lauantai 1. syyskuuta 2007

Ikävää ja itkua eilen

Tosiaan kuuden korvilla mentiin isälle ja Miro oli aivan innoissaan. Kun lähdettiin autolla pois niin Aleksille iski kova ikävä pikku veikkaa ja se alkoi itkemään takapenkillä. Sitten Lotalle iski ikävä myös ja sekin itki :( Aleksi itki ja sanoi että hän haluaa silittää veikan päätä ja itki lisää. Ai kamala, en ikinä olisi uskonut tuollaista reaktiota. Me yllätyttiin Rikun kanssa oikein kunnolla ja naurettiin mahat kippurassa vaikka toiset itki takapenkillä :) Se oli meinaan aika koominen tilanne :) Noh, saatiin itsemme rauhoittumaan ja puhuttiin takapenkkiläisille että Mirolla on siellä tosi kivaa ja tehdään me nyt Mirolle niitä synttäri yllätyksiä ja juttuja. Hetken päästä he rauhoittui. Haettiin Mirolle koululais tuoli siihen kirjoituspöytään minkä Ville ja Marja osti lahjaksi. Sitten käytiin prismassa ostamassa se meidän lahja, prätkähiiri ja sen prätkä ja Aleksi halusi kantaa sitä kaupassa kun se oli MIRON lahja :) Aleksi osti omilla rahoillaan vielä Mirolle oman lahjan.

Kotona aleksi höösäsi, Miro sitä ja Miro tätä. Se suunnitteli Mirolle vaikka mitä yllätystä kotiin paluun kunniaksi ja synttäreille :) Hän halusi auttaa kasaamisessa ja hän itse paketoi oman lahjansa.
On tuo sisar rakkaus niin vahvaa. Ne näköjään rakastaa toisiaan yhtä paljon kun vihaakin. Sitähän se on :)

Tänään aamulla heräsin kun Lotta lauleskeli 9.15 :) Ihanaa oli nukkua niin pitkään. Ne oli herännyt jo aikaisemmin ja tekivät Mirolle lisää yllätyksiä :) Aleksi piirsi monta A4, varmaan ainakin kahdeksan ja ne kun yhdistää siitä tulee iso kokonainen kuva :) Ja se sitten piilotteli niitä. Tämä on sunnuntai yllätys :) Lottakin teki jotain ja laittoi prinsessa kirjekuoreen sen :)

Riku lähti vaille 10 rakennuksille ja nyt minä alan siivoilemaan. Käydään varmaan mäkkärissä kolmisteen päivällä.
Illalla sitten lapsukaiset menee mummulaan

perjantai 31. elokuuta 2007

Viikonloppu tulossa taas

Aamu meni kivasti, Aleksi oli oikein reipas nuorukainen. Osaa se olla jos haluaa :)

Puoli kympin aikaan lähdin toisten kanssa pihalle ja Miro kokeili sen radio-ohjattavaa, vihdoinkin se toimii. Tilasin siihen antennin, postitus kulujen jälkeen antennin hinta oli 13e.

Vaille 11 haettiin Riku töistä ja suunnattiin mun työpaille. Hain auton ja avaimia jotta pääsee kuudelta maanantaina töihin :) Sitten alkaa se osittainen hoitovapaa, IHANAA :) Eskari opet oli yllättyneitä tästä ratkaisusta, tosin kyllä iloisia. Kun kuulemma ihmiset ovat unohtaneet tämän mahdollisuuden.

Tultiin kotiin ja aleksin palasi koulusta, syötiin. Ihan hieman vaan pojat keskenään tappeli, naama punaisena karjui toisilleen, ärsytti ja vei toistensa tavaroita jotta toinen huutaisi enemmän. Sitten huusin "JO SE NYT ON PERKELE!!!!" ja iskin nyrkin pöytään. Pojat seisoi kun ameijassa, asennossa. Sitten tuli että "no mutku toi teki sitä..." yms.

Pitäis Miron kamppeet katsoa, pitäis ruokakaupassa käydä, Jennille lahja ostamassa ja tehdä ruokaa taas. Hieman tässä olisi tekemistä ennen neljää.

Riku illalla menee merelle kalastelemaan taas, saan olla ihan rauhassa Lotan ja Aleksin kanssa. Olisin kyllä lenkille halunnut mennä :(

Myöh:

Kello on puoli kuusi nyt. Miron tavarat laitettu ja poika on pikkusen vaan kärsimätön kun vasta tunnin päästä mennään vaarille.
Riku ei menekkään kalaan tänään, aika kova sade ja tuuli ulkona.
Kaupasta ostettiin hieman herkkuja sipsejä, suolapähkinöitä. Ja ajattelin herkutella vähän tänään :) Lenkille ei voi mennä tuossa ilmassa.

Katsottiin netistä meidän Bonuskortti tapahtumia ja paljon tässä kuussa mennyt s-kortilla. Meinasin pyörtyä, n. 1200e ja siitä puuttuu vielä n. 100e :) Herran jumala sentään. Nyt en ihmettele miksi ei ole rahaa ollut nyt loppu kuusta.

Illalla kasataan Miron lahja valmiiksi. Eipä tänään mitään ihmeellistä tapahdu, kotona olemista vaan. Pyykkiä pitää illalla pestä ja jos pari olutta maistais.
Huomenna Riksu menee rakennuksille jo kymmeneksi.

Mukavaa perjantaita kaikille :)

torstai 30. elokuuta 2007

ONNEA ALEKSI!!!!!!

Aleksin koulu osallistui Kerava Halki -juoksuun joka pidettiin keskustassa. Oli oikein kuuluttajat ja kaupungin johtaja paikalla ja paljon väkeä. Aleksin koulu kisaili ihan ekana, se oli viesti. Aleksin joukkue voitti reilusti :) Valokuvaajat otti kuvia voittajista ja pääsivät vielä palkinto korokkeelle. Oli poika yhtä hymyä :) Huomenna voittajat saavat vielä omat palkinnot, nyt kaikki osallistujat saivat pienet reput. Ja huomisessa lehdessä on kuvia ja juttu.

Nyt käytin lapset pesulla ja tein ilta palat, aika lähteä lenkille!!

ILLALLA:

Ällistyin kotona, lenkki kesti tunnin ja matkaa kuitenkin kertyi 6.5km eli hieman vähemmän kilometrejä mitä normaalisti Katjan kanssa. Otin kyllä Rikun neuvosta vaarin ja pistin tossua toisen eteen nopeammin. Enkä edes hengästynyt, hö hölmöä :( Hiki ei tullut myöskään. Pitääkö sitä oikeasti alkaa juoksemaan jotta tuntuisi joltain. Katja ei päässytkään tänään mukaan.

Ehdin katsoa teho-osaston melkein alustakin, nyt menen suihkuun ja teen sitten pientä iltapalaa.

Tämä liikunta on alkanut tehdä ihmeitä minun vatsalle ja suolistolle :) Ei tässä mitään puhdistus kuureja tarvitse, lähtee lenkille vaan eikä maksa mitään :)

Huomen illalla Miro sitten pääsee ekaa kertaa vaarille yöksi, poika odottaa sitä enemmän kun joulua :) Sillä välin me hankitaan Mirolle lahja ja kasataan Marjan ja Villen ostama lahja, se odottaa autossa.

Tutustumis päivä ja juoksu kilpailua

Aamulla väsy oli tosi suuri, piti käydä suihkussakin kun illalla en jaksanut. En päässyt suihkuun aamullakaan, aika loppui. Vietiin Aleksi autolla kouluun ja menin Lotan ja Miron kanssa tutustumaan uuteen hoitoon.
Lapset viihtyivät tosi hyvin, askarteli, pelaili pelejä ja piirteli. Lotta jo teki tuttavuutta tyttöjen kanssa. Siellä juttelin yhden äidin kanssa ja huomasin hänen pyöristyneen masun. Olin että ai ihanaa, vauva tulossa. Sanoi että juu joulukuussa, kahdeksas!!!! :) 8. lapsi :) He ovat muuttaneet juuri Oulaisista Oulun läheltä. Tällä hetkellä asuvat 5h+keittiö kerrostalossa. Mutta rakentaa kyllä isompaa. Nostan hattua hänelle!!!! :)

Sieltä huristeltiin tarjoustaloon ostamaan esikoululaiselle reppu ja Mirokin sai. Siellä kuljetellaan varavaatteet+sadevaatteet. Kotiin ja tein meille pinaattikeittoa, sain kehut :) Hyvä Knor :)

Sitten pitikin jo lähteä aleksi vastaan. Mentiin autolla kun satoi vettä. Siinä koulun pihalla tein tuttavuutta Aleksin luokkalaisen äidin kanssa ja muistutin illan Kerava Halki -juoksusta. Hän kiitteli kun oli unohtanut.
Aleksi kertoi että luokan valvoja oli jutellut siitä kiusaamis asiasta ja aleksi oli nähnyt ne lapset omassa koulussa. Mutta juuri kun oli menossa kertomaan opettajalle niin lapset oli lähtenyt sisälle toiseen rakennukseen. Toivotaan että saavat ilkimykset kiinni!!!
Aleksi väkisin halusi kävellä kotiin sanoin että sen kus kävelet. Kun ajoin ohi niin kahden tytön kanssa käveli :) Meidän casanova!!

Nyt aleksi jo teki äikän läksyt ja kohta se huutaa ruokaa. Kamala ruoka halu sillä on kun palaa koulusta :)

Illalla on se juoksu aleksilla keskustassa. Sitten kahdeksalta viim. lähden taas Katjan kanssa lenkille. Pitäisi vaan joku toinen reitti katsoa välillä.
Jo, se on taas joku väsymys kausi menossa, koko viikko mennyt tässä. Meillä on kotikin aivan kamalassa kunnossa, kun kukaan muu ei tee jos en ala huutamaan asiasta. Puhtaat pyykit odottaa nyt koneessa ja pitäisi ed. viikkailla. Hyvä jos jaksan sen. En tiiä, pitäisikö ottaa 15min pika unet sohvalla.

Aleksille muuten keksin oivan homman, koti työn. Roskien viennistä huolehtiminen. Hommasta saa kerran viikossa 3e ja kun huomaan että tekee homman hienosti ja ottaa jotain lisää huolehdittavaa niin palkka nousee viiteen euroon. Poika oli aivan tohkeissaan kun sai jotain omaa mistä pitää huolehtia. Vielä se tykkää, palataan asiaan parin vuoden päästä ;)


Palaan illalla lenkin jälkeen

Zzz ZZzzz

keskiviikko 29. elokuuta 2007

Näin se taas loman loppu häämöttää enemmän

Tosiaan kävin lasten kanssa prismassa ja kaikki valitsivat itselleen syys hatut ja hanskat.

Kotiin ja tein ruokaa, Rikukin saapui niiskuttaen ja hieman taisi olla lämpöä. Tein pika ruokaa ranskalaisia ja makkaran paloja uunissa mutta se ruoka oli virhe, kerron myöhemmin miksi. Pistin lapset ja itseni valmiiksi ja oli jo kiire, lapset meni vankilalle ja me mentiin sitten eskarin vanhempain iltaan. Voi jukra kun se kesti :) kuudelta alkoi ja 20vaille kahdeksan loppui. Mukavalta tuntui, mutta jotenkin se tuntui ihan erinlaiselta kun kannistossa. Kannistossa lähtökohtana oli leikkiminen mutta tuolla käydään kirjaimien ja numeroiden kimppuun heti :) Vaikka eipä kyllä, Lotalle se voi ollakkin tosi hyvä kun se nyt jo "osaa" kirjoittaa niin ja näin. Tietää kirjaimia paremmin kun aleksi mm. Niin se ei ole mahdottomuus että se oppisi lukemaan ja kirjoittamaan siellä :) Pikku nero :)

Tosiaan vaille kahdeksan haettiin muksut (piti kupponen kahvia juoda) ja kiireellä kotiin. Vaihdoin lenkki vaatteet, sauvat mukaan ja menoksi. Katja tuli taas matkaan. Ihmeteltiin tunnin jälkeen että mikäs kumma kun ei tunnu missään, ei hiki valu ja aika menee kun siivillä ja samaa tahtia mentiin jopa hieman lujempaa. Sitten loppu matkassa minulle iski kamala ylä vatsa kipu. Se johtui mitä luultavimmin siitä ruoasta ja kahvista tyhjään mahaan. Voi luoja, tunsin kuinka mahassa oikein poreili ja maha nesteet nousivat suuhun asti välillä, sitten poltteli jo ruokatorvea. Yritin sinnitellä mutta sitten oli pakko hidastaa kun Katja meni kotiin ja yksin taas kävelin kalevasta. Välillä tuntui että oksennus lentää.
Pääsin kotiin ja join heti puoli litraa maitoa ja otin lääkkeen. Ei olisi pitänyt syödä sellaista ruokaa eikä olisi saanut sitä kahvia juoda vankilalla, tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Ja ottaa päähän nyt kun koko lenkki meni pieleen kun piti tahtia hidastaa :( No, tuleehan noita muitakin päiviä. Josko huominen olisi parempi.

Huomenna onkin luvassa Miron ja Lotan tutustuminen uuteen hoito/eskari paikkaan 9-11. Ja minä saatan aleksin kouluun, se kun ei nyt halua mennä yksin sen tapauksen takia. Pistin heti päivällä sähköpostia opettajalle asiasta ja hän otti sen vakavasti heti ja lupasi yrittää selvittää oliko ne oman koulun oppilaita. Mitä haen myöskin Aleksin jos ne vaikka näkyisivät matkalla. Olen sellainen emo leijona että oksat pois jos joku kiusaa koulussa minun lasta.

Nyt varmaankin pitää suihkuun mennä, vaikka en edes hikoillut tuolla 1.5h lenkillä :) Riku sanoi että pitää vielä kovemmin vaan pistää tossua toisen eteen... :)

Flunssaa

Kello soi puoli kahdeksan, tosin en millään jaksanut nousta kun vasta 10 vaille. Riku keitti kahvit ja kahvin tuoksun voimalla jaksoin nousta. Aleksi ihan itsekseen heräsi jo puoli kahdeksan ja otti vaatteet itse kaapista. Eilen illallakin se itse pesi hampaansa, pyyhki itse kun oli kakalla. Kyllä siitä on kasvanut omatoiminen poika :) Ja hän selvästi nauttii siitä kun tekee itse. Tosin, niitä vauva -vaiheitakin tulee sille vielä mutta se on normaalia. Tuon ikäinen haluaa ja osaa olla omatoiminen ja välillä on NIIN isoa että. Mutta kuitenkin tarvitsee tukea ja turvaa samanlailla kun pienemmät eli saa sellaisia vauva "kohtauksia" jolloin halii koko ajan, pitää olla lähellä, ei "osaa" pukea yms. Tuossa isässä aletaan irtaantumaan vanhemmasta enemmän ja opettelemaan vastuuta ja oma toimisuutta.
Vastuusta heti tuli mieleen, eilen hävitti jonnekkin kotiavaimensa. Kotona se jossain on mutta ei muistanut missä se on :)

Mirolle on tullut nyt se flunssa. Valitti kurkkua ja aika tukkoinen oli. Mutta kyllä se jaksaa näköjään ihan hyvin leikkiä.
Jaahas, pitäisi alkaa hommailemaan. Siivousta olisi luvassa ja pyykin pesua. Tänään en syö pullan pullaa kyllä. Nyt aamulla oli vatsa ihan löysällä.
Illalla on eskarin vanhempain ilta ja lapset menee Marja-mummulle hoitoon siksi aikaa. Onpas tämä viikko ollut yhtä hoito viikkoa, maanantainakin ne oli ja perjantaina Miro menee isälle yöksi ja lauantaina Marja-mummu ottaa kaikki kolme. Sitten alkaa taas työt, yhyy :( Ei halua!!!
Pitäiskö sitä ottaa Miron neuvosta mallia ja tehdä vielä se yksi :) Saisi jäädä kotiin :) Täällä on NIIN kivaa, lasten kanssa olla touhuta (vaikka hermoja välillä koetellaan), saa tehdä rauhassa koti työt ja yötä myöten ei tarvitse siivota ja pyykkiä pestä.

Päivällä:

Aleksi tuli taas yksin koulusta ja ihmettelin kun sillä kestää. Toisten kanssa oltin pihalla paleltumassa ja aleksi vihdoin saapui. Kertoi että kaksi vanhempaa lasta oli haukkunut ja kiusannut sitä koulu matkalla. Ei muistanut onko ne oman koulun lapsia vai ei. Annoin ohjeen soittaa heti minulle jos vastaavaa tapahtuu ja huomenna katsoo onko ne oman koulun lapsia.

Kohta lähdetään ostoksille.

tiistai 28. elokuuta 2007

Nyt on leivottu ja perhe ruokittu

Leipominen sujui oikein mukavasti. Tosin ystäväni kysta ilmoitteli että on taas ilmestynyt alavatsaan ja vihloi oikein mojovasti välillä. Mirolle neuvoin kuinka leivotaan solmupullia. Hän halusi tietää mistä olen oppinut ja kerroin että Sirkku mummulta, sitten halusi taas tietää enemmän mummusta ja miksi se kuoli. Kerroin sitten, en tosin ihan tarkkaan kaikkea.
Lotalle hän sitten kertoi samat jutut kun sekin halusi tietää. "mummu piti leipomisesta ja äitin kanssa ne leipoi paljon, kun mummu ei ollut töissä vaan kotona äitin, Jussin ja Jarin kanssa. Mutta sitten se sairastui ja se oli niin paha pöpö että se sitten nukkui pois". Siitä aiheesta he keskenään keskustelivat hieman.
Aleksi tuli ihan yksin koulusta kotiin ja iso kasa läksyjä oli :) En ole niin innostunutta koululaista tavannut ennen. Oli että JEE kun tuli paljon läksyjä :)

Riku tuli jo kolmen aikaan kotiin, sekin potee flunssaa. Noh, pelkkää nuhaa sillä vasta on mutta kyllähän te miehet tunnette :) Ei siitä sen enempää... :)
Leipomisen sotkut siivosin ja tein meille ruokaa.

Itselläkin on voimaton olo, jonkun verran räkää keuhkoissa. Pitää kuitenkin alkaa pyykkiä pesemään ja laittaa kotia kuntoon, päivällä en jaksanut tehdä yhtikäs mittään.
Pitää lapsille keksiä jotain kivaa tekemistä siksi aikaa.
Huoh, ei jaksaisi istua nyt edes, taidan mennä hetkeksi sohvalle kun Riku on vielä kotona. Kohta lähtee rakennuksille.

Palaan illalla taas!

ILALLA:

Nyt on lapsukaiset sängyissää, kello on 20.45. Lotta lähti Rikun mukaan rakennuksille. Siellä kun niiden tyttö Pinja meni ratsastustunnille niin Satu kysyi jos Lotta haluaa tulla katsomaan ja niinhän se lähti. Minä olin aivan kuollut, totaali poikki. Nukuin n 20min Miron sängyssä kun pojat leikki. Sitten käytiin hieman pihalla ja seitsemäksi kotiin. Pikkuisen vaan pojat antoi parastaan ja huusin kun palosireeni!!! Loppu peleissä en saanut tilannetta purettua muulla kun... pojat nurkkaan... Onneksi se tehosi ja pienet palopuheet siihen päälle. Loppu ilta menikin hienosti.
Lotta saapui kotiin, intoa täynnä .Hepat oli kuulemma tosi ihania ja hänkin haluaa kokeilla :) Olin että no joo, mikäs siinä ja menin katsomaan hintoja. Tokaisin sitten Lotalle josko joku muu harrastus kiinnostais :) Meinaan 10 kerran kortti maksaa melkein 270e, yksittäis tunti on 30e, siis nämä on poni hintoja. Hevosilla oli kalliimpi. No, sitten tuli baletti tai taitoluistelu, ne näytti olevan jo ihan siedettäviä hintoja. No ajattelin että saa mennä ainakin kerran kokeilemaan ratsastusta jos haluaa.
Oli illalla pyykki hommaa hieman, muuta en jaksanut tehdä laisinkaan.
Rikun flunssa kyllä näyttää pahenevan. On se minullakin kurkku hellä ja sitä limaa keuhkoissa. Liekkö joku pöpö ja siksi on voimat kokonaan tiessään.

Ajattelin telkan ääressä maata koko loppu illan. Keittää teetä ja iltapalaa. Tulee se karmea 4D dokumentti, vanhemmista jotka lyö lapsiaan. En kyllä tiedä pystynkö katsomaan sitä, ajatuskin puistattaa.
Olen tänään syönyt muutaman pullan ja piru vie kun vatsa on taas turvoksissa, ei onneksi paljon mutta kuitenkin. Nyt kyllä saa luvan loppua sen pullan mussuttaminen. Veikkaan että se hiiva osaltaan hankaloittaa oloa.
Pakko olla huomenna paremmassa kunnossa jotta voi lähteä lenkille Katjan kanssa taas.

nyt hyvää yötä!!

Sanonta kuuluu: Tiistai toivoa täynnä

JUMALAUTA!!!!

Anteeksi huutoni mutta nuo kaksi Miro ja Lotta ovat AIVAN KAMALIA. Aivan ihme asioista saavat hirveitä pultteja. Prismassa Lotta sai huuto ravarit kun hän ei saanut painaa hissin nappia, autokerroksessa kaikui kivasti se kiljuminen ja huutaminen :) Ja kun Lotta rauhottuu niin Miro saa raivarit ja taas toisinpäin...
Meinaan leipoa ihan kohta heidän kanssa pullaa, kuinkahan akan käy :) Vähä jännittää...

Lihakset on tänään aika voimattomat, ei ihme eilisen yli 11km reippailusta. Kipeät ne ei ole, voimattomat vaan. Joo, ja eilen kun pääsin sanomasta että ei tulisi kipeäksi niin minä viisas nukahdin ikkuna auki (nukun suoraan sen alla) ja arvaat varmaan kun kurkku oli kipeä ja nyt yskä alkanut. Palelenkin koko ajan. Tänään olen (mitä luultavammin :) ) ihan kotosalla illalla ja parantelen alkavaa flunssaa. Tai saas nähdä jos nuo lihakset tuosta voimistuu niin en varmaan malta olla menemättä :)
Tänään sovittiin Katjan kanssa uudesta sauva lenkistä huomiseksi, kivaa kun on kaveri. Eilenkin naureskeltiin tosi paljon, mm kakka juttuja :) Niin aikuismaista :D Ei mutta, ihanaa kun ei koko ajan puhu lapsista ja siihen liittyvistä asioista. Eilen oli puhe miehistä ja siitä kakka -asiasta.

Jaa, kuulen jo naurua olohuoneesta, lapset ovat nyt sulassa sovussa joten leipomaan :)

maanantai 27. elokuuta 2007

Vielä maanantaita :)

Suunnitus meni hyvin vaikka ukkos myräkkä meidät yllättikin, just päästiin onneksi maaliin kun alkoi sataa. Lenkki oli siis 2.2km, ja huh huh mitä vauhtia poika juoksi, halusi katsos voittaa vaikka tosi asiassa aleksi ei pärjää vielä niille hyville. Me käytännössä juostiin siellä metsässä koko matka, oli aika vaikea liikkuista. Paljon oli hakkuu alueita, ja sammal kohtia oli paljon. Eli upotti ja paljon tuli loikittua :) Minä kaaduinkin rähmälleen mutta poika ei edes huomannut :)
Oli todella rankkaa vaikka luulin että olisin jaksanut sen kun vettä vaan. n 35min meillä meni, tarkkaa aikaa ei tiedä vielä kun tulokset ei ole tullut. Ei se sitä voittanut kuitenkaan, sen tiedän. Jokainen pieni kilpailija sai kuitenkin taas ruusulusikan ja sekin riittää aleksille ihan vallan mainiosti.

Siitä vankilalle ja haettiin toiset sieltä ja juotiin kahvit pika pikaa.

Nopeasti komensin vuoron perään lapsia suihkuun ja siitä iltapala pöytään, oli kun apina lauma olisi taas ollut ruokailemassa, huoh.
Sitten itseni valmiiksi ja kahdeksalta lähdin sauvoilemaan Katjalle päin. Mentiin taas se sama n. 7.5km lenkki ja minä vielä pienen mutkan kautta sauvoin kotiin. Aikaa tuossa lenkissä meni minulla 1h50min ja kokonais pituus taisi olla n. 9.5km :) Nyt on suunnistuksen ja lenkin jälkeen jalat hyytelöä mutta aivan uskomaton olo :)
Kävin jo suihkussa, siellä lotrasin 15min kuumalla vedellä. Nyt tankkaan vettä ja seuraavaksi pientä iltapalaa ja peiton alle.
Ajattelin jos huomennakin sataa vielä niin pidän välipäivän, nyt olen kahtena päivänä peräkkäin kastellut itseni lenkillä, nytkin vettä vaan valui kengistä kun kaadoin. Jos ei tahalleen itseään sairastuttaisi.

hyvää yötä!!!

Uusi viikko aluillaan, lenkkipäivä

Eilen venähti nukkumaan meno, oli pakko katsoa se nelosen pitkä leffa mikä loppui yli puolen yön. Himppu vaan väsytti aamulla :)
Lihakset ei ole yhtään kipeänä eilisestä juoksusta, hyvä hyvä :) Alkaa kroppa tottumaan. Vatsan toimintaan/turvotukseen on tuo liikkuminen auttanut myös. Rikulle eilen illallakin sanoin että kuinkas tuo vatsa on "littana" ollut pari päivää, kun ei ole pätkääkään turvottanut. On sellainen kevyempi olo. Jatkan siis harjoituksia :) Mietin että niinä välipäivinä kun en lähde lenkille voisi kotona tehdä hieman vatsalihaksia, jos tuo makkara tuosta pienentyisi :) Muistelin että silloin muutama vuosi sitten kun jumppailin innolla kotona ja laihdutin sen 8kg niin jumppasin 6xvko:ssa ja joka kerralla tein 160 erinäisiä vatsalihans liikkeitä, joskus kun innostuin meni 100 enemmän.

Aleksi läks kouluun, Riku saattoi kirkolle taas. Aleksin kanssa sovittiin että saa kävellä itse tuohon porvoonkadulle, nesteen kohdalle ja minä tulen valvomaan sen tien ylityksen mikä on kaikista vaarallisin. Poika oli innoissaan :)
Remppa ukkoja ei ole näkynyt vielä. Pitäisi toisten kanssa lähteä kauppaan kohta. Aleksille pitää ostaa sadetakki uusi. Sillä on illalla se kilpailu ja reppanalla ei ole kunnon sadetakkia. Lupasivat meinaan sadetta.
Toivottavasti illalla ei sataisi, lähdetään Katjan kanssa lenkille, kokeillaan miltä tuntuu sauvojen kanssa mennä.

PÄIVÄLLÄ:
Remppa ukot tuli ja meni, teki loppuun homman. Sanoivat että perjantaina oli kosteus mitattu ja ei ole kosteutta. Noh, kai se on uskottava. He sanoivat meidän lattiasta (siinä kun alkuperäinen muovimatto) että pitäis saada uusi kun saumat repsottaa ja elementit näkyy. Sinne jos vettä menee niin avot, se on siinä sitten. Se liima siellä kuulemma alkaa käymään tai jotain. Tietenkin soitin isännöitsijälle ja vastaus oli että tänä vuonna ei remontteja tehdä enään, rahat on loppu. Just joo, onpa mukavaa. HAISTA VVO KUKKANEN!!!!!!!!

