maanantai 20. elokuuta 2007

Meillä asuu pieni Hra Uhma, ärri purri äkäpussi

Joopa, kaupassa olin Lotan ja Miron kanssa. Sinne mennessä Miro oli oikein vastarannan kiiski kun olla osaa, kiukkusi ja laittoi vastaan aivan joka asiassa, "ite oot, en tee, en en en" ja nyrkit pystyssä. No, kaupassa kuitenkin oli oikein mallikkaasti ja kehuin :) Käytiin samalla kelloliikkeessä. Mun kelloon laitettiin vihdoinkin patteri (on ollut loppunut n 5v) ja aleksin kelloon laitettiin sellainen tappi. Miro halusi välttämättä sitä pitää niin kauan kun Aleksi on koulussa. Kuinkas kävikään, Miro repi kelloa kotona ja se koko hihna katkesi. Sai poika kuulla kunniansa, mutta vakuutteli että oli vahinko joten jätin asian vatvomisen.
Miro innokkaasti siivosi poikien huonetta, sai välillä kummia "kohtauksia". Alkoi riehuminen ja kun komensin ja kielsin niin oikein terävä sanaisesti minulle vastasi, grr!!!

Sain soitettua aamulla sinne huoltoon taas. Kerroin että meillä on aika tukalat asumis oltavat joten huoltomies tulikin nopeasti. Totesi että joo täällä varmasti joku muhii ja soitti siinä samalla isännöitsijälle ja se tulee tänne joku päivä. Ihan hyvä että asia lähti rullaamaan. Samalla sitten sanon siitä että me halutaan laminaatit lattiaan.

Vaille yksi lähdettiin aleksia vastaan kirkolle. Matkalla huomasin että Hra uhman korvat oli jäänyt kotiin, grrr taas!!! Juoksi, sanoin että ei saa juoksennella kadulla ja voi kaatua, eikös se kaatunut yms. Aleksi tuli ja oli aivan tohkeissaan kun oli saanut ihan itse mennä osan matkaa :) Kertoi päivästään ja siitä kun lukujärjestys viimein tuli. Oikein kiva koulupäivä oli ollut :)

Kotona minä jatkoin siivoomista, mitä olen tehnyt koko päivän. Ihanaa hommailla kotona kun voi kolistella ja kuunnella musiikkia miten haluaa, eikä Riku ole käskemässä olemaan hiljempaa :)
Miro jatkoi käytöstään. Hakkasi aleksia nyrkeillä ->nurkkaa, hakkasi Lottaa nyrkeillä -> nurkkaa ja laittoi vastaan kaikessa. Pidin puhutteluita ja sinä hetkenä hän aina tajusi mitä teki väärin, mutta muistikin voi olla lyhyt kuten pinnakin.

Riku saapui puoli neljä ja teinkin heti ruokaa. kerroin Miron käytöksestä ja todettiin että sen uhma on nyt alkanut nostaan päätään, sillä kun ei ole koskaan ollutkaan niin nyt tulee senkin edestä. Pitää vaan tiukka kuri olla ja muistaa sitä hellyyttäkin antaa kun on sellainen hetki että käyttäytyy. Olihan tuo odotettavissa.

Viiden aikaan lähdettiin liikkeelle. Mentiin ensin taas kelloliikkeeseen ja kauppias nauroi kun kiikutin kelloa taas sinne, nyt monena kappaleena :) Aleksi valitsi siihen uuden remmin. Riku kävi hakemassa Elisan liikkeestä uuden Digi boksin.
Siitä mentiin taistelukoululle suunnistuskilpailuihin. Miro jatkoi siellä temppujaan ja minua hävetti...

kello on nyt puoli yhdeksän ja tämä mamma lähtee nyt lenkille päästämään höyryt pihalle...

22.00.. Lisäys

Olin tuossa tunnin juoksu/kävely lenkillä. Juoksin n 2/3 matkasta. ilokseni kotona laskin että siitä tuli n.10km lenkki :) Olo on ihana, Ricky Martinin tahdissa oli kiva mennä :)
Nyt suihkuun ja sitten jotain pientä iltapalaa ja katsomaan telkkaa. Aleksi menee aamulla jo kasiin joten pitää ajoissa nousta. Kuitenkin Lotan kanssa joutuu taas yöllä hengittelemään lääkkeitä, sen yskä on vaan pahentunut, nyt se yskii päivälläkin jo ikävän kuuloisesti.

Ei kommentteja: