maanantai 3. syyskuuta 2007

Ensimmäinen 6h työpäivä takana +Ihana yllätys+Helvetin ihania lapsia, grrr!

Täytyy kyllä sanoa että tuntui oikein kivalta lähteä 12.00 töistä kun toiset jäi ahertamaan neljäksi tunniksi :) Itseäni siinä kutsuin jengi petturiksi mutta pomo rauhoitteli ja sanoi että kuules, töitä ehtii tekemään. Tuo on paljon hienompi ele olla kotona lasten kanssa kun painaa töissä :) No, sitä mieltä itsekkin olen kyllä. Ihanaa kun pomokin on tukenut ja kannustanut tässä asiassa.

Iloisia uutisia kuulin töissä. Meidän yksikönpäällikkö kustantaa työ aikana meidät, siis lähin esimies, minä ja toinen ohjaaja. Niin torstaiksi se on varannut meille purjehduspäivän :) Ilmeisesti on isompikin paatti kun siellä on keittiö ja ns. olohuone/makuuhuone alhaalla. Kapteeni sanoi että aivan meidän ehdoilla mennään ja tietenkin sään. aamupala syödään veneellä, lounas tehdään jollain saarella ja kapteeni tekee meille tulet :) Iltapäivä kahvit ja kakut syödään veneellä taas :) Koko reissu kestää ainakin 6h. Meille on vene varattu 9.-19.00 :) Seilattaisiin pitkin poikin rannikkoa!!!! Aika upeeta. Ilmeisesti tuo on meille kiitos hyvästä kesän tuloksesta :) Nyt vaan pitää sumplia mihin lapset laitan iltapäiväksi, vai ottaako Riku iltapäivän vapaaksi vai miten. Mutta aivan ihanaa olisi jos pääsisin lähtemään.

Ai vitsi onpas kello paljon. Nyt ei ehdi kirjoittaa, pitää ruoka laittaa pöytään.

KÄÄK tätä flunssaa ja lapsilta ei heru yhtään sääli pisteitä....

ILLALLA:

Tosiaan, lapsilta ei heru yhtään sääliä äitiin päin nyt vaikka olo on kun jyrän alle jäänyt. Aivan tajuton flunssa. Ne on NIIN hirveitä ollu koko päivän kun hain ne kotiin ja aleksi tuli koulusta. Tietenkin pinna on minullakin nyt tiukalla tämän olon takia ja ne heittää vettä myllyyn vaan. Lotta saa niitä huuto/itku kohtauksia mitä IHMEELLISIMMISTÄ asioista, ei normaali ihminen sellaista tee. Komennankin sen aina omaan huoneeseen huutamaan. Sanon että huutaa saat vaikka koko päivän mutta älä pilaa meidän muiden päivää tuolla turhalla huutamisella kun se ei vaikuta suuntaan tai toiseen. Se menee omaan huoneeseen, laittaa oven kiinni ja huutaa ehkä 5-10min ja köpöttelee pois kun on helpottanut olo. Sitten keskustellaan miksi TAAS näin huusi yms. Outo, niin outo :) Jos omasta lapsestaan saa näin sanoa :) Aleksillakin oli pinna kireellä kun koulusta tuli. Ruoka oli valmiina kotona ja pöydässä oli kun mikäkin apina, kielloista huolimatta ei käytös parantunut. Käskin pois pöydästä ja se alkoi karjumaan minulle. Komensin läksyjen pariin ja sitten oli kaikki huonosti. Tuoli oli huono, ei mukamas osannut tehtäviä, Miro ärsytti ja se ärsytti kun me muut keskusteltiin olkkarissa. Yritti tehdä kaikkea muuta kun läksyjä ja ärsyyntyi siitä kun en antanut periksi :)

Kolmen aikaan rojahdin sohvalle, olin ihan puutunut tästä uhmaamisesta/huutamisesta/kiukkuamisesta ja flunssa painoi päälle aika rajusti. Yritin että katsokaan nyt telkkaa hetki ihan nätisti, äiti on todella kipeä. "ei me haluta, me leikitään kaikkea kivaa" ja riehumiseksi sekin meni. Itkua väänsin jo kun voimat oli aivan loppu mutta ei, sääliä en saanut. Yritin sulkea itseni ulkopuoliseksi tästä kaikesta ja keskityin ihan vaan lepäämiseen. Ajattelin että tapahtuu mitä tapahtuu, NYT MINÄ MAKAAN enkä puutu mihinkään!!!! Noooh, tosi asiassa oli siinä ehkä n 10min kun huomasin kelloa katsoa ja oli jo kiire tehdä ruokaa. Nappasin lääkkeitä naamariin.

Riku saapui 16.20 ja meillä alkoi mielenkiintoinen sessio pöydässä, nimittäin perunoiden kuoriminen. Lotan ja Miron meinaan pitää kyseinen taito oppia kun siellä koulun ruokalassa syövät. Sitten kun perunat oli atomin kokoisia paloja niin oli kuoretkin jo lähtenyt, heh :) Oli hieman helpottui lääkkeen ansiosta.
Riku ja aleksi lähti harkkoihin vaille kuusi ja minä suuntasin tyhmänä kauppaan muiden kanssa. Ihan kun en olisi iltapäivästä saanut tarpeekseni, masokisti luonne :) Se siitä kauppa reissusta!!!

Vuorostaan Riku sai illalla tuntea nahoissaan minkälaisia enkeleitä meillä on tänään ollut :)

Onneksi Marja lupautui ottamaan torstaina lapset yhdestä eteenpäin, kun Riku pääsee neljältä. Niin minä pääsen sinne purjehdus reissulle :) Se on varmaankin todella ihana kokemus, vitsit :)

Nyt kello on 21 ja lapset nukkuu, sentäs sain ne kiltisti nukkumaan. Veikkaan että olivat vaan väsyneitä, Aleksikin eilen valvoi melkein kymmeneen kun ei tullut uni. Ja Lotalla ja Mirolla oli niin kiva ja uusi päivä että stressi purkaantui. Hyvä että kotona sentään eikä eskarissa :) Huomennahan se nähdään mitä päivä tuo tullessaan.
Nyt tämä mamma menee imeskelemään kurkku pastilleja sänkyyn ja vetää peiton korville!

Aamulla pitäis jaksaa kuuteen mennä töihin.

Ei kommentteja: