lauantai 28. heinäkuuta 2007

Kylä hiiret

Tämä päivä meni kokonaan kyläilyn merkeissä.

Muksut heräsi vasta 8.30, tuli kire kun piti olla 9.30 aikaan Katjalla. Siellä oltiin ja kahviteltiin. Huh mikä meno :)
Sitten mäkkärin kautta kotiin ja lapset vähän katseli telkkaa. yhden jälkeen mentiin Jussille, Laurakin tuli sinne yhden hoito lapsen kanssa. Sinne tuli muutakin porukkaa ja alettiin hommiin. Saatiin paljon maalattua navettaa, se oli kivaa :) Lapset siellä kirmaili pihalla, välillä kiltisti ja välillä ei. Ylitin itseni ja kiipesin tikkaille. Koko päivä siellä meni ja oli kyllä kiva päivä. Riku välillä ilmoitti että lähtee poikien kanssa terassille ja iltaa istumaan muualle.
Laura lähti seitsemän kieppeillä pojan kanssa ja minä siirryin lasten hoito puuhiin ja Jussi sai laitettua kamppeet kasaan. Me käytiin kävelyllä, kiviä keräämässä ja Cilla oli meidän mukana, jokainen sai vuorollaa kuljettaa Cillaa hihnassa, se olikin jokaisen mieli puuhaa :) Leikittiin sisällä myös aika tovi ja kun Menni teki kakat vaippaan, niin hienosti tyttö neuvoi missä vaipat ja kuinka hän on tottunut pesu hommiin. Hienosti meillä meni ja antoi täti keksinkin :) Mutta sitten isi tuli ja yllätti meidät....

Puoli yhdeksän aikaan Jussi tuli sisälle ja minä lähdin lasten kanssa kotiin päin. Hieman oli levotonta porukkaa :)
Laitoin lapset heti suihkuun ja tein niille iltapalat. Nyt valvovat tuossa vielä ja katsovat telkkaa (22.00) ja ovat ihan rätti poikki. Pitää ne nyt viedä nukkumaan.
Pyykkiä ei jaksa tänään, nuo tiskit pitää kyllä laittaa ennen kun iso vuori tulee. Ja suihkuun pitää mennä ja jos sitten makkariin telkan ääreen. Eli otan illan ihan rauhassa :) Kerrankin.

Kaikin puoli mukana päivä oli :)

perjantai 27. heinäkuuta 2007

Vielä 4 päivää töitä

...ja sitten alkaa LOMAAA :)

Eilen illalla puuhastelin 23.30 asti, huh huh. Suihku päälle ja nukkumaan. Ihan älyttömästi nyt hommaa kun nuo on kotona. Aamulla viideltä pärähti kello, hieman tosin väsytti, no ei ihme.

Riku ja muksut oli rakennuksilla kun pääsin töistä vaille kaksi. Siellä minäkin jopa tein hieman hommia. Siivottiin sitä kolmatta kerrosta laudoista yms roskista. Siellä jo sähköjä laittoivat ja Riku villoitti seiniä, siihen päälle sitten tulee ihan jo seinälevyt. Lattioilla on jo levyt ja portaikon kohta on puhkaistu ja reinat siitä siistitty.

Neljän aikaan Riku tuli alas ja sanoi että nyt lähdetään, he menevät kalaan veneellä emäsaloon, selvä!

Me sitten oltiin vaan kotona lasten kanssa, käytiin hieman namia ostamassa nesteeltä :)
Illalla järjestelin lasten vaatekaapit uudelleen. Siirsin poikien vaatteet niiden huoneeseen ja samalla otin huonot pois ja pienet meni Juusolle. Siinä touhussa meni yllättävän kauan. Sillä aikaa lapset katseli tietokoneelta Olipa Kerran Elämää, ja voi että kun ne pommitti kysymyksillä välillä :)
Miro on tänään ollut todella kiukkunen ja pieni uhmis. Aleksikin aivan tahalleen yritti ärsyttää, ei poika onnistunut vaan lopetti kun huomasi ettei siitä ole tehoa. Ei se äiti periksi anna!!!
Kotona vielä siivosin heidän aamupalat pöydästä (niin ja voitko kuvitella, ne oli pizzaa syönyt...aamupalaksi...heh), pesin 2 koneellista pyykkiä, moppailin lattioita, laitoin tiskejä (hirmu vuoren ne on taas puolessa päivässä saanut aikaiseksi).

