tiistai 14. elokuuta 2007

Meidän ekaluokkalainen :)


Tässä se nyt hymyilee, vielä hymyilytti kotona :)

Heräsin seitsemän aikaan ja Aleksi nousi itsekseen vaille puoli kahdeksan, juoksi keittiöön katsomaan kelloa. "äiti ei kai me myöhästytä???"
Aamu toimet tehtiin rauhassa ja pakattiin reppuakin vielä. Poika itse halusi tehdä aamupalansa koska omien sanojensa mukaan, se vaan pitää osata tehdä jos joskus on yksin aamulla :)
Riku herätettiin ja toisetkin heräsi. Vaille yhdeksän oltiin koulun pihalla, minä saatoin. Pojalla oli vatsan puruja :) Vielä puhuin kuinka sitten opettajalle voi kertoa sitten ihan kaikkea, jos on kipeä, joku kiusaa yms. Tokaisi poika että pitääkö minun nyt kertoa sille kun minulla on vatsa kipeä kun jännittää :) Sanoin että ihan varmasti kaikki muutkin eka luokkalaiset kärsii nyt samasta vaivasta.
Aleksi sitten vilkutteli kun ope otti ne sisälle, minä se taas tirautin muutaman kyyneleen, yhyy :)



Tulin kotiin kahville ja pistin tiskit pika pikaa, sitten kävelin kampaajalle kymmeneksi.
Siellä meni kaksi tuntia ja Riku oli just hakemassa Aleksia koulusta autolla kun vettä tuli kaatamalla.
Kotona se esitteli ylpeänä aapistaan ja kertoili päivästä, hyvin oli mennyt :)

Minuun iski väsy ja makoilin sohvalla tunnin verran vaikka en nukkunut. Kolmen korvilla lähdin noiden hulivilien kanssa pihalle, aika meno niillä oli päällä huh huh!!!
Tunti siellä ja sitten kotiin ruoan teko hommiin.
Vaille kuusi mentiin isälle käymään. Siinä istuttiin kahvilla, Lotta oli ylhäällä ja pojat leikki vesileikkejä alhaalla. Eira sanoi että haisee palanut ja sitten kaikki muutkin haistoi sen. Melkein kuorossa huudettiin, POJAAAAAT MITÄ TEETTE?????, ihan hiljaista! Huudettiin uudelleen ja vastaus "ei mitään, vesi hommaa". Isä juoksi alas ja kiroili :) Pojat ne oli löytänyt isän sytkärin ja oli polttanut keppejä siinä terassilla!!!!
Ihmettelin siinä ääneen kun koskaan ne ei ole niillä leikkinyt, meillekkin paasaa jos ne on pöydällä. Että kuinka ne nyt sitten niihin koski. Noh, tiesinhän minä että joskus se tulee vastaan. Hyvä ettei pahempaa sattunut. Ja on sitä itsekkin leikitty tulella sen sata kertaa Minnan kanssa :)
Isä sanoi että meinaa Lotalle tehdä itse nukkekodin joululahjaksi. Tosi kiva, se kun on halunnut sitä yli vuoden mutta en ole niin kalliita raaskinut pyytää lahjaksi. Eli nyt vaan pikku tontut siellä, siihen vois ostella lahjoiksi niitä huonekaluja yms tarvikkeita, ihan joulua ajatellen. Nehän ei maksa edes paljon.

Puoli kasi kotiin, muksut suihkuun (perhana kun Riku on opettanut ne siihen että joka ilta haluavat. Toisaalta eihän siitä haittaakaan ole mutta turhaan noiden kahden atooppinen iso kuivuu lisää) ja sitten iltapalat ja heti sänkyyn.
Pojat pienen vastaan laittamisen jälkeen hiljeni, yllättävän nopeasti kuitenkin. Kun normaalisti se kestää sen tunnin ainakin, nyt meni vaan puoli tuntia :)

Eilen illalla, tai oikeastaa yöllä kun istuin parvekkeella kun en saanut unta taaskaan niin ihmettelin että on olo kun etelässä. Kuuma, kostea ilma ja pirusti heinäsirkkoja on ollut muutaman päivän ja ne sirittää oikein kunnolla.

Huomasin tänään että olen ollut ihan ok tuulella nyt pari päivää ja mahakin on ollut taas ihan ok pari päivää. Nyt ei turvota, ei mitään. Mietin että vaikuttaisikohan tuo maha mielialaankin siis että, se kun kenkkuilee niin kenkkuilee mielikin ja on sellainen masentuneen oloinen olo. En tiedä, pohdiskelin vaan.

Pyykkikone jyllää tuolla vielä vaikka kello on 21.40, moppailin lattioita kun lapset meni sänkyihin. Tilasin siltä kampaaja Tepalta Lotallekkin ajan, huomiseksi. Oli oikein mukavan oloinen ihminen.
Nälkä vaivaisi mutta ei enään voi syödä, tai jos porkkanoita kuorisi...
Aamulla taas aleksin koulu alkaa 9.00 ja minä saatan sen vielä, jotta oppii reitin hyvin. Katsotaan jos loppu viikosta jättäisin sen kirkolle ja siitä menisi yksin, katsotaan. Mutta eikös se ole sitä luottamista ja irti päästämistä :) Vaikeaa... niin pirun vaikeaa...

Nyt vielä kotitöitä tiedossa, heippa hei!!!
Mitähän sitä keksisi viikonlopuksi tekemistä!

Ei kommentteja: