keskiviikko 29. elokuuta 2007

Flunssaa

Kello soi puoli kahdeksan, tosin en millään jaksanut nousta kun vasta 10 vaille. Riku keitti kahvit ja kahvin tuoksun voimalla jaksoin nousta. Aleksi ihan itsekseen heräsi jo puoli kahdeksan ja otti vaatteet itse kaapista. Eilen illallakin se itse pesi hampaansa, pyyhki itse kun oli kakalla. Kyllä siitä on kasvanut omatoiminen poika :) Ja hän selvästi nauttii siitä kun tekee itse. Tosin, niitä vauva -vaiheitakin tulee sille vielä mutta se on normaalia. Tuon ikäinen haluaa ja osaa olla omatoiminen ja välillä on NIIN isoa että. Mutta kuitenkin tarvitsee tukea ja turvaa samanlailla kun pienemmät eli saa sellaisia vauva "kohtauksia" jolloin halii koko ajan, pitää olla lähellä, ei "osaa" pukea yms. Tuossa isässä aletaan irtaantumaan vanhemmasta enemmän ja opettelemaan vastuuta ja oma toimisuutta.
Vastuusta heti tuli mieleen, eilen hävitti jonnekkin kotiavaimensa. Kotona se jossain on mutta ei muistanut missä se on :)

Mirolle on tullut nyt se flunssa. Valitti kurkkua ja aika tukkoinen oli. Mutta kyllä se jaksaa näköjään ihan hyvin leikkiä.
Jaahas, pitäisi alkaa hommailemaan. Siivousta olisi luvassa ja pyykin pesua. Tänään en syö pullan pullaa kyllä. Nyt aamulla oli vatsa ihan löysällä.
Illalla on eskarin vanhempain ilta ja lapset menee Marja-mummulle hoitoon siksi aikaa. Onpas tämä viikko ollut yhtä hoito viikkoa, maanantainakin ne oli ja perjantaina Miro menee isälle yöksi ja lauantaina Marja-mummu ottaa kaikki kolme. Sitten alkaa taas työt, yhyy :( Ei halua!!!
Pitäiskö sitä ottaa Miron neuvosta mallia ja tehdä vielä se yksi :) Saisi jäädä kotiin :) Täällä on NIIN kivaa, lasten kanssa olla touhuta (vaikka hermoja välillä koetellaan), saa tehdä rauhassa koti työt ja yötä myöten ei tarvitse siivota ja pyykkiä pestä.

Päivällä:

Aleksi tuli taas yksin koulusta ja ihmettelin kun sillä kestää. Toisten kanssa oltin pihalla paleltumassa ja aleksi vihdoin saapui. Kertoi että kaksi vanhempaa lasta oli haukkunut ja kiusannut sitä koulu matkalla. Ei muistanut onko ne oman koulun lapsia vai ei. Annoin ohjeen soittaa heti minulle jos vastaavaa tapahtuu ja huomenna katsoo onko ne oman koulun lapsia.

Kohta lähdetään ostoksille.

Ei kommentteja: