lauantai 25. elokuuta 2007

Kauhun hetkiä lampaiden kanssa

Riku oli kuuden aikaan aamulla herännyt aivan kamaliin allergia oireisiin. Kävi jopa hengittelemässä vessassa vesi höyryä, vaille seitsemän sai uudestaan unta. Ei ollut tullut omaan sänkyyn ollenkaan etten minä heräisi.
Yhdeksän aikaan sitten päivämme alkoi!

Siinä oltiin vaan kotosalla, minä laittelin paikkoja kuntoon, Riku kävi kaupassa. Lapset tappeli ja raivosi eli sitä normaalia perhe elämää meillä :)

Minä lähdin kolmen aikaan lasten kanssa Jussille päin. Siellä oli ihan pikku hommaa taas, maalausta. Se on kyllä kivaa hommaa. Ihan pieni mutta siinä hommassa oli. Viivi ja Janina (eli lampaat jos ei joku tiedä) ihmettelivät että kukas kumma tuo oikein on (minä kun maalasin aitauksen sisällä navetan seinää) ja eivät oikein pitäneet että siellä joku vieras oli. Se toinen, tumma lammas Janina kyttäsi jokaista liikettäni. Välillä kun olin maassa se teki pika spurtteja minua kohti ja alkoi ihan vieressä omituisesti pomppimaan ja siinä juoksenteli edes takaisin. Kyllä minua pelotti ja mietin että pureekohan lampaat vai potkiiko ne :) Kiitin luojaa että niillä ei ollut sarvia :) Loppu peleissä niidenkin oli vaan pakko sopeutua tilanteeseen ja jättivät minut rauhaan, mutta kuitenkin Janina minua pälyili koko ajan ja vahti jokaista liikettäni :) Jospa ne ensi kerralla minut muistaa!
Mennille tuli kamala huuto kun pallo meni vahingossa lammas aitaukseen ja lampaat sitä haisteli. Menni itki "lambi ottaa, mennin oma, lambi ottaa". Kun nurkan takana olin ajattelin että oli tapahtumassa jotain kamalampaakin, siis kun en nähnyt ja pensseli kädessä juoksin paikalle. Lampaat säikähti ja lähti kiireellä paikalta :) Se oli huvittava tilanne :)
Kiva päivä oli ja lapset piti Mennin kanssa leikkimisestä kovasti, Miro sai "leikkiä" sitä iso veljeä. Myöhemmin sitten on luvassa pikku puuhastelua myöskin, puiden kantamista liiteriin kun ne kaataa ihan pari, ihan pientä puuta pihalta :)

Vasta melkein puoli kahdeksan lähdettiin pois. Siitä ajettiin Rikun luokse rakennuksille ja lapset siellä leikkivät/riehuivat Pinjan ja Santerin kanssa. Minä menin sinne ukkojen ja Satun luokse ylös katsomaan ja hyvinhän ne on uurastanut. Tekevät jo väliseiniä.
Pikkusen vaille 21 lähdettiin kotiin. Kova nälkä oli, muistin autossa että meidän lapsethan on syönyt viimeksi kahden aikaan.

Kotona iltapalaa, hieman tuhdimpaa lapsille. Nyt kello on 22.00 ja Miro vielä syö, minä avasin oluen :) Lapset on aivan sippi.
Yläkerran Turkkilais perhe heräsi eloon taas, tuttu kolina ja tömistys alkoi ja kohta alkaa niiden oma musiikki... Nyt ne siirtelee huonekaluja...ihanaa

Huomenna voisi mennä lenkille taas ja maanantaina Katja lupaili lähteä kaveriksi.

perjantai 24. elokuuta 2007

:)

Nyt on kahden tunnin hiki lenkki takana, olo on ihana :)

Ensin kävelin Katjalle ja siitä me painettiin reilun tunnin reipas lenkki. Juteltiin kaikenlaista. Nopeasti meni aika. Siitä saatoin Katjan kotiin ja kävin vessassa ja jatkoin matkaa. Kierto tien kautta kotiin ja juoksentelin jonkun matkaa. askelmittari näytti kotona 13200 :) Kilometrit näytti 8.6 mutta edelleen siinä on askel pituus mitattu liian lyhyeksi joten se ei pidä paikkansa.

Kotona lapsukaiset valvoi vielä. Aleksi kysyi että sataako siellä, vastasin että ei mutta äiti hikoilee :)

Nyt laitan lapset nukkumaan ja sitten menen suihkuun.

Enään viikko lomaa, yhyy

Aamulla noustiin aikaisin kun remppa miehet tulivat ja heti alkoivat hommiin. He totesivat että laatat oli kosteita toiselta puolelta mutta silti laittoivat uudet, hmm mikä lie logiikka siinäkin, jos on kosteutta niin eikös se pitäisi kuivata. Noh, ilmeisesti he tietävät :)

Kuitenkin, 9 aikaan mentiin Satulle ja vaille 12 tultiin kotiin katsastamaan tilanne. Miehet oli täällä vielä. Aleksi koulusta ja siitä Riku töistä ja pizzalle. Oikein hyvää ruokaa tälläiselle joka yrittää lenkkeillä ja syödä suht terveellisesti :) No ei se haittaa, enhän minä tässä laihduta tai mitään, ainakaan tarkoituksella. Kivahan se olisi jos paino tippuisi, ei paineita. Ja illalla on taas lenkin aika!

Sitten oltiin parin tuntia Jarilla ja Katjalla, ihme ja kumma miten lapset osasi olla nätisti. Koululaiset, Jenni ja Aleksi tekivät läksyt yhdessä. Aleksi halusi opettajalta ylimääräisiä tehtäviä kotiin, matikasta :) Hän kuulemma tykkää siitä tosi paljon, ihan kiva. Minä INHOSIN matikkaa ekasta luokasta lähtien. Onneksi tulee isäänsä ;)

Kolmeksi kotiin. Ei ollut remontti kokonaan valmis, lamput puuttuu, pistorasiat puuttuu ja silikonit. Tulevat maanantaina jatkamaan. Ihan kauhea pöly oli joka paikassa. Piti laittaa suuri määrä astioitakin pesuun kun olivat sen valkoisen pölyn peitossa. Nyt on keittiö huiskin haiskin mutta en viitsi laittaa tavaroita paikalleen ennen kun on valmis. Ei meille kuitenkaan kukaan tule kylään.

Riisipuuro on tulollaan ja mansikka kiisseli on valmis. Pojat menee saunaan kuudeksi tänään ja minä pääsen lenkille kahdeksan aikaan :)
Katja lähtee kaveriksi, ei tarvitse vilkuilla ympärilleen kun on kaveri.

Katsoin muuten että aleksi oli 10. keskareilla, Miro oli 9. ja aleksia otti päähän :) Se kyllä johtui siitä kun samaan aikaan tulivat maaliin ja miro leimasi maalissa ensin :)

Katsotaan josko lenkin jälkeen palailen tänne, heissan!!!

torstai 23. elokuuta 2007

Kääk tätä uhmaa

Aamusta asti Miro on kiukunnut asiasta kun asiasta, kamalia raivareita tullut. Ne alkaa yhtä nopeasti kun alkaakin, kummaa. Ja Lotta pikku pippuri vielä ärsyttää aivan tahallaan lisää ja soppa on valmis :) HUH HUH!!!

Aloitin Lotalla tänään kortisonit, siis hengitettävät. Yskä pahenee päivä päivältä. Mietin tänään että johtuisiko osaltaan siitä jostain allergiasta mitä ei olla päästy vielä selvittämään. Nyt niitä hengitellään aamuin illoin, avaavaa otetaan aamulla, päivällä, illalla ja yöllä sitten ronskilla kädellä. Viime yönä meni viisi annosta :(

10.00 remppamiehet oli ovella, nyt kaksin kappalein. Sanoivat että tänne on tilattu kosteuden mittaus ja remontti. Olin että HÄ, tuletteko nyt remontoimaan :) Onneksi katsoivat vaan ja kysyivät toiveitani kaakelien värien suhteen. Hieman myöhemmin toivat tavarat valmiiksi ja huomen aamuna klo 8 saapuvat. Samalla tuovat mittauslaitteet.

Oltiin pihalla hetken ja haettiin aleksi koulusta. Pesin pyykkiä tänään aikalailla. Aleksilla oli matikan läksyjä, <> merkit ja niitä teki mutta poika osasi ne kun vettä vaan ja yhtään ei tullut virheitä, taitaa olla isänsä matikka pää :)

Neljäksi menin lotan kanssa hammas tarkastukseen. Pari alkavaa reikää oli, vaikka niitä harjaillaan säännöllisesti. Puhuttiin meidän lasten hampaista ja se lohdutteli että ei se johdu huonosta harjauksesta vaan ihan siitä kun jokaisella on ne omat bakteerit ja oma syljen eritys. Toisille niitä vaan tulee vaikka miten hoidat, toiset ei saa reikiä millään. Aivan yksilöllinen/perinnöllinen juttu. Mirolla kun on aina ollut tosi hyvät hampaat mutta aleksilla ja lotalla ei ja aivan samanlailla kaikkien hampaita hoidetaan.

Viiden jälkeen mentiin kaikki keskareille. Aleksi päätti mennä yksinään mutta pieleen meni. Heti toisella rastilla leimasi väärään rastiin ja sitten jo kolmannen jälkeen hukkasi reitin. Joten loppu matkan meni Rikun kanssa. Miro oli taas innokas suunnistaja, oli oma emitti :)
Lotta ei tykännyt, ei yhtään. Vinkui että ei jaksa, mennään pois, itkeskeli ja yski. Mentiinkin sitten suorinta reittiä maaliin.
Hirvikärpäsiä oli paljon ja aleksi poimi yhden hiuksistaan, kamala paniikki sille iski autossa. "äitiii ota kaikki pois" ja itkua väänsi. Käskin Rikua pysäyttämään auton, muutenhan meidän kaupunkilais pojalle tulee kamala itikka kammo.

Kello on nyt puoli kahdeksan. Olisin halunnut lenkille tänään mutta en varmaankaan ehdi. Pitää keittiön tasot tyhjentää aamuksi ja tehis tulee yhdeksältä. Ja vaikka en katsoisikaan sitä niin pimeä tulee niin aikaisin että jo puoli kymmenen on todella pimeää...
Katsotaan nyt, en varmaankaan mene :(

Huomenna on luvassa evakko päivä.

Kiukuttaa, grrr nuo kaikki 4 lasta ollut huonolla tuulella koko päivän. Piruako minulle kiukkuaa...

keskiviikko 22. elokuuta 2007

Taas täällä :)

Hirveä ukkos myräkkä oli päivällä, oli tässä ihan päällä. Aleksi sanoi että niiden koulusta hajosi ikkuna sen takia.

Tosiaan kotona ollaan kökötetty tänään. Aleksi oli skolessa 9-13. Niillä oli kuulemma tänään englantia ja muisti yhden sanan; blue. Olivat värejä käynyt läpi. Hiljaa hyvä tulee :) Ne sai kuulemma todella tylsän läksyn, piti keksiä tarina ja aikuinen sen kirjoittaa. Sanoi että mielummin vaikka 10 sivua matikkaa kun tollaista :) Sai keksittyä sitten tarinan kuitenkin.
Lotta ja Miro tekivät kortit kun lähdettiin kanniston päiväkotiin. Siinä luki Kiitos ja kaikkien omien ryhmien aikuisten nimet. Mentiin sinne puoli kolmeksi ja voi sitä hymyä kun vanhat kaverit oli pihalla. Siellä oli myöskin Miron "tyttökaveri" Anniina, ja se tyttö sekosi kun Miro tuli pihaan. Sanoi hoitajalle kuulemma että "siis mä en kestä... kato MIRO on tuolla, hi hi hi hi...". Siellä oltiin tunti ja juttelin hoitajien kanssa. Sanoivat että tulkaa ihmeessä joku päivä leikkimään, tokaisin että voin vaikka kokonaiseksi päiväksi tuoda jos haluatte ;) Saatiin sieltä matkaan Aleksin eskari kevätjuhla dvd.

Kotona tein Miron ja Lotan kanssa ruokaa, huutohan siitäkin kehkeytyi. Kun Lotta sai kaataa lihapullat pannuun niin Mirokin olisihalunnut, Miro sai kaataa kastikkeen pullien päälle, Lottakin olisi halunnut -> huutoa huutoa huutoa!!!!! Yms.... Ihanaa känkkä päivää taas pitänyt!!!

Riku lähti puoli kuuden aikaan rakennuksille, hyvä vaan niin ei istu koneella. Komensin kyllä sen kotiin kahdeksaksi. Pistän lapset valmiiksi että pesee vaan hampaat niiltä ja sitten minä lähden kahdeksalta juoksemaan/kävelemään (kiitos Mirkalle kun istutti sen kärpäsen minuun :)). Riku laittoi sen askel mittarin minun painolle ja askel pituudelle jotta saa omia "lukemia".
Illalla alkaa olla niin pimeä jo että pitää lähteä aikaisemmin.
Lottahan ei pidä yhtään siitä kun menen. Viimeksikin kun lähdin niin oli tyttö itkenyt yksin sängyssään, se kertoi minulle eilen. Nyt Rikukin tietää niin osaa katsoa, Lotta kun ei ollut iskää huudellut vaikka oli paha mieli. Yritin kyllä Lotalle selittää että äitikin haluaa olla yksin ja tehdä jotain yksin ja miksi. Lupasin kyllä niidenkin kanssa jatkossa käydä lenkeillä. Lotta oli huolissaan myös siitä että jos minulle jotain sattuu, muistaa varmasti kun olen puhunut namusedistä yms pahoista ihmisistä. Mutta sanoin Lotalle että äidillä on puhelin ja se hälytin mukana.

Nyt ajattelin leipoa lasten kanssa mustikkapiirakkaa, se on niiden herkkua.

Jaahas, täällä riehuu kolme muumiota (ovat hakeneet lakanat kaapista) joten nyt on aika lopettaa tuo ennen kun TAAS joku itkee....

ILLALLA:

Jo on taas lenkki tehty. Mittari näytti hieman vajaa 9900 askelta. Aikaa meni 1h15min. Olisin jaksanut ja olisinkin mennyt puoli tuntia vielä mutta... pissa hätä yllätti niin ei siitä tullut mitään :) Jonkun verran juoksin mutta nyt ei jotenkin voimat jaloissa riittänyt, kunnon puolesta olisin voinut mutta jalat oli eri mieltä. Ei se haittaa.
Huomenna on keskari päivä ja illalla tehis, joten en varmaankaan mene lenkille... luultavasti. Jos en sitten päivällä Lotan ja Miron kanssa...

Nyt en enään ihmettele miksi vuokrat nousee

Meillä kun on tuo keittiö homma menossa siis kun laatat lähtee seinästä. Joo no, ensin kävi tavis huoltomies joka tuli katsoi koputteli ja totesi että joo on ne irti. Nyt tuli YIT:n remppamies, katsoi koputteli ja totesi että joo on ne irti. HALOO, tiedetään tiedetään jo!!!! Oikeasti, 2 miestä jo tullut katsomaan ja koputtelemaan seiniä ja mitään ei olla mitattu eikä tehty, koputeltu vaan.

Ne miehet, ne miehet...

No, tuo äskeinen YIT:n mies sanoi tulevansa tällä viikolla mittaamaan kosteuden.

tiistai 21. elokuuta 2007

"Olipa Kerran Pieni Paha Noita, Känkkäränkkä Nimeltään"

Kello soi vaille 7 ja Aleksi heti ylös. Poika itse teki aamupalaa :) Toisetkin heräili samalla. Kun Riku ja Aleksi lähti me toiset mentiin vielä meidän sänkyyn pötköttämään. Jalat oli aikas poikki eilisestä juoksusta :) Ei kipeät mutta voimattomat.
10 aikaan lähdettiin pikkuisen kiukku episodin jälkeen prismaan Elisa Shoppiin kävellen. Se uusi boksi ei toiminutkaan. Prismasta ostin jäätelöt meille.
Kerroin Rikulle että pitää laittaa se huoltoon ja siitäkös se riemastui ja tuli kotiin. Söi, otti boksin ja lähti sinne takaisin. Hetken "riehuttuaan" antoivat uuden :)

Näin muuten taas varsin erikoista unta. Me asuttiin varuskunnassa, Riku oli töissä siellä. Oli talvi ja ilta myöhä. Jostain kumman syystä minä kuljeskelin siellä alusvaatteillani ja päällä oli pelkkä talvitakki :) Olin ihan jäätymis pisteessä ja tuuperruin kylmästä. Varusmiehet löysivät minut ja veivät minut hyvinkäälle, joo. Tärisin kylmästä ja ne miehet olivat todella välinpitämättömiä. Ne kuitenkin hakivat lämmintä vettä ja kaatoivat sitä jaloilleni ja lämpesin. Sitten sinne tuli vanha täti, sairaanhoitaja ja se alkoi moittimaan ja haukkumaan. Kuinka tuollainen nainen siellä kuljeskelee, huorahan sinä olet ja kännissä ja miehet oli samaa mieltä. Yritin selittää että Riku on siellä töissä ja minulla on kolme lasta ja olen kunnollinen ihminen, ja en ole todellakaan kännissä. Ei ne uskonut. Sitten pääsin pakoon tai jotain ja ihmettelin missä olen. No sitten minä heräsinkin. Piti heti tarkistaa etten ollut pissannut sänkyyn, heh :)

Kello on jo 12.15 ja kohta lähdetään aleksia vastaan. Sitten Aksu tekee läksyt nopeasti ja lähdetään Katjalle. Se lupasi katsoa noita enkeleitä hetken. Minulla on tapaaminen aleksin open kanssa puoli kolme.
Illalla on aleksin luokan+perheiden yhteinen tapaaminen. Makkaran paistoa ja jotain muuta.

Nyt molemmat huutaa naama punaisena, tappelee, kiukkuaa... AAAH niin ihanaa.. :)

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ....... lasken rauhoittaakseni itseni.....


Illemmalla:

Mentiin lasten kanssa vaille kaksi Katjalle. Juotiin kahvit nopeasti ja molemmat päiviteltiin pikku poikien käytöstä, Jessekin on aika moinen. Jätin lapset sinne ja puoli kolmeksi menin sinne koululle. Opettaja kertoi että aleksi on todella reipas, iloinen, kuuntelee tarkasti, ei riehu, käyttäytyy, tekee kaikki mitä pitää. Eli malli oppilas :)

Hain lapsoset ja tultiin kotiin ruokaa tekemään. Rikukin saapui töistä.

Kuudeksi mentiin sinne museolle, aleksin luokan yhteiseen retkeen. Siellä oli metsässä pohtimis tehtäviä ja sitten ohjattu kierros museolla. Kahdeksalta tultiin kotiin ja kiireellä lapsille iltapalaa ja sänkyihin. Pojat käy vielä yli kierroksilla vaikka kello on jo 21.

Hinku olisi lenkille taas mutta nuo reidet kipeytyi sen verran että jätän huomiseksi :) Jos sitä pääsisi jo kahdeksan jälkeen liikkeelle niin voisi melkein kymmeneen asti painaa. Se juokseminen on aivan ihanaa, ja eilen huomasin että alkoi jo jaksamaan pidempiä matkoja juoksemaan.
Katjalta sain lainaan askel mittarin ja se mittaa matkan, kalorit yms. Ja siinä on hälytin, jos jotain sattuis mutta puhelinta silti pidän kuitenkin mukana. Jos tässä nyt innostuu niin pitää investoida kunnon kenkiin ja omaan mittariin.
päätäkin särkee hieman... ei isännöitsijästä ole mitään kuulunut. On se tyhmää jos joka paikkaan joutuu soittelemaan perään, eikö ne hoksaa.

Huomenna on luvassa iltapäivällä kanniston päikässä käynti. Käydään katsomassa vanhoja kavereita ja hoitajia. Ja saadaan se aleksin kevätjuhla video :) Sovin tuossa pihalla yhden hoitajan kanssa tuosta ja Miro oli innoissaan :)
Sitten jääkaappi ammottaa tyhjyyttä eli jos kauppaan menisi.
Miron synttäritkin muuten lähestyy (HUOM. kummisetä ohkolasta :)!!!!!) ja niitä pitäisi suunnitella jotenkin.

Kerroinkohan muuten että aleksi sai lapun kotiin koulusta. Ne voi osallistua johonkin Keravan Halki -juoksuun joka on ens viikolla. Aleksihan oli heti että juu juu hän haluaa :) Päivitteli vaan matkan lyhyyttä, 200m per juoksija ja joukkueessa on 5 juoksijaa. Kuulemma ihan lälly homma!

Nyt voisi mennä vaaka-asentoon jo, ihan ryytynyt olo.
Heipat huomiseen taas.

maanantai 20. elokuuta 2007

Meillä asuu pieni Hra Uhma, ärri purri äkäpussi

Joopa, kaupassa olin Lotan ja Miron kanssa. Sinne mennessä Miro oli oikein vastarannan kiiski kun olla osaa, kiukkusi ja laittoi vastaan aivan joka asiassa, "ite oot, en tee, en en en" ja nyrkit pystyssä. No, kaupassa kuitenkin oli oikein mallikkaasti ja kehuin :) Käytiin samalla kelloliikkeessä. Mun kelloon laitettiin vihdoinkin patteri (on ollut loppunut n 5v) ja aleksin kelloon laitettiin sellainen tappi. Miro halusi välttämättä sitä pitää niin kauan kun Aleksi on koulussa. Kuinkas kävikään, Miro repi kelloa kotona ja se koko hihna katkesi. Sai poika kuulla kunniansa, mutta vakuutteli että oli vahinko joten jätin asian vatvomisen.
Miro innokkaasti siivosi poikien huonetta, sai välillä kummia "kohtauksia". Alkoi riehuminen ja kun komensin ja kielsin niin oikein terävä sanaisesti minulle vastasi, grr!!!

Sain soitettua aamulla sinne huoltoon taas. Kerroin että meillä on aika tukalat asumis oltavat joten huoltomies tulikin nopeasti. Totesi että joo täällä varmasti joku muhii ja soitti siinä samalla isännöitsijälle ja se tulee tänne joku päivä. Ihan hyvä että asia lähti rullaamaan. Samalla sitten sanon siitä että me halutaan laminaatit lattiaan.

Vaille yksi lähdettiin aleksia vastaan kirkolle. Matkalla huomasin että Hra uhman korvat oli jäänyt kotiin, grrr taas!!! Juoksi, sanoin että ei saa juoksennella kadulla ja voi kaatua, eikös se kaatunut yms. Aleksi tuli ja oli aivan tohkeissaan kun oli saanut ihan itse mennä osan matkaa :) Kertoi päivästään ja siitä kun lukujärjestys viimein tuli. Oikein kiva koulupäivä oli ollut :)

Kotona minä jatkoin siivoomista, mitä olen tehnyt koko päivän. Ihanaa hommailla kotona kun voi kolistella ja kuunnella musiikkia miten haluaa, eikä Riku ole käskemässä olemaan hiljempaa :)
Miro jatkoi käytöstään. Hakkasi aleksia nyrkeillä ->nurkkaa, hakkasi Lottaa nyrkeillä -> nurkkaa ja laittoi vastaan kaikessa. Pidin puhutteluita ja sinä hetkenä hän aina tajusi mitä teki väärin, mutta muistikin voi olla lyhyt kuten pinnakin.

Riku saapui puoli neljä ja teinkin heti ruokaa. kerroin Miron käytöksestä ja todettiin että sen uhma on nyt alkanut nostaan päätään, sillä kun ei ole koskaan ollutkaan niin nyt tulee senkin edestä. Pitää vaan tiukka kuri olla ja muistaa sitä hellyyttäkin antaa kun on sellainen hetki että käyttäytyy. Olihan tuo odotettavissa.

Viiden aikaan lähdettiin liikkeelle. Mentiin ensin taas kelloliikkeeseen ja kauppias nauroi kun kiikutin kelloa taas sinne, nyt monena kappaleena :) Aleksi valitsi siihen uuden remmin. Riku kävi hakemassa Elisan liikkeestä uuden Digi boksin.
Siitä mentiin taistelukoululle suunnistuskilpailuihin. Miro jatkoi siellä temppujaan ja minua hävetti...

kello on nyt puoli yhdeksän ja tämä mamma lähtee nyt lenkille päästämään höyryt pihalle...

22.00.. Lisäys

Olin tuossa tunnin juoksu/kävely lenkillä. Juoksin n 2/3 matkasta. ilokseni kotona laskin että siitä tuli n.10km lenkki :) Olo on ihana, Ricky Martinin tahdissa oli kiva mennä :)
Nyt suihkuun ja sitten jotain pientä iltapalaa ja katsomaan telkkaa. Aleksi menee aamulla jo kasiin joten pitää ajoissa nousta. Kuitenkin Lotan kanssa joutuu taas yöllä hengittelemään lääkkeitä, sen yskä on vaan pahentunut, nyt se yskii päivälläkin jo ikävän kuuloisesti.

No niin :)

Aleksi meni kouluun , Riku saattoi kun sekin meni töihin :) Aleksi menee nyt ekaa kertaa yksin, vannotin että soittaa kun pääsee koulun pihalle. Minä täällä sydän syrjällään....

Kohta toisten kanssa kauppaan. Miro sanoi että haluaa siivota tänään koko kodin yhdessä niin isi ihmettelee illalla, heh!

sunnuntai 19. elokuuta 2007

Ei mitenkään erikoinen päivä

kahdeksan aikaan nousin Miron kanssa. Hän oli pukenut ja ruokkinut kalat jo ennen kun minut herätti :)

Siinä vaan oltiin kotosalla. Minä puuhastelin, pyykki hommaa, ruoan laittoa, siivousta. Riku istui koneella, teki jotain kotisivuja kaverilleen. Mitä se on tehnyt jo pari viikkoa..

Yhden aikaan kun oltiin syöty niin väsähdin, pistin lapsille pelit päälle. Ja minä pyysin lapsilta sohvalta: Tuokaa äitille tyyny ja peitto, äiti hieman levähtää. Miro reippaana toi ja makasin tunnin sohvalla, en nukkunut mutta silmät kiinni olin. Kivasti piristyin ja kahvia keitin. Vielä katselin josko jotain vaatetta löytyis Mennin pussiin.
Siinä akvaarionkin huolsin, vaihdoin vettä, imuroin ja suodattimet putsasin, nyt kalojen kelpaa!

Alkoi ahistamaan tuo Riku kököttäminen tuossa koneella ja onneksi kello tulikin jo puoli viisi. Lähdin lasten kanssa ensin vankilalle, vietiin Lotan nukke sinne mallinukeksi ja siitä huristeltiin Jussille ja Lauralle. Lapsoset olivat taas tapansa mukaan... hmm... hieman vilkkaan puoleisia ja komensinkin ne pihalle jotta me saatiin jutella rauhassa, ilman että olisi pitänyt huutaa :)

Puoli kahdeksan korvilla oltiin kotona ja heti pistin ne heti suihkuun ja sitten iltapalat.
Kello on nyt 21 ja pojilla on vielä vauhti päällä sängyssä.

Lapset olisi tänäänkin halunnut mennä lenkille, lupasin että joku ilta voidaan mennä mutta ei tänään kuitenkaan.
Huomenna alkaa arki, koulu ja Riku palaa töihin. Ajattelin ikkunat pestä huomenna ainakin, ja jos sitä vaikka menisi sinne lenkille. Jos sitä jaksais juosta hieman pidempään :) Se on kyllä mukavaa puuhaa täytyy myöntää. Jos nuo vara renkaat häviäisi joskus, vaikka en tässä laihdutakkaan. Ja se tupakkakin jää tässä kohta puoleen pois..

Ajatella, vielä on 2 viikkoa lomaa jäljellä :D