tiistai 24. heinäkuuta 2007

Hyvää nimipäivää Tiina :) No, kiitos kiitos! +kummaa unta

Tosiaan yöllä näin erikoista unta. Jussi lähetti vihaisen tekstiviestin: Olen vihainen. Soitin perään ja kysyin mikä hätänä. Sanoi että olen varastanut heidän uuden puun ja haukkui minut pataluhaksi. Olin että no en varmana ole ja lähdin sinne. Siellä pihalla se raivosi, lepyttelin mutta ei, ei auttanut. Etsiskelin sitä puuta ja loppuen lopuksi löysin sen navetan takaata, traktorin penkin päältä. Sitten uni loppui kun Miro näki pahaa unta. Mitä lie tarkoitti :)

Töihin suuntasin vasta seitsemäksi ja tekemistä riitti kivasti koko päiväksi, ei liikaa mutta sopivasti. Ei tarvinnut peukaloita pyöritellä.

Kotona olin siinä puoli kaksi, join kahvit pikaseen ja lähdettiin heti sinne rakennuksille. Kotona tokaisin Rikulle ihan vaan ohi mennen että no jopas olette saanut kämpän taas kuntoon. Aika kaaos oli, grrr. Se tiesi minulle mukavaa ilta puuhastelua.

Siellä olikin katon puhkaisua kolmanteen kerrokseen joten lapsilla oli inhottavaa kun ei oikein saanut sisällä tehdä mitään.
Jossain vaiheessa Aleksille iski pääkipu siellä ja sitä itkeskeli hieman :(
Kuuden korvilla oltiin kotona ja vaihdoin kamppeet ja suuntasin lasten kanssa pyörä/kävely lenkille. Mitähän me mentiin, ehkä n 4km. Ihanaa oli reippailla, tosin kunto on rapistunut taas aikalailla, huomasin :) Miroa sai koko ajan olla käskemässä, ressukka kun aina joko vahingossa tai ajatuksissaan tai tahalleen meni liian lähelle autotietä. Minä sydän syrjällään odotin koska se jää alle. Hyvä ettei mitään käynyt. Mutta muuten meillä neljällä oli tosi kivaa. Sen jälkeen vielä hetki oltiin tuossa meidän pihalla. Vaille kahdeksan tultiin kotiin, ja Riku valvoi kun lapset kävi pesulla. Itsehän ne itsensä pesee, mutta siinä pitää katsoa kuitenkin. Lotan hiukset tosin pitää aikuisen pestä. Minä aloin käymään sen kaaoksen kimppuun. Isot tiskit oli, eteisen kaapit oli varmaan ihan vahingossa tyhjentynyt lattialle kun etsivät aamulla sadetakkeja. Eteisessä oli hiekkaan kamalat määrät. Vaatteita oli joka paikassa, puhumattakaan leluista. Ruokapöytä oli lounaan jäljiltä likaisissa astioissa ja puolet ruoista lattialla. Vaille yhdeksän olin suurin piirtein saanut kodin taas kuntoon, pesin lasten hampaat ja laitoin ne nukkumaa. Äsken katselin telkkaa, ja nyt odottaa märkiä vaatteita koneessa kuivaamaan laittajaa. Riku tuossa yhdeksän jälkeen sanoi että ei sun tarvitse tiskejä laittaa, hän ne laittaa aamulla. Tokaisin että hieman myöhään ilmoitit, kone pesee jo :) Kuinka se ei huomannut että ne laitoin vaikka vieressä istui koko ajan tietokoneella :)

Uni painaa simmuja vaihteeksi. Kyllä ne vaatteet on vaan pakko laittaa kuivumaan. Jotain oli vielä mitä halusin kertoa, mutta en muista nyt mitä se oli.
Ei ole muuten kun kaksi ihmistä muistanut nimppareita. Vanha, hyvä työkaveri ja isä laittoi äsken illalla viestiä. Edes Riku ei muistanut, vaikka muistutin sunnuntaina siitä :)

Kuudelta soi aamulla taas kello, huoh

Ei kommentteja: