kuuntelin samalla mp3 soittimellani musiikkia ja tanssahtelin ja lauleskelin samalla. Pitääkin tänään muistaa päivittää sinne uusia kappaleita.
Riku oli taas rakennuksilla ja sitten vielä tietsikka hommissa kaverillaan, kahdeksalta hän kotiutui.
Aleksin kamoja laittelin kassiin, pari pikku tavaraa puuttuu vielä.
Maha pirulainen kun känkkää taas urakalla. Tuli nyt illalla taas niin kamalia kramppeja että kyyneleet valui ja en kävelemään päässyt hyvin. Nyt on hieman helpompi olo, onneksi.

Aleksin kiltteys se jatkuu vaan. Sanoinkin taas tänään sille että vitsi äiti on tosi ylpeä ja halasin lujasti :) Näköjään poika piti kehuista. Nukkumaan kun menivät, Miro yritti jotain mutta Aleksi huusi minua ja sanoi että hän haluaa olla kiltti, ja miro vaan yllyttää. Sanoin että olet vaan välittämättä Mirosta, kyllä se lopettaa. Niin tuokin lopetti ja pojat kävi hyvin nukkumaan. Tosin Aleksi valvoo vielä, katselee laavalamppua. Mutta on sovittu että sitä saa hetkisen katsella jos vaan on rauhallinen ja hiljaa.
Voi, kohta minun vauva on jo iso. Koskakohan se sanoo minua mutsiksi :) "mutsi, anna rahaa", "mutsi, relaa vähän", heh.

Väsyttäis vaihteeksi, aamullakaan en millään jaksanut nousta kun piti, vaan nousin puoli tuntia myöhemmin. Huomenna en yritä mennä edes kuudeksi, ajattelin seitsemään. Koko viikon on niin vaikeeta ollut herääminen.

Huomenna olisi luvassa Rikun vanhemmilla käynti, jutellaan mökki reissusta lisää ja viedään aleksin tavarat jo valmiiksi.

Asiasta toiseen... Onkohan radio-ohjattaviin saatavana uusia antenneja?

Perjantaina mennäänkin Jussille, laitellaan isän juhlia valmiiksi lauantaita varten.

tiistai 26. kesäkuuta 2007

Tiistai toivoa täynnä...

...vai onko?

Melko kiire päivä töissä, piti sinkoilla sinne sun tänne. Piti olla monessa paikassa samaan aikaan. Hieman tuli ylitöitä, noh pitää perjantaina ottaa takaisin. Kotiin pääsin kolmeksi ja heti lähdettiin ostoksille. Käytiin ostamassa Aleksille uusi turvaistuin, tai pelkkä koroke se vaan on. Se on niin iso jo :)
Netistä katseltiin autoja, saa nähdä jos saisi käsirahan säästettyä niin jos sitä ostaisi uuden meno pelin. Veneitä katseltiin myös, kävellessäni koneen ohi näin mukavan näköisen veneen mitä Riku katsoi ja sanoin että tuo kelpaa. Jooh, ei sen hinta ollut kun 180 000e, heh.

Aleksi aloitti jo pakkaamisensa, tarkkaan miettii mitä ottaa mukaan. Itse sanoi että paljon ei leluja sisälle tarvitse ottaa kun kuitenkin he ovat ulkona melkein koko ajan. Ihan järkeviä tavaroita vielä ainakin valitsi. Lupasin ostaa uuden taskulampun ja pattereita hänen leluunsa. Se on sellainen sähkö hommeli.

Aamulla aleksi oli aikas flunssainen ja nytkin on todella vaisu ja kiltti, vai liekkö vaan osaa käyttäytyä :) Se olisikin ihan uutta meillä. Jos Aleksi on kiltisti niin yleensä se tarkoittaa sitä että on kipeä, eli voit kuvitella minkälainen se on 95% vuodesta. Aleksille tosiaan ei ole kertaakaan mistään tarvinnut sanoa ja kuitenkin ollaan jo oltu yhdessä 2.5h.
Ai niin, sain radio Aallosta postia tänään. Viikko sitten laitoin sinne netin kautta juttua mitä tehdään juhannuksena yms yleensä tarinaa miten minä koen kyseisen juhlan. Tuli kirje jossa kiitettiin ihanasta tekstistä (oli vissiin luettu lähetyksessä) ja sain lahjaksi levyn :)
Olen sitä levyä kuunnellut tänään ja ihan hyvä on, taidan laittaa sinne tekstiviestin huomenna ja kiittää levystä :)

Nyt koti hommia, Riku onkin rakennuksilla...

maanantai 25. kesäkuuta 2007

Paluu arkeen

Hieman vielä mökki matkasta...

Tosiaan Jarin porukka tuli jo yhdeksän aikaan perjantaina sinne, Pirjo ja Kale hieman myöhemmin päivällä.
Siinä se meni, lapset uivat monen monta kertaa, saunottiin joka päivä, lapset tappelikin siellä. Ongittiin laiturilta ja saatiinkin muutama särki, päästettiin ne kyllä menemään. Pojat kävi soutu retkellä läheisellä saarella, Pallosaarella. Noh, on sinne muutama kilometri matkaa. Me tytöt sitten (lukuun ottamatta Katjaa) oltiin siinä lahdella soutamassa. Kun en suostunut soutamaan pallosaareen niin tytöt sitten sanoi että "no mennään sitten Tampereelle" :) Jooh, sinne olisikin ollut useampi kymmenen kilometriä :)
Lapset nauttivat todella paljon ja oikein kyllästyivät ulkona olemiseen, kun me aikuiset AINA ne komennettiin pihalle. Juuso ei oikein viihtynyt, känkkäsi suurimman osan ajasta ja piti kanniskella vaan. Jokainen sai oman vuoronsa siitä hommasta. Minä mielelläni kanniskelin, vaihdoin vaippoja ja syötin Juusoa, ja hyvin me tultiinkin toimeen. Ja Miro taas alkoi haaveilemaan omasta pikkuveljestä :)
Toisaalta oli rankkaa, kun meitä oli niinkin monta siellä. VOI SITÄ TISKI MÄÄRÄÄ!!!!! ja siellä kun ei tietenkään ole konetta. Piti aina joka ruoan jälkeen (aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala) tiskata kun ei sinne pikku keittiöön muuta olisi mahtunut kun likaista tiskiä. Kirottiin sen kymmenen kertaa Katjan kanssa ja haaveiltiin kodin herkuista :) Kaiken kukkuraksi oli viemäri tukossa ja ulos piti aina kantaa kaikki ja jos huuhtelit jotain yksittäistä niin pihalle piti kaataa, huoh.
Su oli rankka päivä. Pirjo ja Kale joutui yllättäen lähtemään kun Kalen sisko on vakavasti sairas. Meille siis jäi KAIKKI hommat, jopa Jari tyhjensi ulko veskin :)
Vasta viideltä päästiin koti matkalle.

Kotona sitten pyykkikone heti päälle, muksut ruokin ja nukkumaan.

Tänään aamulla ei siis millään jaksanut nousta kun piti ja puoli tuntia myöhässä menin töihin ja motivaatio vissiin jäi mökille.

Kotona taas illalla lisää pyykin pesua. Kotona pesin 2 koneellista ja alakerran pyykki tuvalla 2 isoa talous koneellista pyykkiä, mutta nyt ne on melkein pesty kaikki.
Minä ja Lotta mennään tässä viikolla shoppailemaan, ostetaan isän 60v juhliin uudet vaatteet, tai ainakin Lotalle ostetaan kaikki, kengistä lähtien. Taidan se minäkin jotain katsella kun nyt kerta luvan sain :)

Tänään oli Aleksin harkat taas ja olivat 2 rataa juosseet, oli poika kyllä rauhallinen taas loppu illan. Aksun lähtö lähenee, nyyh! No, sillä on varmasti siellä kivaa ja taytyyhän se minunkin (ja aleksin) oppia olemaan ilman toista. Ukki oli kertonut että oli ostanut Aleksille ongen, shakkipelin sateen varalle. Poika oli innoissaan :) Lupasin antaa sille hieman matka rahaa niin saa ostaa jotain ihan itse, ja käyn yllätyksenä ostamassa sille aku ankan taskukirjan. Se siitä on haaveillut jo pidempään. Onpahan tekemistä kun katselee kuvia. Ukki oli myös puhunut että ennen matkaa ostaisi uuden auton. Aleksi siinä pohti sitten kotona että ostaakohan ukki sellaisen jossa ei ole kattoa, juh sellainen se olla pitää :)

Nyt vielä yksi koneellinen kuivumaan, sitten sänkyyn makoilemaan. Selkää särkee mökki matkasta kun oli niin kovaa nukkua. Ja maha on mennyt nyt taas pahaksi. Olen tässä reilu viikon aikana popsinut grilli ruokaa ja pari kertaa mäkki ruokaa. Mökilläkin oli kovia vatsa kipuja, piti ottaa tupla annoksia lääkettä. Huomenna haen lisää reseptillä, kalliita ne on kun perhanat mutta pakko. Nyt tänään tulehtui tuo ruokatorvi taas ja se tekee nyt vielä enemmän kipeää, ja kun syö niin tuntuu kun nieleskelisi siilejä koko matkan mahalaukkuun.
Pitää ottaa taas kahden viikon tehokuuri lääkkeitä ja kuituja. Sitten ryhtyä taas pupun ruoka linjalle. Nytkin just tässä samalla söin persikan ja alkoi niin vihlomaan ja polttelemaan vatsaa ja ylä selkää, auts

Mutta nyt hommiin... Ei auta valittaa :)