maanantai 24. syyskuuta 2007

Tätäkö se vanhemmuus on, miksi kukaan ei kertonut että joskus pitää osata löysentää sitä napanuoraa :)

Töistä palailin ja heti hainkin Lottaa ja Miroa. Miro sai kovasti taas kehuja eskari opettajilta kuinka hyvin Miro jaksaa ja kiinnostusta riittää noihin esikoululaisten tehtäviin, tänään olivat isoa ja pikku a -kirjainta harjoitelleet äidinkielen vihkoon, ja Miro halusi harjoitella sitä paljon enemmän kun muut :) Kotona myöhemmin se otti joka paikasta mallia ja kirjoitteli sanoa.
Aleksi saapui ja teki läksyt. Luku harjoituksia tehtiin taas, ja pienen ponnistelun jälkeen aasi sana sieltä tuli :) Matikan se teki ihan tuosta noin vaan, iisiä hommaa sille :)
Minä siinä sitten laittelin kotia kuntoon ja koputtelin keittiössä tuota lattiaa. Tuo muovi matto on aivan irti lattiasta ja siellä roskatilassa haisee maakellari, mutta eihän siellä mitään kosteutta ole ei... Tänään tuli kirje postissa, 2.10 on talon kokous ja isännöitsijä tulee sinne myös. Meinasin pamautella pari asiaa siellä :)
Aleksi sitten halusi mennä pihalle, yksin kun on jo koululainen kuitenkin (omien sanojensa mukaan) ja päästinkin sen. Mutta entäs toiset, huuto alkoi kun Aleksi pääsi. Sanoin etten nyt ehtisi kun siivoilen ja laitan ruokaa. Lotta ja Miro vannottivat että osaavat olla kiltisti, ja minä epäröin. Voi piru että epäröin :) Itsekseni mietin että toisaalta jos kerran naapurien lapset osaavat ja saavat olla yksinään pihalla ja niillä on aina hirmu hauskaa, iso lauma. Ja meidän lapset ei pääse yksinään. Ajattelin että perhana pakko kai se on kokeilla :) Joskushan se on alettava luottamaan niihin, ja en minä ikuisesti niiden kanssa voi olla. Ja eikös ne parhaimmat ja hauskat kokemukset synny juuri silloin kun vanhempi EI ole kyttäämässä metrin päässä. Niitä on sitten kiva muistella juuri tässä iässäkin :)
Valtavan saarnan pidin niille mihin saa mennä ja mihin ei saa, mitä ei osaa ja mitä saa tehdä. Kuinka ollakkaan, kahdelta ne meni ulos ja olivat kiltimmin kun silloin kun minä olen mukana :) Sulassa sovussa leikkivät hiekkalaatikolla kauppaleikkiä ja kun toisiakin tuli ulos alkoi rosvo ja poliisi leikki :) Riemu raikui ja minä huokaisin helpotuksesta.
Tuo piha on sellainen etten ole tykännyt päästää niitä yksinään, kyllähän ne on pihalla esim Katjalla ollessamme mutta se on paljon parempi lapsille paikkana.
Neljältä ne tuli kotiin ja Rikukin tuli. Syötiin siinä ja minä 5min makoilin.

Kuudeksi jo lähdin Aleksin kanssa harjoituksiin ja ekan kerran me eksyttiin ja naureskeltiin yhdessä siellä toilailuitamme :)
Kiireellä kotiin kaupan kautta, kello on 19.20. Äkkiä Aleksi suihkuun ja toisille iltapalaa, sitten jo 19.45 olin lähdössä kävelylle Katjan kanssa :)
Sama lenkki taas ja pikkuisen nipistettiin ajasta lisää, eli nopeammin käveltiin taas. Mutta ei siinä jutustellessa huomaa edes kuinka se aika rientää ja jalat menee vaan eteen päin :) Tunti ja vartti meni.

Kotona suihku ja telkkaa. Nyt pakko mennä nukkumaan, öitä!!!

Ei kommentteja: