lauantai 18. elokuuta 2007

Mukava päivä :) Touhukas päivä :)

Heräiltiin siinä kahdeksan korvilla, Riku keitti aamukahvit :) Tiesi etten muuten nouse :)
10 aikaan lähdettiin valkosipuli markkinoille ja pari tuntia siellä kierreltiin. Syötiinkin siellä ja minä sain niitä ihania joensuun leipomon vesirinkeleitä, nam.

Sieltä suoraan mentiin serkuille, Ellalle ja Leeville. Vietiin Ellan synttäri lahja ja leeville pikkuinen nimppari lahja.
Kahden korvilla oltiin kotona taas. Minä siivoilin kotona, taas. On se perhana miten tämä kämppä menee hetkessä epäsiistiksi ja likaiseksi. Pesin pyykkiä, moppailin lattioita yms järjestelemistä.
Innostuin Lotan kaappeja tonkimaan ja löysin ison kasan pieneksi jääneitä vaatteita, joitakin Lotta ei ole koskaan käyttänytkään. Huomenna menen niitä Ohkolaan tarjoamaan :) Ison kassillisen vaatteita vietiin Lotan kanssa UFF:n laatikkoon ja Lotan kanssa käytiin keskustelua siitä mihin ne vaatteet menee yms. Miten toisilla lapsilla ei ole vaatteita yms. Vielä sitten kotona laittelin kaappeja kuntoon, joitakin meni roskiinkin. Sitten siinä taas laittelin kotia kuntoon ja lapsia komensin, aika riehakkaalla tuulella taas olivat. Ja Rikulla paloi hermo... Ja otti päikkärit....

Tein ruoan n puoli kuudeksi ja lapset hiukan katseli telkkaa.
Vähän yli kuusi lähdin lasten kanssa pyörä/kävely lenkille. Minä kävelin ja lapset pyöräili. Ensin mentiin Vankilalle ja siellä pysähdyttiin kahveille n ½ tunniksi. Siitä jatkettiin kalevan sillan yli kalevaan ja sieltä kierto teitä keskustaan. Pysähdyttiin kirjaston taakse viideksi minuutiksi istumaan ja taas jatkettiin matkaa. Käytiin keskustassa ja sieltä ajettiin kotiin. Ja kello oli silloin hieman yli yhdeksän.
Huh, kyllä on jalka parat kipeenä. Juoksin välillä matkalla. Kotona sitten laskin että n 12km me painettiin menemään. Aika hyvin lapsilta. Ja hienosti ne meni ja totteli!!!
Idea siinä lenkissä oli se (vaikka noin pitkää en ajatellut siitä tulevan) että noilla kun tuntui olevan liikaa energiaa niin olisivat illalla puhki... MITÄ VIELÄ :) ei nääntymisen merkkejä laisinkaan :) Riku sanoikin että pitää minulle ostaa pyörä jotta päästään pitkiä lenkkejä tekemään, ettei jalat menisi :) Toisaalta ei tässä mitään, hyvää tämä reippailu tekee. Koko viime viikonkin kävelin n 4km päivässä kun aleksia kouluun vein, yksi suunta on kilometri. Plus sitten se yksi Mirkan kanssa tehty lenkki, ainakin 7-8km. Että on tässä viikon aikana kävelty aikalailla
huomasin että tuo selkä ei tykännyt tuosta jalkojen päällä olemisesta yhtään, siksi se varmaan oli kipeänä. Mitähän se on huomenna.

No kello on nyt hieman yli 22 ja lapset meni just sänkyyn... ja nukahtivat heti :) Itselläkin on aika raukea olo.

huomenna menen tosiaan lasten kanssa Jussille ja Lauralle tarjoamaan noita tyttöjen vaatteita ja muutenkin kiva nähdä ja pääsee kotoota pois.

perjantai 17. elokuuta 2007

jo se on taas viikko lopuillaan

Mihin nämä päivät hurahtaa... Eilenkään en sitten ehtinyt kirjoitella enään aamun jälkeen.

Mitäs eilen tehtiin, kun aleksi oli koulussa minä ja toiset lapset oltiin pihalla ja käytiin hakemassa isoja auringonkukkia tuosta läheltä.

Aleksi haettiin koulusta ja poika alkoi heti läksyn teko hommiin :) Se on niin mielissään kun läksyjä tulee, vielä ainakin :)
Syötiin vähän ja lähdin lasten kanssa katjalle. Siellä kahviteltiin ja juteltiin, lapset paineli sisällä ja ulkona. Välillä huusi, välillä tappeli ja oli riemukkaat leikit, eli ihan normaalisti :)
Puoli neljä noin oltiin kotona ja taas tein ruokaa, ja kotia laitoin kuntoon eli siivoilin.

Viiden hujakoilla lähdettiin koko perhe keskareille suunnistamaan keinukalliolle. Pojat ottivat ajan kanssa ja me lotan kanssa käveltiin. Mutta hassua, kuitenkin oltiin samaan aikaan maalissa :) Eli siinä aleksi näki sen että kuinka se suorin reitti ei välttämättä olekkaan se nopein reitti.

illalla sitten kotona Riku alkoi purkamaan keittiötä, olisi halunnut katsoa miltä näyttää noiden kaapistojen aluset, mutta ei se saanut sitä purettua ilman että olisi rikkonut joten se siitä. Riku kiroili kun heti kun tulee kotiin niin aivan kamalat allergia oireet alkaa ja lotta yskii :( Lotallehan tuli sellainen omituinen ihottuma läiskäkin tuohon rintaan.
Lapset käytin suihkussa ja imuroin, laitoin tiskejä, viikkailin vaatteita.

Vaille yhdeksän laitoin muksut nukkumaan ja aloin telkkaa katsomaan.
Selkää valittelin Rikulle, lihakset jotenkin aivan jumissa. Kävelen kun pigviini :)

Yöllä lotta TAAS yski ja TAAS otettiin avaavaa lääkettä.

Tänä aamuna kello soi 7.30 ja nousinkin heti ylös, niin nopeasti kun tuolla selällä nyt pääsi ylös. Aleksikin heräili itsekseen ja alkoi heti aamutoimiin ihan itse. ihan hyvä että on omatoiminen.
Mirokin heräsi ja Lotta hieman ennen kun piti lähteä. Lotta halusi sitten mukaan ja minä vaivalla pääsin koululle ja takaisin, ala mäet oli yhtä tuskaa.

Katja, jesse ja juuso tuli käymään nyt aamusta kahveilla. Katja oli jo ostanut ne tupakan lopettamis lääkkeet ja niitä yhdessä tutkittiin.
Nyt on Riku hakemassa Miron kanssa aleksia. Pitäis kauppaankin mennä tänään, saas nähdä suistuuko Riku menemään sinnekkin, tuon selän kanssa on kyllä nyt vaikeaa.
Just siellä lenkillä Mirkan kanssa puhuttiin kun sillä on selkä kenkkuillut jonkun aikaa ja nyt se iski minuunkin.

Illalla ajattelin pari olutta juoda :)

MYÖHEMMIN:
Minä se olin joka meni ruokakauppaan, samalla ostin Ellalle synttäri lahjan.

Siinä oli pyykkihommaa yms kodin laittoa. Kolmen aikaan menin muksujen kanssa pihalle ja melkein 2h siellä oltiin. Hieman tuli kiukkua siitä kun Aleksin päästin pois pihalta ja toisia en.
Kotiin ruoan teko hommiin ja syötiin. Riku ja pojat lähti saunaan ja me tytöt jäätiin kotiin. Tuo on niin huono sauna että ei sinne huvita mennä.

Nyt menen pannaria tekemään lapsille iltapalaksi, päätä särkee hieman :( Olo on jotenkin väsynyt... Nyt jotenkin ahdistaa...

torstai 16. elokuuta 2007

itsensä polttamista, kyläilyä ja reippailua

Eilen illalla en jaksanut kirjoitella enään kun kotiin pääsin. Nyt Riku lähti Miron kanssa viemään aleksia kouluun ja käyvät kävellen samalla kaupassa joten nyt on aikaa :)

Toissa yönä Lotta taas yski ja yski, annoin kaksi kertaa avaavaa astmalääkettä, Ventolinea ja tyttö sai nukkua hieman paremmin. Miksi ihmeessä tuo astma nyt alkaa päätä nostamaan!!!! :(

Eilen aamulla vietiin Miron kanssa Aleksi skoleen ja tultiin pika pikaa kotiin. Lotalla oli 10.00 kampaaja ja me tytöt sinne suunnattiin :) Lotta vaan hymyili kun kampaaja sen hiuksia kampaili, leikkaili ja lopuksi kihartimella laittoi kauniisti :) Luulenpa että tyttö jäi koukkuun :)

Siitä yhdessä kauppaan prismaan ja sitten jo pitikin aleksi taas hakea 12.00. Miro ja Lotta tuli mukaan. Tohkeissaan koululainen oli kun sai ekat läksyt, matikkaa. Sai matikka kirjankin.
Aleksi meni sisälle tekemään läksyt ja me toiset jäätiin pihalle ja minä grillasin itseäni :) Ihanaa hellettä!!! :)

Reilu kaksi tuntia ulkoiltiin ja tulin tekemään ruokaa ja laittelin paikkoja kuntoon sisällä.
Minä iskin kynteni aleksin koulukirjoihin, ne piti päällystää. Ihan hyvin meni, vaikka hirvitti aluksi :)
Kuuden korvilla mentiin vankilalle kun Marja oli yksinään, Aleksi esitteli kirjojaan.

Puoli kasi oltiin kotona ja laitoin pyykkikoneen päälle ja laittelin iltapalaa lapsille .
Mirka sitten pyysi reippailemaan ulos ja minä lähdin 21 aikaan.
Kierrettiin aika lenkki, laskeskelin että matka oli jotain 7km, voikohan se olla niin paljon :) Reilu tunti meni ja loppu matkan kun ahjosta tulin yksin niin lahdentien silloilta juoksin vielä kotiin :) AIVAN IHANAA OLI vaikka olin aika puhki :D

Kotona suihku ja pikku iltapalaa, porkkanaa ja pala ruisleipää ja paljon vettä.
Pakko päästä taas uudelleen :D

Viime yönä Lotta taas yski, ensin 24 aikaan annoin 3 annosta ja vielä puoli viisi piti antaa toiset kolme annosta. Onneksi meillä on sitä lääkettä vielä, mutta ei tuo kyllä normaalia ole :( Puhuin Lotalle tänään että kohta pitää lääkärissä käydä, kun ei sillä ole edes flunssaa miksi se yö yskä tulisi.
Ettei tuolla keittiössä vaan olisi hometta....

tiistai 14. elokuuta 2007

Meidän ekaluokkalainen :)


Tässä se nyt hymyilee, vielä hymyilytti kotona :)

Heräsin seitsemän aikaan ja Aleksi nousi itsekseen vaille puoli kahdeksan, juoksi keittiöön katsomaan kelloa. "äiti ei kai me myöhästytä???"
Aamu toimet tehtiin rauhassa ja pakattiin reppuakin vielä. Poika itse halusi tehdä aamupalansa koska omien sanojensa mukaan, se vaan pitää osata tehdä jos joskus on yksin aamulla :)
Riku herätettiin ja toisetkin heräsi. Vaille yhdeksän oltiin koulun pihalla, minä saatoin. Pojalla oli vatsan puruja :) Vielä puhuin kuinka sitten opettajalle voi kertoa sitten ihan kaikkea, jos on kipeä, joku kiusaa yms. Tokaisi poika että pitääkö minun nyt kertoa sille kun minulla on vatsa kipeä kun jännittää :) Sanoin että ihan varmasti kaikki muutkin eka luokkalaiset kärsii nyt samasta vaivasta.
Aleksi sitten vilkutteli kun ope otti ne sisälle, minä se taas tirautin muutaman kyyneleen, yhyy :)



Tulin kotiin kahville ja pistin tiskit pika pikaa, sitten kävelin kampaajalle kymmeneksi.
Siellä meni kaksi tuntia ja Riku oli just hakemassa Aleksia koulusta autolla kun vettä tuli kaatamalla.
Kotona se esitteli ylpeänä aapistaan ja kertoili päivästä, hyvin oli mennyt :)

Minuun iski väsy ja makoilin sohvalla tunnin verran vaikka en nukkunut. Kolmen korvilla lähdin noiden hulivilien kanssa pihalle, aika meno niillä oli päällä huh huh!!!
Tunti siellä ja sitten kotiin ruoan teko hommiin.
Vaille kuusi mentiin isälle käymään. Siinä istuttiin kahvilla, Lotta oli ylhäällä ja pojat leikki vesileikkejä alhaalla. Eira sanoi että haisee palanut ja sitten kaikki muutkin haistoi sen. Melkein kuorossa huudettiin, POJAAAAAT MITÄ TEETTE?????, ihan hiljaista! Huudettiin uudelleen ja vastaus "ei mitään, vesi hommaa". Isä juoksi alas ja kiroili :) Pojat ne oli löytänyt isän sytkärin ja oli polttanut keppejä siinä terassilla!!!!
Ihmettelin siinä ääneen kun koskaan ne ei ole niillä leikkinyt, meillekkin paasaa jos ne on pöydällä. Että kuinka ne nyt sitten niihin koski. Noh, tiesinhän minä että joskus se tulee vastaan. Hyvä ettei pahempaa sattunut. Ja on sitä itsekkin leikitty tulella sen sata kertaa Minnan kanssa :)
Isä sanoi että meinaa Lotalle tehdä itse nukkekodin joululahjaksi. Tosi kiva, se kun on halunnut sitä yli vuoden mutta en ole niin kalliita raaskinut pyytää lahjaksi. Eli nyt vaan pikku tontut siellä, siihen vois ostella lahjoiksi niitä huonekaluja yms tarvikkeita, ihan joulua ajatellen. Nehän ei maksa edes paljon.

Puoli kasi kotiin, muksut suihkuun (perhana kun Riku on opettanut ne siihen että joka ilta haluavat. Toisaalta eihän siitä haittaakaan ole mutta turhaan noiden kahden atooppinen iso kuivuu lisää) ja sitten iltapalat ja heti sänkyyn.
Pojat pienen vastaan laittamisen jälkeen hiljeni, yllättävän nopeasti kuitenkin. Kun normaalisti se kestää sen tunnin ainakin, nyt meni vaan puoli tuntia :)

Eilen illalla, tai oikeastaa yöllä kun istuin parvekkeella kun en saanut unta taaskaan niin ihmettelin että on olo kun etelässä. Kuuma, kostea ilma ja pirusti heinäsirkkoja on ollut muutaman päivän ja ne sirittää oikein kunnolla.

Huomasin tänään että olen ollut ihan ok tuulella nyt pari päivää ja mahakin on ollut taas ihan ok pari päivää. Nyt ei turvota, ei mitään. Mietin että vaikuttaisikohan tuo maha mielialaankin siis että, se kun kenkkuilee niin kenkkuilee mielikin ja on sellainen masentuneen oloinen olo. En tiedä, pohdiskelin vaan.

Pyykkikone jyllää tuolla vielä vaikka kello on 21.40, moppailin lattioita kun lapset meni sänkyihin. Tilasin siltä kampaaja Tepalta Lotallekkin ajan, huomiseksi. Oli oikein mukavan oloinen ihminen.
Nälkä vaivaisi mutta ei enään voi syödä, tai jos porkkanoita kuorisi...
Aamulla taas aleksin koulu alkaa 9.00 ja minä saatan sen vielä, jotta oppii reitin hyvin. Katsotaan jos loppu viikosta jättäisin sen kirkolle ja siitä menisi yksin, katsotaan. Mutta eikös se ole sitä luottamista ja irti päästämistä :) Vaikeaa... niin pirun vaikeaa...

Nyt vielä kotitöitä tiedossa, heippa hei!!!
Mitähän sitä keksisi viikonlopuksi tekemistä!

maanantai 13. elokuuta 2007

Nyt on kova paikka, niin äidillä kun pojalla

Siis kun MINUN vauva aloittaa huomenna nyt sen KOULUN :) Herranjestas sentään. Tänään se opettaja sanoi vanhempainillassa kuinka vanhemman täytyy nyt irroittaa siitä pikkuisesta ja oppia myös luottamaan siihen. Antaa epäonnistua ja lopettaa passaaminen. Siinä vaiheessa meikäläiseltä vierähti yksi jos toinenkin kyynel. On tässä itselläkin opettelemista irroittaa lapsesta ja antaa sen itse tehdä ja epäonnistua. Ja kun olen oikeasti kova noita passaamaankin :)

Vanhempain illassa meni yli kaksi tuntia. Paljon tuli asiaa, ja huomenna se nyt sitten alkaa huoh.

Joo no muusta päivästä...
Minä se taas makailin sängyssä aamulla vetkuttelin ja vetkuttelin, väsytti niin pirusti. Syynä siihen oli se kun yöllä en oikein nukkunut. Ensin en saanut itse unta, en sitten millään. Kaiken maailman asiat pyöri päässä. Yhden aikaan lotta aloitti yskimisen ja se yski ja yski vaan. Ei sellaista flunssa yskää vaan sitä astma yskää. Avasin ikkunaa ja laitoin tuulettimen sinne, siellä kun ei oikeasti ollut ilmaa ollenkaan vaikka ovi oli auki. Ei auttanut, puoli kahdelta kysyin Lotalta haluaako hengitellä piipusta ja se halusi. Otettiin siinä parit hömpsyt ja hieman auttoi. Mutta jonkin ajan kuluessa Lotta huuteli että haluaa lisää ja otettiin vielä kaksi ja loppu yön se nukkuikin hyvin.

aamupäivällä käytiin kaupoilla. Ostettiin Aleksille vielä kouluun tarpeita ja pojille uudet remmikengät. Kuinka ne saakin ne hajotettua vajaassa kahdessa kuukaudessa!!!
Tultiin kotiin ja syötiin hieman, kahden aikaan lähdin lasten kanssa pihalle ja neljän aikaan tultiin takaisin, tein taas ruokaa. Ja sitä kun odoteltiin pelattiin korttipelejä.

Viiden jälkeen Riku lähti lasten kanssa. Vei toiset vankilalle hoitoon siksi aikaa kun ne meni Aleksin harkkoihin. Ja minä lähdin sinne vanhempain iltaan.
Vaille 21 meni lapset sänkyihin ja pidin palopuheen pojille kuinka aleksilla on huomenna tosi tärkeä päivä ja sen pitää saada levättyä kunnolla eli höpötyksiä ei suvaita nyt YHTÄÄN!!! Ja hittolainen nehän uskoi, jee :)

Tilasin tänään sen kampaajan, ihanaa :) pääsee sinne toisten hemmotteluun. Viimeksi kävin tuossa noin, jos miro on just viisi niin vajaa viisi vuotta sitten, mieti vähän :)
Leikkaavat johonkin muotoon tosin pitkiksi jää kyllä, väriä ja vielä raitoja. Kysyin, niin 134e maksaa. Tosin minä kyllä maksan siitä osan :) Ja Riku tykkää hyvää...

Jos sitä nyt menisi jo sänkyyn kun pitää herätä kuitenkin jo puoli seitsemän. Aleksin herätän 7.30.
On se kyllä toisaalta kivaa kun oma lapsi on jo noin iso että aloittaa koulun :) Kertooko se sitä että minäkin alan vanhentua, hih :) Olin muuten nuorin äiti siellä.

Aleksi odottaa innolla koulua ja sillä on suuri halu oppia lukemaan jotta se voi lukea sen omaa avaruuskirjaa ja aku ankkoja :)

Heipparallaa nyt, huomiseen!!! Ai niin, muistin soittaa sinne huoltoon tuosta keittiöstä, saas nähdä koska tulevat katsomaan sitä.

sunnuntai 12. elokuuta 2007

Ihan tavallinen päivä

Tänään tosiaan ei tullut suunnitelmasta mitään eli siis ottais aurinkoa. Piru vielä kun satoi vaan ja ukosti.

Lapsukaiset heräsi taas 9 aikoihin, mutta minäpä se jaksoin nousta vasta vaille 10 ylös :) Riku ja Lotta tuumasi että nyt keitetään äiskälle tujut kahvit jotta se nousee, ja niin nousinkin. Taktinen veto, ei tarvinnut keittää itse :)

Riku ja Miro kasasi Aleksin koulupöydän ja minä sen tuolin. Kyllä oli poika tohkeissaan uudesta pöydästä, antoi tiukat säännöt Mirolle :) Huomenna ostellaan hieman tarpeita kouluun vielä ja sitten on poika valmiina koulun ihmeelliseen maailmaan, niisk!!!

Minä siivoskelin hieman kotona, en tosin paljon.

Neljän jälkeen mentiin rääppiäisille. Jennillä oli kaverit tänään juhlimassa sen synttäreitä. Juuso parka oli vielä vaan kipeä ja oli aikas itkuinen.

Siitä ajeltiin vankilalle. Piti ottaa ne pyörät sinne pestäviksi mutta ei muistettu ottaa niitä kyytiin. Noh, pitää ajaa pyörillä sinne joku päivä. Kahviteltiin siellä ja Ella ja Leevikin tuli käymään siellä.
Puoli kahdeksan aikaan oltiin kotona ja laitoin mukulat heti rauhoittumaan. Sellainen meno niillä on ollut koko päivän, huh mitä uhmaamista ja toisten ärsyttämistä.
Ei meinannut lapsoset millään rauhoittua, ei millään. Ärsyttivät minut ja Rikukin ihan äärimmilleen, grrr.

Vaille yhdeksän laitoin ne sänkyihin ja pojat vielä vaan valvoo, helv... Toisiaan naurattavat yms. Ja kello on nyt kuitenkin jo 21.50!!!! Isompi koti pitää olla että jokainen saa oman huoneen.

Riku ei pääsekkään huomenna sinne vanhempain iltaan koululle. Rikun isä oli unohtanut että piti viedä aleksi harkkoihin ja se sopi muuta. Joten nyt kun aleksi on innolla odottanut harkkoja niin ei niitä voi väliin jättää, vaan riku vie sen sinne.

Haa, tuosta tuli mieleen kun Lotta tuolla taas yski. Meillähän on tuolla keittiössä kaakelit periaatteessa irti, saumauslaastilla pysyvät paikoilleen ja ne on vaan pahentunut entisestään, pullistelee jo. Rikulle mainitsin tänään että huomenna soitan huoltoon ja kyselen kuka niitä tulisi katsomaan. Täällähän on ollut keittiössä selvästi vesivahinko joskus.
Sitten aloin oikein miettimään. Se aleksin yskä kesti 2kk ja loppui kun lähdettiin mökille. Minulla oli sitä silmä vaivaa piiiitkään, monta viikkoa ja loppui kun mentiin mökille ja nyt tuli takaisin, Rikulla oli pahat allergia oireet ja mökillä ei ja nyt on taas, eilen alkoi jokainen lapsi meillä yskimään, nenä tukossa. Lotta on tänään yskinyt nyt illasta aika paljon. Minullakin on ollut keuhkoissa sellainen olo että missä piippu, sitä tarvittais. Eli siis mitä lie löytyy meiltä....

Joopa, taidan nyt mennä katsomaan hiukan telkkaria vielä.

Huomiseen taas, huomenna onkin paaaaljon muistettavaa. Neuvola ajat minulle lotalle ja mirolle, kampaaja aika, huolto juttu, Aleksin tarvikkeet, illalla vanhempain ilta!

Mökki kuvia muutama


Jalkapallo oli pojilla suosittu peli. Ja noista isoista puskista etsittiin sen sata kertaa ulko leluja :)

Minä ja Lotta tiski hommissa illalla. Lotta tykkäsi huuhdella astioita.

Riku teki lapsille tuohesta veneet, ne oli kova juttu. Niillä leikittiin monet kerrat.



Miron ensimmäinen kala, huomaa tyytyväinen ilme :)


Miro piti kovasti soutamisesta