HALUU IKI OMAN KODIN!!!!!!!!!!!!

Olin kaupassa myös Miron ja Lotan kanssa. Aleksille ostin kunnon sadetakin ja itselleni lenkki pöksyt. Olisin ostanut myös huppari tyylisen paidankin mutta en kehdannut ostaa 30e paitaa kun jo housut maksoi 20e. Jos vaikka tili päivänä :) Miro oli erikois hienosti kaupassa. Kerrankin uhkailu tehoaa. Se meinaan muisti kun kerran suutus päissäni sanoin että vartija katsoo kameroista ja vie tuhmat lapset ulos kaupasta. Kauhea äiti :)

Aleksi kipsutteli ihan itse koulusta, menin vaan tuolle tielle vastaan. Kamalasti oli pojalla taas asiaa mitä koulussa tapahtui. Ne oli 2h tuossa liikuntakeskus Spurtissa. Illalla vielä 2.2km suunnistus päälle niin LUULISI pojan olevan illalla poikki....

Tilasin Lotalle tänään muuten lääkäriä tuon astman takia. Vasta 21.9 on vapaa aika, grrr.
nyt pitää mennä kirjoittamaan aleksin läksyä. Sen pitää taas tarina keksiä.

Illalla takaisin viimeistään lenkin jälkeen eli n. 21.30

sunnuntai 26. elokuuta 2007

Ikävä päivä. Myöskin lenkkiä kaato sateessa

Ja en meinaa sen enempää kirjoittaa siitä. Hampaita ollaan kiristelty Rikun kanssa enemmän ja vähemmän. Huh, onneksi päivä on lopuillaan!!!!

Oltiin iltasella vankilalla kylässä ja siellä mummu ja lapset suunnitteli mitä tekevät lauantaina kun menevät yökylään.
Huomenna on aleksin viimeinen sarjasuunnistus kilpailu tältä vuodelta, samalla on seuran mestaruuskilpailu. Toki harkkoja on vielä tänä vuonna. Ja ne keskarit joka torstai.

Ihanaa ihan kohta lähden lenkille ja saan purkaa paineita siellä, raivolla eteenpäin!!! Jos se hieman auttais tähän olo tilaan.

Aamulla aikainen herätys kun ne remppa ukot tulee taas.

MYÖH:

Kasin aikaan lähdin lenkille intoa täynnä :) Huomasin ilokseni että kunto kasvaa, jaksoin juosta pitkän matkan. Kun pari viikkoa sitten jaksoin hädin tuskin 100m :) Mutkien kautta menin Kalevaan kun alkoi kaato sade, ei kiva :) Lyhintä tietä takaisin kotiin, juosten tottakai :) Vaatteet oli ihan läpi märät, aivan kokonaan ja lihakset meni totaali jumiin hieman ennen kun kotiin pääsin, kylmästä.

Reilu tunti kuitenkin tuli lenkkiä ja matkaa kertyi n 7km ja nyt kuumaan suihkuun ja iltapalaa!!

Sunnuntai aamua

Yö meni aika kivasti kaikilla. Alkaa Lotalla kortisonitkin auttamaan.
Pojat heräili kahdeksan aikaan ja minä nousin, Riku jäi nukkumaan. Keitin aamukahvit ja aloin heti puuhastelemaan kun illalla ei jaksanut. Keräsin lika pyykit, yllättäen niitä on kerääntynyt taas aivan joka paikkaan. Lapset meillä ne kun heittää se missä sattuu silloin olemaan kun riisuu, arg!!! Vein leluja lastenhuoneisiin ja pyykkikoneen päälle. Keittiön raivarin.
Lotta kun heräsi 9 aikaan alkoi nahistelu, kiukkuaminen, tappelu, toisten ärsyttäminen. Puoli kymmenen yritin Rikua herättää mutta ärähteli vaan sieltä joten pistin oven kiinni, olkoot.

Mitähän sitä tekisi tänään!!! Jotenkin on sellainen olo että parempi olla pois kotoota...