Nyt on jalat aivan poikki, oikein särkee. Tänään ei ole oikein mitään uutta tapahtunut, aivan sitä samaa kun ennenkin, kova kiire ja touhu päällä ollut koko ajan.
Ajattelin jos nyt tekisi jotain iltapalaa ja keittäisi teetä. Laitoin lapset just sänkyihin ja jo nukkuvat kun pienet porsaat. Kuhan laitan nuo pyykit kuivumaan niin sitten kai minulla on sitä kuuluisaa omaa aikaa niin kauan kun nukahdan :) Tosin uni tulee kyllä nopsaan, tuntuis siltä.

Huomenna on kiva päivä tiedossa. Riku kun vissiin menee kalastelemaan tai rakennuksille niin minä ja lapset mennään ensin heti aamusta katsomaan Jarin ja Katjan uutta keittiötä sitten kotiin syömään ja jo 12-13 aikaan Jussille ja Lauralle navetan kunnostus hommiin.

torstai 26. heinäkuuta 2007

Olet tosi ruma ja sulla on iso ryppy

Miro minulle tokaisi illalla suutuksissaan. En voinut kun nauraa vaan ja sanoin ettei tarvitse minua katsella :) Myöhemmin hammaspesun aikana hän sanoi että näytin silloin rumalta kun oli hämärää, näin valossa olen kaunis (samalla silitti minun poskea). Aika liikkis :)

Töistä livahtin jo puoli 12 :) Ei huvittanut pennin vertaa. Huomenna ahkerasti sinne jo kuudeksi taas. Pomo on poissa huomisen niin minä pidän puljua pystyssä.

Tänään ollut aikas vauhdikas päivä. Oltiin vankilalla ensin kylässä, siitä Miron kanssa hakemaan pizzaa, syötiin ja kotona n 10min torkut :) Neljän jälkeen lähdettiin kaikki suunnistamaan, torstai on keskari päivä. 1.5km lenkki oli vaan ja Lotan kanssa kävelin ihan hissukseen ja katseltiin kukkia ja juteltiin tyttöjen juttuja, pojat juoksi.
Tuttavani kysta tuli taas tuohon vasemmalle puolelle ja piru että sattuu välillä...

sieltä suoraan hain Aleksin kanssa Marjan, Rikun äidin ja suunnattiin alennus myynteihin. Aleksi valitsi koulurepun, penaalin yms tarvikkeita kouluun. Vaatteita se valitsi myös.
Vasta puoli kahdeksan oltiin kotona, toiset oli ollut jo pesulla. Mukulat iltapalalle ja Aleksi kävi suihkussa. Minä sillä välin imuroin, laitoin pyykkikoneen päälle, taas. Laitoin kamalat tiskit, taas. Ja muutenkin siistin paikkoja jotta saavat huomenna taas sotkea, huoh :) Tätä tämä elämä on, likapyykkien hoitamista ja astioiden huoltamista. Sitten iltapesut ja pisut ja mukulat sänkyihin.
Yhdeksältä rojahdin sänkyyn ja katsoin teho-osaston. Nyt kello on kohta puoli yksitoista ja pyykit koneessa odottaa ja kasa viikattavaa.

Riku kehuskeli että sai aamulla nukkua 9.00 asti. Pakko oli päästä sanomaan :)
Riku osti tänään kaiuttimet autoon, huomenna puhui laittavansa ne lasten kanssa jos eivät mene rakennuksille.
Jussille pistin mailia josko minä menisin jeesaamaan navetan kanssa, saa nähdä kui käy!

Vielä ensi viikko ja sitten alkaa loma, jes!!!! Pomo sanoi tänään että jos teen hommat niin ensi viikolla niin voin jo perjantain olla pois ja hän tuuraa kun minä tuuraan huomenna sitä. Ihan mukavaa, oikeesti monellako on tuollainen pomo.

Nyt täytyy avautua yhdestä asiasta. Riku oli tänään antanut luunapin Lotalle otsaan. Ok, varmasti oli meno kovaa ja pinna kireellä, ymmärrän ihan hyvin. Mutta minä en omissa kasvatus ajatuksissani hyväksy tuota metodia, en edes sitä saatika remmiä yms. Mitä luojan kiitos meidän lapset ei ole KOSKAAN saanut EIKÄ SAA. Korvasta otan joskus kiinni, mutta se on viimeinen keino ja jos kerran kuussa teen niin, niin en paljon valehtele. Mutta tuo luunappi on minusta jotenkin liikaa ja tänään vielä Rikulle siitä puhun. Joo joo minä olen kova puhumaan suutuksissani, mutta tosi asiassa en ikikuuna päivänä tekisi edes luunappia ja siksi pureudun asiaan heti.
Enkä minä nyt Rikulle ole siitä vihainen, en todellakaan. En ole vaan koskaan tainnut tästä sanoa ja hän sitten tietää ja ei tee sitä vastaisuudessa koska minä en halua.

Joopa joo, nyt jos alkaisi koti töihin, kello onkin jo 22.40.
Huutelee hän omaa aikaa, missä sekin taas luuraa.... Odottelee varmaankin siellä tulevaisuudessa kun lapset on 10+

keskiviikko 25. heinäkuuta 2007

Nopeat kuulumiset, Onnea Riikalle Italiaan tytöstä ja pojasta

Minun ohjelma alkaa kohta MTV3 Faktalta, niin nopeasti kuulumiset vaan.

Töihin jaksoin mennä vasta seitsemän jälkeen. Syynä oli valvominen eilen illalla. Kun otin niitä märkiä pyykkejä koneesta niin huomasin että kone ei ollut ollenkaan ottanut huuhteluainetta. On se kyllä pidempään reistaillut, taitaa olla ne letkut tukossa. Noh, hermostuin kun Riku ei ole sitä katsonut vaikka olen pidempään siitä puhunut. Minä tyttö se otin sitten nuppineulan ja tökin niihin koloihin mistä vesi tulee niihin pesuaine lokeroihin :) Jotain kökköä sieltä lähti. Siinä vierähti sitten aikaa aikalailla ja vasta 23.30 lopetin homman. Nyt illalla pesin koneellisen taas, en ole käynyt vielä katsomassa. Eipä tuo tänäänkään sitä konetta ole katsonut.

Töissä olin vähän niin kuin aikuisten linnanmäellä, jänskätti :) Me voidaan käydä autoja pesettämässä Tammiston Teboililla ja siellä on sellainen pesukatu jossa auto liikkuu. En ole siellä koskaan uskaltanut käydä yksin. Tänään kyydissäni oli meidän yksikön ns. kalusto vastaava ja sille naureskelin etten vieläkään ole siellä käynyt (hän tietää muutenkin miten "hyvä" olen autojen kanssa, jokusen kerran olen raivoissani sille soittanut, blondi mikä blondi). Se sitten että nyt mennään, hän neuvoo ja lähtee henkiseksi tueksi. Siellä pesukadun sisällä ollessa naureskelin ja sanoin että olen kun lapsi lintsillä :) Kysyi että jännittääkö, myönsin että hieman joo :)

Kotona olin puoli kahden aikaan, tai kotiin en mennyt kun Riku ja lapset oli rakennuksilla. Siellä sain heti Satulta ruokalautasen eteeni, hän jopa kuori perunat minulle valmiiksi ja jälkkäriksi oli kiisseliä :) Kyllä maistui vaikka ensin olin että en mää viitsi :)
Miehet ahkeroi kolmannessa kerroksessa ja äidit makoili sellaisilla ulkotuoleilla katsoen kun kaikki viisi lasta leikkivät rosvoa ja poliisia. Välillä tuli kinaa mutta anteeksi pyynnöllä leikki taas jatkui. Hyvin ne loppuen lopuksi leikkivät keskenään. Touhua riitti :)

Vasta 18.30 oltiin kotona, huoh. Hieman pitkä päivä. Heti piti alkaa ahkeroimaan. Tiski hommaa, pyykki hommaa, lapsille iltapalaa ja lähdimpä vielä puoli kasilta ruokakauppaan Lotan kanssa. Kaupassa ollessa Pirjolle soittelin kun kuulin tupla uutisista isältä.

Nyt menen katsomaan sitä ohjelmaa ja sitten on vielä pyykin viikkausta ja toisten kuivumaan laittoa..

Heippa hei :)

tiistai 24. heinäkuuta 2007

Hyvää nimipäivää Tiina :) No, kiitos kiitos! +kummaa unta

Tosiaan yöllä näin erikoista unta. Jussi lähetti vihaisen tekstiviestin: Olen vihainen. Soitin perään ja kysyin mikä hätänä. Sanoi että olen varastanut heidän uuden puun ja haukkui minut pataluhaksi. Olin että no en varmana ole ja lähdin sinne. Siellä pihalla se raivosi, lepyttelin mutta ei, ei auttanut. Etsiskelin sitä puuta ja loppuen lopuksi löysin sen navetan takaata, traktorin penkin päältä. Sitten uni loppui kun Miro näki pahaa unta. Mitä lie tarkoitti :)

Töihin suuntasin vasta seitsemäksi ja tekemistä riitti kivasti koko päiväksi, ei liikaa mutta sopivasti. Ei tarvinnut peukaloita pyöritellä.

Kotona olin siinä puoli kaksi, join kahvit pikaseen ja lähdettiin heti sinne rakennuksille. Kotona tokaisin Rikulle ihan vaan ohi mennen että no jopas olette saanut kämpän taas kuntoon. Aika kaaos oli, grrr. Se tiesi minulle mukavaa ilta puuhastelua.

Siellä olikin katon puhkaisua kolmanteen kerrokseen joten lapsilla oli inhottavaa kun ei oikein saanut sisällä tehdä mitään.
Jossain vaiheessa Aleksille iski pääkipu siellä ja sitä itkeskeli hieman :(
Kuuden korvilla oltiin kotona ja vaihdoin kamppeet ja suuntasin lasten kanssa pyörä/kävely lenkille. Mitähän me mentiin, ehkä n 4km. Ihanaa oli reippailla, tosin kunto on rapistunut taas aikalailla, huomasin :) Miroa sai koko ajan olla käskemässä, ressukka kun aina joko vahingossa tai ajatuksissaan tai tahalleen meni liian lähelle autotietä. Minä sydän syrjällään odotin koska se jää alle. Hyvä ettei mitään käynyt. Mutta muuten meillä neljällä oli tosi kivaa. Sen jälkeen vielä hetki oltiin tuossa meidän pihalla. Vaille kahdeksan tultiin kotiin, ja Riku valvoi kun lapset kävi pesulla. Itsehän ne itsensä pesee, mutta siinä pitää katsoa kuitenkin. Lotan hiukset tosin pitää aikuisen pestä. Minä aloin käymään sen kaaoksen kimppuun. Isot tiskit oli, eteisen kaapit oli varmaan ihan vahingossa tyhjentynyt lattialle kun etsivät aamulla sadetakkeja. Eteisessä oli hiekkaan kamalat määrät. Vaatteita oli joka paikassa, puhumattakaan leluista. Ruokapöytä oli lounaan jäljiltä likaisissa astioissa ja puolet ruoista lattialla. Vaille yhdeksän olin suurin piirtein saanut kodin taas kuntoon, pesin lasten hampaat ja laitoin ne nukkumaa. Äsken katselin telkkaa, ja nyt odottaa märkiä vaatteita koneessa kuivaamaan laittajaa. Riku tuossa yhdeksän jälkeen sanoi että ei sun tarvitse tiskejä laittaa, hän ne laittaa aamulla. Tokaisin että hieman myöhään ilmoitit, kone pesee jo :) Kuinka se ei huomannut että ne laitoin vaikka vieressä istui koko ajan tietokoneella :)

Uni painaa simmuja vaihteeksi. Kyllä ne vaatteet on vaan pakko laittaa kuivumaan. Jotain oli vielä mitä halusin kertoa, mutta en muista nyt mitä se oli.
Ei ole muuten kun kaksi ihmistä muistanut nimppareita. Vanha, hyvä työkaveri ja isä laittoi äsken illalla viestiä. Edes Riku ei muistanut, vaikka muistutin sunnuntaina siitä :)

Kuudelta soi aamulla taas kello, huoh

maanantai 23. heinäkuuta 2007

Syvä hiljaisuus...

...vallitsi ruoka pöydässä kun syötiin. Miro siinä sitten avasi keskustelun, koska te menette naimisiin? Meinasin oikeesti makarooniin tukehtua :) Totesin Mirolle että ei naimisiin tarvitse mennä vaikka onkin yhdessä ja hetki käytiin mielenkiintoista pöytäkeskustelua. Mistähän moinen kysymys tupsahti viisi vuotiaan päähän.

Joo, kotiin tulin yhden jälkeen. Lapsilla oli hauska päivä ollut, olivat koko päivän olleet keskustassa kiertelemässä.
Kahviteltiin ja olin vaan lasten kanssa. Nukahdin sohvalle kymmeneksi minuutiksi ja sitten Riku herätti minut, hei meille tulee nyt vieraita. Olin että mikä maa mikä valuutta, aivan pökerryksissä. Katjan ja Jarin porukka tuli meille evakkoon kun niillä on se remppa menossa ja vauhti oli taas kohdillaan lapsilla, herran jumala :)

Viiden jälkeen huomattiin että vakuutuksesta oli tullut pyörä rahat ja suunnattiin kauppoihin sitä etsimään.
Matkalla Tammistoon siinä minun työpaikan viereen rakennetaan uutta Etran isoa taloa. Kerroin että Jussi on samassa firmassa töissä, mutta ei tuossa. Mistä lie Lotta saanut kumman ajatuksen päähän kun kysyi: Niin, onko tuo se lauluooppera missä se on töissä? heh!!

Lopulta pyörä löydettiin Jumbosta, maksoi 170e. Aleksi oli aivan innoissaan taluttaessaan sitä kaupasta ulos. Koti matkalla käytiin vaarille näyttämässä sitä. Kahdeksalta oltiin vasta kotona.

Muksut on sängyissään, pojilla se tavallinen riehkaaminen menossa, GRRR..... Täytyy varmaan siirtyä siihen että vuoro iltoina, aina toinen menee aikaisemmin sänkyyn kun toinen. Näin tämä kuukausien tappelu ei voi jatkua.

Tässä teetä ja iltapalaa syön. Meinasin yhdeksän aikaan laittaa pyykkikoneen päälle mutta ajattelin , pah ei jaksa. Saa rauhassa sitten katsoa Las Vegasia. Pistin merkille että kun töistä tulin, kaikki tavarat, roskat, tiskit samoilla paikoilla jopa lisääntynyt. Laittelin paikkoja kuntoon hieman ja Rikulle tokaisin että laittelen tässä näitä niin teillä on mukavampi olla huomenna taas kotona :) Katsotaan koska hän on jotain tehnyt täällä sinä aikana kun minä olen vielä töissä :)

Kello on jo 21.40, kylläpä päivä vierähti vauhdilla.

Tänä aamuna ajattelin...

Että kun olen huomannut kuinka paljon on hommaa tälläisen viisi henkisen perheen pyörittämisessä niin entäs jos olisi lapsia neljä, viisi tai sitäkin enemmän. Tiedän yhden perheen kenellä on 9 lasta, haloo kuinka se äiti ehtii :) No, varmasti heillä on tiukempi kuri, lapset ja MIES tekee oman osansa mutta kuitenkin. Mieti sitä pyykki määrääkin. Minäkin päivittäin pesen yhden jollei kaksi koneellista pyykkiä iltaisin, entäs se kenellä on enemmän lapsia. Niillä pitää vähintäänkin olla joku ammatikone mihin mahtuu järjetön määrä pyykkiä.
Moni minulta kysyy että no koskas teille neljäs lapsi tulee. Hei, jos teen kolme lasta peräjälkeen, tarkoittaako se sitä että teen niitä vastaisuudessakin samaan tahtiin, NO EI :) Nyt ne on tehty ja koko ajan helpottaa, toisaalta. Tulee uusia ongelmia mutta eipä tarvitse yöllä herätä kahden tunnin välein syöttämään, sitä vaippa rumbaa ja vatsan väänteitä. Olen kasvanut niin itsekkääksi että en halua sitä enään. Haluan elää joskus ja tästä se pikku hiljaa alkaa, ettäs tiedät :) Turha kinuta meiltä lapsia enään, E I TIPU :) Asia loppuun käsitelty!!!!

Tälläistä minä mietiskelin aamulla töissä kuuden jälkeen, ei taida hyvin mennä :)
Nyt täällä toimistolla istun aamu kaffilla ja kohta taas liikkeelle. Pomo ei ole vieläkään tullut töihin. Meidän piti yhdessä lähteä tuuraamaan yhtä ihmistä, ei ole uutta että sitä saa odotella :)

Nyt oma olo tuntuu jotenkin hyvältä, energiseltä ja reippaalta. Saa nähdä mitä tapahtuu kun kotiin menee, odottaako siellä kaaos vai kiukkuiset lapset ja mies. Sen näkee sitten... Illalla taas palailen...

sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

Hammas ongelmia mm.

Lotta heräili 7.30 aikaan ja herätti minut. Nousin vasta hakoisesti, menin olkkarin tuolille taistelemaan unta vastaan. Pojatkin heräs hetken päästä.

Aamu päivällä siinä pesin pyykkiä, laitoin paikkoja kuntoon. Miten me/nuo saa kodin siihen kuntoon yhdessä illassa.
Katja tuli lasten kanssa puoli yhden aikaan synttäri kahville ja hieman yli kaksi lähti. Hulinaa riitti taas :)

Minä lähdin lasten kanssa kanniston puistoihin. Formulat alkoi kolmelta niin lähdettiin alta pois. Kun oltiin päiväkodin puistossa sattui ikävä juttu. Lotalla oli mukana sellainen vesipullo missä nostetaan korkki ja imetään juoma. No, Lotta hampailla nosti sen ja AUTS, huuto kova pääsi ja hammas lähti. Onneksi oli maitohammas, mutta jos se kylmilteen lähtee ilman että on heilunut yhtään niin aivan varmasti teki kipeää. Verta tuli siis todella paljon, sitä oikein pulppusi kolosta ja tyttö huutaa kun järkyttyi. Onneksi tajusin ottaa kotoota paperia. Kun siitä selvittiin niin kivaa meillä oli. Tein Lotalle seppeleen kukista, keinuttiin ja kiipeiltiin yhdessä. Lapset nautti ihan selvästi.
Aleksi pyydysteli heinäsirkkoja ja niillä minua peloitteli, lapsilla oli hauskaa kun äiti juoksi pakoon :)
Vaille kuusi tultiin vasta kotiin ja sitten aloin leikkaamaan poikien hiuksia. Ensin Rikulta sitten Aleksilta ja lopuksi Mirolta. Tein puuroa iltapalaksi, itselle myös maistui tosi hyvin. Aleksihan ei siihen mömmöön koske, kerran hoidossa oksenti lautaselle kun se pakotettiin syömään.

Riku just lähti kauppaan, kirosi kun ei ole jääkaapissa mitään :)

Huomenna taas töihin, vitsi kaksi viikkoa loman alkuun vielä. Sitten lähdetäänkin heti Antaverkkaan ja isäkin tulee sinne. Rikun kanssa laittaavat paikkoja kuntoon.

Isäntä on taas ollut kiukkusella päällä, mikä lie vaivaa taas.

Nyt jos menisi suihkuun...