perjantai 8. kesäkuuta 2007

Viikonloppu alkoi

Töihin kuudeksi taas. Mutta jo 11 aikaan pomo ilmoitti että eikös Tiina lähdetä jo viettämään viikonloppua, no ei tarvinnut kahta kertaa käskeä :)

Kotona hieman siivoilin ja olla möllötin ja nautin yksin olosta. Popitin taas Il Divoa niin että naapuritkin varmaan kuulivat, siitä tulee niin hyvä ja rauhallinen mieli kun niitä miehiä kuuntelee. Uskomaton ääni heillä, ah niin ihana... niin ihana. Välillä kylmät väreet menee :)

Riku tuli kahden aikaan kotiin pyörähtämään ja lähti heti, meni kalaan merelle poikien kanssa. Kolmelta lähdin hakemaan lapsia hoidosta. Niin ajatuksissani ajelin että ajoin sitten kanniston ohi, ja vasta savion kohdalla säpsähdin että mihinkäs minun piti mennä :) Pikkusen hoitajat nauroi minulle kun kerroin.

Ilta meni ihan kivasti, hiemanhan äidin enkelit tappeli. Lotta tunnetusti poikia ärsytti ja pojat antoi takaisin, tottakai. Voi kamala sitä huutoa mikä Lotasta aina lähti, häntä kohdeltiin niin väärin.
Kuunneltiin Fröpelin palikoita, Jumppalaulua! Otin netistä lapsille PMMP:n Pikkuveli -laulun ja lapset oli aivan tohkeissaan, he kun ovat sitä hoilanneet jo monta kuukautta. Tunnetusti minä en osaa käyttää noita ohjelmia hyvin joiten tein rikulle listaa mitä levyjä sen piti ottaa mulle. Kyllähän minä yritin yritin ja yritin mutta aina se ohjelma kaatui.

Riku kun tuli kotiin, annoin listan niin heti alkoivat kaikki tulemaan :)

Huomenna Lotta pääsee isälle ja eiralle ensimmäistä kertaa yksinään yökylään. Lotta on revetä liitoksistaan, niin innoissaan se on. Sitten isä vielä soitti Lotalle ja kertoi että on laittanut pihalle altaan, ostanut vesipyssyn ja pääsee vielä katsomaan Jussille lampaita niin ressukka meni aivan onnesta sekaisin. Illalla kyllä sanoi että jännittää aika paljon kun kaikkea kivaa on tiedossa. Ja voitte kuvitella että pojat on kateudesta vihreitä. Voi että niitä ottaa päähän, niillä kun on vielä huomenna pelikielto päivä eli ei tietokonetta ei XBox:ia ja se vielä tekee asiasta pahemman mitä se jo on.
Huomenna on Jannen (rikun veli) synttärit ja heidän tuparit yhdistelmä juhlat. Nyt on minun vuoro jäädä ja mennä, kyllä sitä on odotettukkin :) Katsotaan konttaako mamma kotiin. Tosin kyllä sanoin Rikulle että jos yöllä joudun yksin kävelemään niin aika pelottavaa. No, hän sanoi että soittaa ja puhutaan koko matka.

torstai 7. kesäkuuta 2007

Koti-ilta

Töistä tulin kolmen aikaan, heti haettiin lapset hoidosta. Matkalla haettiin pizzaa kun jääkaappi kotona ammotti tyhjyyttään.
Siinä syötiin ja minä vaan olin, tekemättä mitään. Torkahdinkin sohvalle hieman :) Kuuden jälkeen säpsähdin että hittolainen kaupassahan piti käydä. Tein listaa ja lähdin Miron kanssa kauppaan. Puoli kahdeksan olin kotona, lapsille annoin syömistä, laitoin tiskejä, käytin suihkussa, pesin hampaat ja laitoin nukkumaan puoli yhdeksän. Ja isäntä se istuu nököttää koneella, pokerin lumoissa, huoh. No, huomenna se lähtee kalaan kavereiden kanssa.

Kaupassa päivittelin kun katselin aurinkorasvoja, miten voi yksi aurinkorasva purkki maksaa 20€, siis mummon markoissa 120mk. herran jumala, kuka markka aikana olisi maksanut 120mk aurinkorasvasta!!!!!! Mahtaa olla hyvää :)

Jaa kohta alkaa tehis, sinne siis...
Pojat höpöttää vieläkin sängyissään, grr

keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Rantsu päivä :)

Nukuin TAAS pommiin aamulla, säpsähdin 5.35 että herranjumala jo sitä taas nukuttiin pommiin. Onneksi pääsin jo kuuden aikaan liikkeelle. Ripeästi pakolliset hommat pois alta ja kotiin, kello oli vasta vaille 10.00. Hain muksut hoidosta, hoitajat ei meinannut uskoa minua kun sanoin joo joo otan ne jo kotiin. Yrittivät että pidä ne täällä ja pidä itse vapaata, ehei :)
Katja soitti 11.30 ja kysyi lähdetäänkö kuusijärvelle, ei meitä tarvinnut suostutella. Kimpsut kasaan ja syötävää mukaan ja menoksi. Lapset nautti oikein siellä olosta, uivat siinä +18 asteisessa vedessä koko ajan, sen 3h mitä siellä oltiin.
Mulle nousi ihan kamala aurinko ihottuma taas kerran, juuri kun se oli rauhoittunut. Nyt on ihan kellukoita käsissä.
Kolmen jälkeen lähdettiin pois ja haettiin Riku töistä samalla. Tein ruokaa, syötiin ja lapset tekivät kortit Ville ukille, Rikun isä siis täytti tänään 55v.
Kuudeksi mentiin sinne kahvittelemaan ja puoli kahdeksan aikaan oltiin kotona.
Hittolainen, vaikka kuinka rasvailin lapsia sk30 niin selät pojilla paloi, kökkö :( Nyt on huono omatunto siitä, olisi pitänyt paidat laittaa päälle vaikka olikin vedessä.
Minun kädet on aika hurjan näköiset, turvoksissa oikein paukamista ja aikas kipeät, vaikka palaneet ei olekkaan.
Riku katsoikin netistä että nyt on UV säteily todella voimakasta, eli kauppaan pitää mennä ostamaan ohuen ohuita valkoisia pitkä hihaisia paitoja itselle ja lapsille. Onneksi on jäljellä yhtä kortisoni rasvaa mitä Miro on joskus saanut ihottumaan, laittelen sitä käsiini. Vitsi, ei olisi ihme vaikka siitä luomesta mikä poistettiin löytyisikin jotain muutoksia (on nyt patologisella helsingissä) kun oma iho reagoi tällä lailla aurinkoon ja palan sen 10 kertaa ainakin kesässä.

Noh, nyt on muksut nukkumassa. Yhtään eivät puhuneet sängyissään, taisi uinti tehdä tehtävänsä :)
Koneessa odottaa märät pyykit ripustajaa ja edelliset pitäis viikata ensin alta pois.
Ai niin, Riku se taas aloitti tänään tuon pokerin harrastamisen netissä, grr. Pyysi kyllä lupaa, saako hän siirtää sinne rahaa, kuinka paljon. Itse hän sai summan päättää, mulla on asenne EVVK. Siinä sillä sitten menee taas kaikki illat, viikonloput. nytkin kuuluu tasainen kilinä koneesta :) On siinä kanssa "harrastus". Voittaisi edes kunnolla, niin kuin meidän tuttava. Se on jo monta tonnia voitolla. Onneksi on kesä ja me voidaan lasten kanssa päivisin ja iltaisin lähteä evakkoon pihalle :)

tiistai 5. kesäkuuta 2007

Onko poikani vajaa????

Kello pärähti 05.00 ja nousin välittömästi, eilinen tunnin pommiin nukkuminen varmaan oli takaraivossa vielä.
Kotona olin takaisin 7.30 jo, ja vein Lotan ja Miron päiväkotiin. kotona odotti vasta keitetty kahvi, nam. Riku lähti töihin ja me mentiin Aleksin kanssa terveystarkastukseen. Oli vähän kuin neuvoja käynti. Paino, pituus, näkö, kuulo ja jutustelua. Minä täyttelin papereita. Aleksia jännitti aika paljon, ei se muistanut edes että sillä on kaksi pienempää sisarusta kun hoitaja kysyi:)
Aleksin luonteesta ja käytöksestä juteltiin. Kerroin vahvan mielipiteeni siitä että hän on vilkas lapsi (välillä liiankin vilkas) ja jolla keskittyminen herpaantuu herkästi (ruokaillessa ja illan suussa nukkumaan mentäessä) ja on todella altis yllytyksille, lähtee helposti mukaan. Kerroin myös mitä esikoulussa sanottiin siitä kun hän ei osaa aakkosia kunnolla ja esikoulu opettajien mielestä pitäisi osata (muutkin osaa). Höpö höpö sanon minä, koulussahan ne opetellaan, sen takiahan sinne mennään. Noh, hän sitten alkoi puhua erityisopettajista ja tukiopetuksista. Hykkyrät sentään, sanoinkin hoitajalle ihan suoraan että ei ennen koulua tarvitse osata aakkosia, jokainen oppii tavallaan/omassa tahdissa. Hän puhui myös oppimishäiriöistä yms. Pisti hieman kiukuksi ja hoitaja huomasi sen, korjasi kyllä että ei tarvitse osata aakkosia kouluun mentäessä.
Näkö oli Aleksilla erikois loistava, poika näki kaikki numerot, jopa ihan pienimmätkin ala rivistä. Aleksilla oli hieman selkä vinossa, sanoi että toinen jalka on lyhyempi, ja siksi hän ottaa Aleksia useammin tarkastuksiin jotta hän näkee kuinka menee. 10.00 se loppui vasta.

Iltapäivällä livahdin taas töistä yhden korvilla, tulin kotiin. Olin tekemättä mitään, ei kertakaikkiaan huvittanut pätkääkään. No, sitten kun Katja soitteli vaille kolme että he tulevat hakemaan syöttötuolia viiden aikoihin, niin tuli mammalle kiire siivota. Siivosin ja puunasin hulluna, moppailin ja laitoin keittiötä. Puoli neljä hain lapset hoidosta kun Riku ei ollut kotona. Lämmitin mikrossa niille ruokaa ja siivosin taas lisää. Ne sitten tuli, ja sain taas Juusoa pidellä :) On se niin ihana hymy poika :)
Ne läks, ja minä vein lapsia suihkuun, tein iltapalaa, pesin pyykkiä ja olin erotuomarina. Lotta kun taas poikia härnää, ja sitten kun pojat antaa takaisin niin Lottahan siitä pillastuu :) Tyypillinen neiti!!!!
Muksut meni vaille 21 sänkyihin, laitoin pyykkiä kuivumaan, järjestelin taas paikkoja lisää, moppailin taas lattioita ja huomasin että taas sitä pölyä on jostain ilmestynyt vaikka tänään jo kertaalleen olen ottanut lattiat. Nyt on taas voimat kulutettu tästä äidistä tämän päivän osalta!!

Huomen aamuna 05.00 soi kello taas... Mutta huomenna livahdan TOSI aikaisin töistä, yritän 9-10 aikaan päästä jo :) Lupasin lapsille, että haen ne sitten hoidosta. Mikä kumma minuun taas sillä hetkellä tuli kun sellaisia lupaan, jos kerta olisi ns vapaa päivä niin minä haen lapset kotiin. Mutta toisaalta, ensin tulee heidän hyvin vointi ja että heillä olisi kivaa ja sitten vasta joskus vahingossa on minun vuoro.

maanantai 4. kesäkuuta 2007

Huh hellettä

Kuumaa on todella, paahtavaa ajella ympäri pääkaupunki seutua autossa, jossa ei ole ilmastointia. Lähdin hieman aikaisemmin töistä, puoli kaksi oli tikkien poisto. Ja kuulimpa sellaisen väitteen että se ei satu... AI EI SATU!!!! Kilin kellot sanon minä. Vedet valuen silmistä yritin olla hiljaa. Ilmeisesti hän oli niin työhönsä kyllästynyt ihminen että ei paljon häntä hetkauttanut, vaikka huomasi että sattui..

Sen jälkeen jonotin tunnin kelassa. Vein ne hoitovapaa paperit sinne.
Kotiin, muksut hoidosta, ruoan tekoa, torkkumista sohvalla ja sitten aleksin suunnistus harjoituksiin. Sieltä kauppaan, kotiin, keittiön siivous, iltapalaa lapsille, koneeseen likapyykkiä, muksut sänkyihin, lattioiden moppausta, poikien kanssa tappelua TAAS. Hykkyrät sentään että on hommaa taas. Ja paljon olis tekemistä vielä, muttei tosin tänään. Pitäis partsi laittaa kuntoon, pitäis keksiä mihin änkeen kaikki ylimäärä tavarat jotka lojuu missä sattuu. Vaikka kuinka siivoan ja järjestelen paikkoja, tämä huusholli räjähtää yhdessä illassa. Ihan kuin täällä ei olisi viikkoon tehty mitään. Sitten tulee turhautunut olo, miksi minä yritän ja teen vaikka se ei kannata, blaah. Nyt taas väsyttää aikas paljon joten menee aivan valitukseksi. Onkohan muilla tälläistä?!? Vai olenkohan outo lintu!!!

Huomenna pitää mennä kuuteen töihin kun minun pitää olla jo ennen yhdeksää kotona, riku odottaa aleksin kanssa täällä. Aleksilla on koulun terveyden tarkastus.
Noh, pomo on 2 päivää lomalla joten ajattelin että teen hommat pika pikaa pois alta ja himaan nopsaan :) Huomenna on aika vilkas päivä mutta keskiviikkona saatan livahtaa jo 10 aikaan kotiin :)

Valmistuis nyt tuo pyykinpesukone että saisin ne kuivumaan ja sitten iltapalaa ja sitten Zzz Zzz