lauantai 8. syyskuuta 2007

Valvottu yö takana

Tosiaan en paljon yöllä nukkunut. Yskän takia. Heti samalla silmän räpäyksellä kun meni maate niin lima nousi keuhkoista ja yskin sitä. Yritin puoli istuvaa asentoa mutta ei sekään ollut hyvä. Valvoin n.01.00-03.00. Menin sohvalle, keittelin teetä itselleni, istuskelin parvekkeella ja yskin. Sohvalle laitoin itselleni istuma asentoon olot ja siinä pystyin nukkumaan hetken taas. n.04.30 heräsin taas ja vasta kuuden aikaan sain unen, sohvalla. Jo taas 7.30 aikaan heräsin, tuntui kun olisin hukkunut limaan, henki ei kulkenut. Sinnikkäästi menin omaan sänkyyn otettuani yskänlääkettä ja buranaa, päätäkin särki. Ja vajaan tunnin päästä pojat heräili. Riku kysyi että noustaanko jo, väsyttääkö vielä. Murahtelin että kyllä väsyttää ja niin pirusti. Se yskänlääke vaikutti sen verran että ei yskittänyt niin paljoa enään ja uni olisi maistunut. Riku keitti kahvit ja kahvin tuoksuun jaksoin nousta :)

Nyt kello on himpun yli yhdeksän. Pojat leikkii ja Lotta nukkuu vielä. Minulla alkoi nyt tärinä ja huimaus, kuhan tämä menee ohi niin josko taas tulisi duracell -vaihe :)
Mieli tekisi leipoa huomista varten, ei oikein luonto anna periksi että ostaisin kaiken valmiina :) Halusin tehdä sitä sellaista missä on digestive kekseistä ja rasvasta tehty pohja ja siihen se joku täyte, hitto kun en vaan osaa, ei ole ohjetta.

Nyt lisää kahvia ja jos laittaisi vaihteeksi pyykkiä pyörimään, on paljon vielä korissa :)
Riksu lähtee tässä jossain vaiheessa kalaan ja ajattelin uhmata itseäni ja äidillisiä taitojani ja mennä yksin lasten kanssa sirkusmarkkinoille :) Saas nähdä montako jää matkan varrelle ;)

Lisää kahvia jotta jaksaa...

perjantai 7. syyskuuta 2007

PALJON töitä tänään mutta nyt alkaa viikonloppu

Jooh, otin pomon neuvosta vaarin ja menin vasta n 7.30 töihin. Virhe, pomo ei ehtinytkään auttaa minua ja ihan kauheasti tuurattavia taloja, huoh.

Ajoissa ehdin kuitenkin hakemaan Lottaa ja Miroa. Aleksi soitti kun pääsi koulusta ja pyysi lupaa jäädä kaverinsa kanssa leikkimään koulun pihalle, annoin luvan ja hienosti se muisti lähteä kuten sovittiin ja soitti kun lähti.

Kotona laitoin pyykkikoneen päälle ja tiskikoneen, syötin lapsia ja join kahvit ja olla möllötin vaan, voimia ei ollut.
Pakkasin kahden aikaan lapset autoon ja lähdettiin minun työterveyslääkärille korsoon. Lääkäri totesi taudin olevan virus ja pitäisi kuulemma olla 5pv vuoteessa ja laittaa lapset kaappiin. Nauroin lääkärille :) Lääkäri kyllä ymmärsi nauruni aiheen kun katseli lapsia siinä vieressä. Sanoin että meillä on tulossa myöskin sunnuntaina 5v synttärit joten levosta ei ole tietoakaan. Hän totesi että no tauti ei sitten lähde, niinpä, totesin sille. Sain sellaista TOSI vahvaa yskänlääkettä mitä otetaan aluksi 3krt päivässä ja kyljessä komeilee iso kolmio. Apteekkari sanoi että tämä sitten väsyttää aika lailla. Sekin vielä, tähän päälle :) Niin ja sydämen tykytystä, vapinaa... ihanaa. Yritä sitten niiden haittavaikutusten+flunssan kanssa siivoilla, leipoa, käydä kaupoilla yms. :) Saisinkohan Rikun käymään kaupassa... jaa-a... vähän jännittää...
Sain ensi viikolle ma-ke sairaslomaa.

Nyt pitää alkaa tekemään lasagnea ja ne märät pyykit odottaa koneessa. Pare ottaa vaan flunssalääkettä niin pysyy tolpillaan. Tosin lääkäri sanoi minulle että, aivan oikein olet tehnyt kun et ole niitä ottanut, tautia ne ei vie pois ja sitä rehkii vaan kun olo paranee hetkeksi. Mutta seuraavana päivänä se kostautuu.

KUNPA LAPSET SÄÄSTYISI TÄLTÄ TAUDILTA!!!!! KOP KOP KOP

Illalla 22.10


Oo, mitä lääkettä. Siis tuo yskänlääke. Aluksi huimasi ja torkahtelin :) Kuudelta minusta tuli duracell pupu :) Yskään se auttoi heti, ei kokonaan mutta jonkun verran. Siinä on sitä taika ainetta, efedriiniä. Hykkyrät sentään, pesin 3 konetta pyykkiä, tiskiä 2 koneellista, putsailin keittiötä ja hellankin jynssäsin :) Pojat kun oli saunassa, Lotta sai mennä suihkuun lelujen kanssa. Minä siivosin kenkä kaapit ja lasten ulkovaatteita katselin läpi samalla. Imuroin jonkin verran. Lotta tykkäsi kun sai olla suihkussa 40min :) Ja minä puuhastelin. Järjestelin paikkoja enemmän ja vähemmän.
19 aikaan lähdin Miron kanssa prismaan, ostin kakkutarvikkeet ja ruokaa tietenkin. Tunti meillä meni kun kierreltiin muutenkin. Kotona purin kassit ja siinä hetken lasten kanssa olin. Taas innostuin keittiötä siivoamaan, otin töistä taas kunnon ainetta niin rasvat lähtee!
Syötin lapsukaiset. Aleksi oli enemmän kun innoissaan, Riku lupasi jo aamulla lähteä illalla tähtiä katsomaan. Sillä on sellainen pallo niin kuin maapallo mutta siinä pallossa näkyy ne tähtikuviot ja sen hän ottaa mukaan. Pakkasi myös pienen retki penkin, vihon, viivottimen ja kynän. Jos vaikka pitää muistiin panoja tehdä. Netistä vielä ennen lähtöä katsoivat niitä erikois hienoja tähti kuvioita, galakseja yms. Se on kyllä niin innostunut tuosta tähti tieteestä. Iso haave sillä olisi päästä kunnon observatorioon katsomaan avaruuteen. Me ollaankin keskusteltu Rikun kanssa aleksin joulu lahjasta. Ostetaan sille luultavasti sellainen kunnon kaukoputki, sellainen millä jo näkyy kaikki planeetat ja niiden kuut ja varmaankin joitain galakseja. Se maksaa kivasti kyllä mutta onhan sillä itsekkin hienoa katsoa.

Nyt ihan hetki sitten ne lähti, Lotta halusi mukaan. Väsy sillä oli kova mutta pakko oli päästä. Nuhaa Lotta valitti :( Ettei nyt vaan tule tämä tauti sille. Mirokin tuossa vielä valvoo, itse pitää suihkuun mennä vielä. Jos vaikka ottaisin Miron sitten viekkuun.

Huomenna Riku lähtee kalaan aamupäivällä. Minä puuhastelen varmaankin jos olo antaa myöten.

torstai 6. syyskuuta 2007

Hieno kokemus, tosin olo olisi saanut olla parempi

Loisteliaasti oltiin 20min myöhässä mutta satamaan päästiin. Siellä oli kippari vastassa ja tuntui todella leppoiselta mieheltä. Ennen lähtöä syötiin veneessä sämpylää ja kuumaa kaakaota. Kippari kehui että ei ole saanut vuosi kausiin näin hyvää kaakaota. Taina (pomoni) sanoi että no Tiinalla on vankka 7v kokemus kaakaon teosta :) Totesin että kyseinen herkku kuuluu lasteni lempijuomiin.
10 aikaan lähdettiin liikkeelle, minä palelin, voi piru että palelin. Yskä oli kova ja keuhkoihin aina sattui. Purjeet nostettiin ja mentiin. Ihan hieman vaan tuulahteli, kuulemma 12m/s ja paattikin meni sen oloisesti. Ihan hirveitä aaltoja ja vene oli ihan kallellaan, niin kuin telkkarista näkee niitä kilpa veneitä. Mutta hienoa se oli, upea kokemus. Kippari kertoili omaa purjehdus historiaa ja aikamoisia lenkkejä tehnyt, hyvissä käsissä oltiin. Mm. karibialle mennyt, arfikkaan yms.
Kaksi tuntia kesti että päästiin sellaiselle saarelle kun Kaunis-saari. Se oli pidemmällä merellä ja siellä se tuulikin oli ihan eri luokkaa. Ei maissa voinut olla oikein, joten lounastettiin veneessä. Yhden jälkeen lähdettiin takaisin, mutta vastatuuli kun oli niin purjeita ei voinut käyttää joten onneksi siinä oli moottori myös. Oloni sen kun vaan paheni, olin hiljainen koko 2.5h mitä tultiin takaisin. Yskitti ja väsytti ja olo oli todella tukala. Pomo siinä vastapäätä minua seurasi ja sanoi että huomenna Tiina tehdään niin että tulet kahdeksaksi töihin, hän lähtee kaveriksi tuuramaan kaksi taloa joten pääset kotiin jo ennen kymmentä ja sitten käyt lääkärissä.

Neljän korvilla olin koti parkkiksella ja Riku haki minut ja haettiin lapset vankilalta.
Illalla piti käydä ruokakaupassa vielä, noiden hirviöiden kanssa :) Riku jäi kotiin. ne oli taas yksiä pellejä siellä. Huomasivat että en ole voimissani joten pistivät haisemaan. Ostettiin Rikulle synttäri lahjat, jokaiselle oma annettava. Tänään on muuten Rikun 33v synttäri päivä!!!!!!

Kotona vielä iltapalat tein, pesin hampaat lapsilta yms sitä tavallista iltapuuhaa.
Riku sanoi että minulla on varmaan keuhkoputken tulehdus, ja niin varmaan onkin (enkö sitten saisi apua tähän kodin pyörittämiseen!!). Pitänee huomenna käydä lääkärissä. Nyt särkee päätä ja sattuu keuhkoihin, nenä tukossa. Mietin itsekseni siellä veneellä että ei tule mitään synttärien järjestämisestä jos ei tämä lähde. Oikeesti, ei pysty, ei jaksa. Mutta pakkohan se olisi Miron takia.

Nyt kuumaa teetä ja sänkyyn.
Oli kyllä mukava päivä taudista huolimatta :)

Purjehdus päivä ;)

Nopeat kuulumiset töistä. Ihan kohta lähdetään, mukavaa :)

Mutta olo ei ole mukava. Tiesin että eilinen rehkiminen ei olisi hyväksi. Keuhkot kun tulessa, räkää täynnä. Päässä humisee mutta ei vaan kuume nouse. Noh, katsotaan nyt :)

En anna olon vaikuttaa, purjehditaan ja pidetään hauskaa vaikka pää kainalossa :) Illalla ehtii maata sängyssä.

heippa hei!!

keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Kiitos pillerit :)

Hain Lotan ja Miron, olin aivan poikki. Keuhkot kipeänä, räkää joka paikassa. Todella tukala olo. Aleksikin tuli yhdeltä ja sitten oli taas läksyt yms syömistä siinä. Olin aivan että ei perhana, olo vaan pahenee kun tuli kotiin. Kylmä kuuma, hiki virtasi, en jaksanut kävellä edes. Nenän kautta ei henki kulkenut mutta keuhkojakin ahdisti kun hengitti suun kautta (hitto kun en ole hakenut niitä piippuja). Ihan kun kuolemaa olisin tehnyt. Kello oli n kaksi kun lapset ystävällisesti haki minun autosta lääkkeitä. Nappasin kaksi ja hetken makoilin vielä. Puoli kolmen aikaan jaksoin jo kävellä joten hihat heilumaan. Anoppi oli tulossa viiden aikaan synttäri kahville ja kämppä kun pommi olisi räjähtänyt. Oikeesti, en edes valehtele. Kun ei katsos kukaan tee mitään jos en minä tee. Jos olen sairas niin varmasti asiat odottaa että minä parantuisin. Pesinpyykkiä, laitoin keittiön kuntoon, raivasin lattiat näkyviin ja pääsin imuroimaan, pesin lisää pyykkiä. Niistä flunssa lääkkeistä sain voimia, tulin pirteäksi. Mikään vaiva ei poistunut kyllä mutta jaksoin. Hyvä hyvä! Sain siivottua :)
Tein ruokaa ja syötiin, Riku haki Marjan suoraan töistä ja ne tuli jo puoli viiden aikaan.

Marjan lähdettyä hommailin vielä keittiössä ja pesin taas pyykkiä :) Pesetin lapsukaiset ja ruokin ne iltapalalla ja lämpimällä kaakaolla.

Sain ne 20.30 sänkyihin.
Nyt iski paha olo, siis oksettava olo. Mahakin turposi palloksi. Mikä kumma siihenkin nyt iski. Jotenkin tuntuu kun olo olisi seisahtanut, tuijottelen vaan ja olen ihan tööt :) Lääkkeet vielä vaikuttaa, huomaan sen. En ole sellainen väsy voimaton, on vaan ihan pihalla. Olikohan se kuitenkaan viisas temppu ottaa niitä lääkkeitä ja sitten uurastaa niin että hiki lensi. Huomennahan sen huomaa.

Huomenna oli meillä se purjehdus päivä :) Aivan ihanaa, odotan sitä kovasti. Katso vaan, huomenna olen kuumeessa tai oksentelen ja en pääse lähtemään. Noh, ei pidä maalailla piruja seinille.
Voihan kello on melkein yhdeksän, piti käydä suihkussa ennen kun Grayn anatomia alkaa, en kyllä ehdi. pitää sen jälkeen.

Huomenna palailen kertomaan päivästä ja laitan muutaman kuvankin :)

HYVÄÄ 5V SYNTTÄRIÄ MIRO MURU!!!!!

Eilen illalla sängyssä mietiskelin taas kaiken laista kun nukkumattia odottelin.
Joo yksi juttu jäi sanomatta eilen. Minulle meinasi käydä aika paha tapaturma kotona. Aleksi siinä kyöhnäsi ja hinkusi syliin. Olin ensin että ei, ei äiti jaksa nyt nostaa. Sanoin kuitenkin että no joo, odota hieman. Olin seisovilleni, aleksi seisoi edessäni ja PAM se pomppasi ja sen pää osui suoraan minun leukaan, sattui niin pirusti ja aleksia tietenkin myös. Hieman jäi kieli väliin ja verta tuli. Sanoinkin että onni onnettomuudessa, jos olisi kieli jäänyt kunnolla väliin se olisi haljennut ihan varmasti. Nyt siinä on paukama reunassa ja on sekin kyllä kipeä.

Päätin aamulla että tämä päivä on oltava parempi kun pari edellistä. Nappailen vaikka lääkkeitä niin olo olisi parempi. Tosin olen yrittänyt välttää niitä, kun jos nappailen lääkkeitä niin olo paranee mutta tauti itsessään ei lähde ja sitä tulee rehkittyä ja tämä voi pahentua mutta nyt se on voi voi. Eihän kukaan jaksa tälläsitä kamalaa väsynyttä huutavaa äiskää. Nyt tuntuu räkää olevan keuhkoissa asti, ja nyt aamusta hieman on keuhkoihin sattunut. Saa nähdä mitä se kehittää.

Rikullakin on huomenna synttärit, pitää tänään lasten kanssa kehitellä jotain ylläriä :) Tässä toimistolla istuskelen ja pomoa odottelen, taitaa kyllä olla parempi lähteä yksinään edeltä että saa tehtyäkin tänään jotain :) Kuitenkin työaikaa on jäljellä enään n. 3.5h :) Tein juuri tuollaista suurustettua kanakeittoa, kuppiin laitettavaa keittoa. On muuten hyvää, suosittelen.

tiistai 4. syyskuuta 2007

Tauti jatkuu ja ärri purri Lotta, minun voimat vähissä

Reippaana olin jo hieman yli kuusi autolla lähdössä töihin. Ilta meni siinä oloa ähistellessä :( Inhottavaa tälläinen flunssa.

Työpäivä meni nopeasti ja pomon kanssa tehtiin töitä koko päivä kahdestaan. Hän välillä voivotteli kun kuunteli minua, aivastelua, niistämistä, yskimistä ja ähinää. 11.30 komensi minut jo kotiin.

Jo se Lotta aloitti jo eskarin pihalla sen huutamisen jos asiat ei mene niin kuin HÄN haluaa, herranjumala. Eskariope kehui Miroa. He olivat tänään harjoitelleet kirjaimia ja aakkosia ja viisi vuotiaiden ei olisi tarvinnut osallistua mutta Miro halusi ja aivan samanlailla suoriutui eskari tehtävistä kuten eskarilaiset :) Puhuttiin vaan että hieno juttuhan se on, ja sovittiin että Miro saa osallistua kaikkiin eskari juttuihin jos vaan itsellä halua riittää.

Ai niin, päivällä n 10 aikaan aleksi soitti mulle töihin. Olin että mitä on sattunut. Hän vaan halusi kertoa kun hänellä ei ole yhtään kaveria ollut ja ei kehtaa mennä toisten leikkeihin. Yritin kannustaa että sekaan vaan mutta ei. Höpöteltiin (vaikka se on kyllä kiellettyä kesken koulupäivän) koko välitunti. Voi toista!

Riku haki aleksin koulusta kun satoi kaatamalla. Poika söi taas valtavan määrän ruokaa ja pienen kiukun saattelemana teki läksyt, ei olisi kiinnostusta riittänyt.
Lotta huusi sitten kaikkien puolesta, jos ei asiat mene kuten hän haluaa niin oksat pois ja huuto alkaa. Olen sen nyt päivällä 3 kertaa komentanut omaan huoneeseen huutamaan, kerran piti raahata kun ei olisi halunnut sitäkään. Huutaa siellä sen 5-10min ja tulee takaisin kun mitään ei olisi tapahtunut.

Kohta kello on puoli neljä ja pitäis ruokaa tehdä. Räkää on joka kolo täynnä, blaah :( En kyllä mene tänäänkään lenkille, jos ei ihme parantumista tapahdu. Nyt on jo kolmas päivä menossa, kai tämä kohta loppuu. Katsotaan vaan, illalla on kuitenkin taas kauhea olo.

ILLALLA:

Liekkö tämän taudin syytä tai tulevien kuukaustisten tai molempien yhdessä, mutta pinna katkeaa aivan justiinsa. Onneksi päivät ei ole yhtään pidempiä mitä ne nyt on :)
Lapset on AIVAN kamalia. Mitä tahansa sanon... kun seinille puhuisi. Pitää huutaa ja mesoa niin kauan kunnes joku lapsista alkaa itkemään. Kun ei normaali puhe mene perille, ei saakeli millään!!!!! Kaupassa kävin lasten kanssa (riku oli rakennuksilla), ne juoksi kun päättömät kanat ja minä huudan kun mikäkin!!
Paasasin niille että on se kumma kun toiset lapset osaa leikkiä mutta te ette. AINA alkaa huutaminen, riehuminen, juokseminen ja lopulta toisten syrjintä/mielen pahoittaminen. Huusin autossa naama punaisena ja itsekkin tajusin että nyt minun pitää rauhoittua ja hiljennyin.

Minä kumma minua vaivaa kun pinna katkeaa tällä tavalla!!!!!!
Ihanaa että saan olla lasten kanssa kotona puolesta päivästä lähtien, enkä mistään hinnasta vaihtaisi sitä pois mutta joku nyt klikkaa. Oma veikkaukseni on että tämä tauti vie voimat, niin kun se viekin, koti on räjähtämis pisteessä kun en jaksa kun tiskikonetta täyttää. Ja sekin varmasti vaikuttaa kun nyt en ole lenkille päässyt hermoja lepuuttamaan, ja enkä kyllä menekkään ennen kun tämä pöpö on lähtenyt. Mutta on se kyllä sellainenkin juttu että lapsilla on joku vaihe menossa. Ei ne ennen ole tuollaisia kauhu kakaroita olleet. Kyllä tämä tästä Tiina, kyllä tämä tästä... joskus :)

Uuh, nenu aivan tukossa. Nälkäkin olisi. Riku kilisyttää tuossa koneella...pokeria pelaa taas, grr. Kirosinkin Rikulle nyt illalla kun hän tokaisi että, jaa sun olo ei ole parantunut vieläkään niin sanoin sille että alkaisi edes sattumaan jonnekkin, tulisi tulehdus niin lähtisi tämä hemmetin tauti mutta ei.

Nämä muutamat päivät on ollut pelkkää valitusta vaan mutta hällä väliä, saanpahan edes jonnekkin kiukuta ja purnata :) Varmasti minunkin elämäni alkaa hymyilemään kun pääsen tästä kamalasta taudista eroon. Jaksaa sitten ihan eri lailla lasten, Rikun ja kodin kanssa. Jaksan rakentavasti ja huutamatta pitää lapsille kuria. Jaksan touhuta niiden kanssa, nyt ei pysty. Aamulla heti sitä odottaa jo iltaa että saisi laittaa lapset nukkumaan.

Lapset nukkuu jo onneksi. Ajattelin keittää teetä ja iltapalaa väsätä, pistää yökkärin ja villasukat jalkaan ja ottaa peiton ja mennä katsomaan telkkaa. Koti on yksi kaatopaikka, ja viikonloppuna pitäisi minun synttärit järjestää. On aika helvetin iso urakka, paree lähteä tämä tauti äkkiä.

Hyvää yötä teille!!!

maanantai 3. syyskuuta 2007

Ensimmäinen 6h työpäivä takana +Ihana yllätys+Helvetin ihania lapsia, grrr!

Täytyy kyllä sanoa että tuntui oikein kivalta lähteä 12.00 töistä kun toiset jäi ahertamaan neljäksi tunniksi :) Itseäni siinä kutsuin jengi petturiksi mutta pomo rauhoitteli ja sanoi että kuules, töitä ehtii tekemään. Tuo on paljon hienompi ele olla kotona lasten kanssa kun painaa töissä :) No, sitä mieltä itsekkin olen kyllä. Ihanaa kun pomokin on tukenut ja kannustanut tässä asiassa.

Iloisia uutisia kuulin töissä. Meidän yksikönpäällikkö kustantaa työ aikana meidät, siis lähin esimies, minä ja toinen ohjaaja. Niin torstaiksi se on varannut meille purjehduspäivän :) Ilmeisesti on isompikin paatti kun siellä on keittiö ja ns. olohuone/makuuhuone alhaalla. Kapteeni sanoi että aivan meidän ehdoilla mennään ja tietenkin sään. aamupala syödään veneellä, lounas tehdään jollain saarella ja kapteeni tekee meille tulet :) Iltapäivä kahvit ja kakut syödään veneellä taas :) Koko reissu kestää ainakin 6h. Meille on vene varattu 9.-19.00 :) Seilattaisiin pitkin poikin rannikkoa!!!! Aika upeeta. Ilmeisesti tuo on meille kiitos hyvästä kesän tuloksesta :) Nyt vaan pitää sumplia mihin lapset laitan iltapäiväksi, vai ottaako Riku iltapäivän vapaaksi vai miten. Mutta aivan ihanaa olisi jos pääsisin lähtemään.

Ai vitsi onpas kello paljon. Nyt ei ehdi kirjoittaa, pitää ruoka laittaa pöytään.

KÄÄK tätä flunssaa ja lapsilta ei heru yhtään sääli pisteitä....

ILLALLA:

Tosiaan, lapsilta ei heru yhtään sääliä äitiin päin nyt vaikka olo on kun jyrän alle jäänyt. Aivan tajuton flunssa. Ne on NIIN hirveitä ollu koko päivän kun hain ne kotiin ja aleksi tuli koulusta. Tietenkin pinna on minullakin nyt tiukalla tämän olon takia ja ne heittää vettä myllyyn vaan. Lotta saa niitä huuto/itku kohtauksia mitä IHMEELLISIMMISTÄ asioista, ei normaali ihminen sellaista tee. Komennankin sen aina omaan huoneeseen huutamaan. Sanon että huutaa saat vaikka koko päivän mutta älä pilaa meidän muiden päivää tuolla turhalla huutamisella kun se ei vaikuta suuntaan tai toiseen. Se menee omaan huoneeseen, laittaa oven kiinni ja huutaa ehkä 5-10min ja köpöttelee pois kun on helpottanut olo. Sitten keskustellaan miksi TAAS näin huusi yms. Outo, niin outo :) Jos omasta lapsestaan saa näin sanoa :) Aleksillakin oli pinna kireellä kun koulusta tuli. Ruoka oli valmiina kotona ja pöydässä oli kun mikäkin apina, kielloista huolimatta ei käytös parantunut. Käskin pois pöydästä ja se alkoi karjumaan minulle. Komensin läksyjen pariin ja sitten oli kaikki huonosti. Tuoli oli huono, ei mukamas osannut tehtäviä, Miro ärsytti ja se ärsytti kun me muut keskusteltiin olkkarissa. Yritti tehdä kaikkea muuta kun läksyjä ja ärsyyntyi siitä kun en antanut periksi :)

Kolmen aikaan rojahdin sohvalle, olin ihan puutunut tästä uhmaamisesta/huutamisesta/kiukkuamisesta ja flunssa painoi päälle aika rajusti. Yritin että katsokaan nyt telkkaa hetki ihan nätisti, äiti on todella kipeä. "ei me haluta, me leikitään kaikkea kivaa" ja riehumiseksi sekin meni. Itkua väänsin jo kun voimat oli aivan loppu mutta ei, sääliä en saanut. Yritin sulkea itseni ulkopuoliseksi tästä kaikesta ja keskityin ihan vaan lepäämiseen. Ajattelin että tapahtuu mitä tapahtuu, NYT MINÄ MAKAAN enkä puutu mihinkään!!!! Noooh, tosi asiassa oli siinä ehkä n 10min kun huomasin kelloa katsoa ja oli jo kiire tehdä ruokaa. Nappasin lääkkeitä naamariin.

Riku saapui 16.20 ja meillä alkoi mielenkiintoinen sessio pöydässä, nimittäin perunoiden kuoriminen. Lotan ja Miron meinaan pitää kyseinen taito oppia kun siellä koulun ruokalassa syövät. Sitten kun perunat oli atomin kokoisia paloja niin oli kuoretkin jo lähtenyt, heh :) Oli hieman helpottui lääkkeen ansiosta.
Riku ja aleksi lähti harkkoihin vaille kuusi ja minä suuntasin tyhmänä kauppaan muiden kanssa. Ihan kun en olisi iltapäivästä saanut tarpeekseni, masokisti luonne :) Se siitä kauppa reissusta!!!

Vuorostaan Riku sai illalla tuntea nahoissaan minkälaisia enkeleitä meillä on tänään ollut :)

Onneksi Marja lupautui ottamaan torstaina lapset yhdestä eteenpäin, kun Riku pääsee neljältä. Niin minä pääsen sinne purjehdus reissulle :) Se on varmaankin todella ihana kokemus, vitsit :)

Nyt kello on 21 ja lapset nukkuu, sentäs sain ne kiltisti nukkumaan. Veikkaan että olivat vaan väsyneitä, Aleksikin eilen valvoi melkein kymmeneen kun ei tullut uni. Ja Lotalla ja Mirolla oli niin kiva ja uusi päivä että stressi purkaantui. Hyvä että kotona sentään eikä eskarissa :) Huomennahan se nähdään mitä päivä tuo tullessaan.
Nyt tämä mamma menee imeskelemään kurkku pastilleja sänkyyn ja vetää peiton korville!

Aamulla pitäis jaksaa kuuteen mennä töihin.

Töissä taas... Ihan uunona :)

Yö meni huonosti minulla, yskitti niin pirusti. Oli kylmä kuuma kylmä kuuma... Pitääkin varmaan tänään käväistä työpaikka lääkärillä jotta saisi astmalääkkeet, lähinnä avaavat.

Aamulla kello soi kuudelta mutta puoli seitsemän vasta sain itseni ylös. Silloin olikin ihan ok olo ja ajattelin että pahin on takana.
Olin huseeraamassa ensin Ansatiellä ja siitä tuli nyt toimistolle, kello on nyt puoli yhdeksän. Jo se työpäivä loppuukin 3.5h päästä :) Nyt alkaa olo huonontua taas, nenä tukossa, silmät vuotaa ja hiki valuu. Olo on muutenkin aika tööt mutta eiköhän tämä tästä.
Luen tässä sähköposteja ja netistä ilmoituksia mitä on tapahtunut loman aikana.
Pomo tulee 9 aikaan ja sitten mennään loppu päiväksi Vuosaareen.

Illalla lisää..

sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Minä kipeä ja väsy

Tosiaan eilen oltiin mäkkärissä ja todella hienosti osasivat lapset olla siellä, joten ostin vielä jälkkärit meille kolmelle.

Pikaisesti käytiin rakennuksilla ja napattiin riku mukaan ja mentiin kotiin.
Puoli neljän aikaan mentiin serkuille Jennin ja Jessen synttäreille. Tupa oli täynnä ja vauhtia riitti :) Siellä alkoi nenä vuotamaan ja sanoinkin rikulle ettei vaan se sinun tauti ole tarttunut.

Viiden aikaan n mentiin mummulaan ja lapset jäivät sinne. Yllätyin kuinka hyvin Mirokin jäi vaikka oli juuri ollut isällä yötä.
Siitä mentiin kauppaan ja oastettiin patonkia ja levitteitä ja hieman sipsejä, Rikun pari kaveria tulisi illalla. Kaupassa iski flunssa kun salama kirkkaalta taivaalta. Olo meni surkeaksi.

Vieraat tulikin vaille seitsemän jo ja ihan kotona oltiin koko ilta. Loppuen lopuksi meillä oli 7 vierasta.
Suht ajoissa päästiin nukkumaankin.
Yöllä heräsin valtavaan kurkku kipuun ja otinkin lääkettä.

Herättiin vasta 11 aikaan :) Olo oli surkea minulla.

Kun haettiin lapsia saatiin ruokaa siellä. Tultiin kotiin niin rojahdin sänkyyn, ei jaksanut mitään tehdä. Laitoin Katjalle viestiä että en lähde lenkille. Makasin aivan koko päivän, torkuin ja katselin telkkaa. Lapset alkoi käydä riehakkaaksi joten Riku lähti nyt niiden kanssa pelaamaan jalkapalloa hiekkakentälle, minä tilaan meille kohta pizzaa. Nyt en jaksa tehdä ruokaa.

Harmittaa tämä flunssa, juuri kun töihin pitäis mennä. Ei sitä kehtaa olla heti sairaslomallakaan. Ja lenkit jää nyt väliin :(
Onneksi sitä pääsee jo 12 viimeistään töistä niin voi makoilla loppu päivän, kuhan vaan hoitaa ne pakolliset..

Nyt on ihan pakko mennä takaisin sänkyyn, sormia särkee ja alkaa vilun väreitä tulemaan.

Ihanan hiljaista täällä kotona :)